....................................................

9 Ιουν 2016

Σκουριές -Χαλκιδική: Αναβλήθηκε η δίκη, συνεχίζεται η “ομηρία”, να κλιμακωθεί ο αγώνας!

Αναβλήθηκε για τις 13 του ερχόμενου Μάρτη η πρώτη μεγάλη δίκη ενάντια στο κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής, που είχε οριστεί για την Πέμπτη 9/6 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Οι 21 κάτοικοι σε αυτήν την δικογραφία, είναι φορτωμένοι με χαλκευμένες βαριές κατηγορίες σχετικά με εμπρησμό στο εργοτάξιο των Σκουριών, που έγινε τον Φεβρουάριο του 2013. Για την αναβολή της δίκης, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων, ανακουφισμένοι είναι μόνο η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μάλιστα όσοι συνεχίζουν να μεσολαβούν ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και τα Υπουργεία. Δηλαδή οι τοπικοί κομματικοί παράγοντες, η δημοτική αρχή και η βουλευτής του νομού. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν διλήμματα και δυσκολίες και ελπίζουν πως μπορούν να συνεχίσουν να πουλάνε ελπίδες και υποσχέσεις. Ταυτόχρονα υπηρετείτε και ο στόχος της εταιρίας να κρατιέται το κίνημα των κατοίκων σε μια διαρκή δικαστική ομηρία, κατάσταση που συνεχίζει να διευρύνεται και με νέες προανακρίσεις που διεξάγονται.
Παρά τις προσδοκίες όμως κυβέρνησης και πολυεθνικής το κίνημα για την υπεράσπιση της Χαλκιδικής, της γης και της ελευθερίας της, αντέχει και συνεχίζει τον αγώνα του. Και αν οι “μεσολαβητές” δεν είχαν ακόμη την όποια επιρροή τους έχει απομείνει, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για αυτούς που θέλουν να λεηλατήσουν τον ορυκτό πλούτο καταστρέφοντας την φύση και την ζωή . Όπως έδειξαν και οι τελευταίες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους δικαζόμενους τόσο στην Χαλκιδική όσο και στην Θεσσαλονίκη υπάρχει πολύς κόσμος που επιμένει και αντιστέκεται. Πήρε μέρος στις συναυλίες υποστήριξης που έγιναν στην Θεσσαλονίκη, Ιερισσό και Μεγάλη Παναγιά, στην καμπάνια αλληλεγγύης και στις συγκεντρώσεις το βράδυ της Τετάρτης 8 Ιουνίου αλλά και την Πέμπτη το πρωί στην διαδήλωση από την Αριστοτέλους μέχρι το δικαστικό μέγαρο. Εκεί συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες Χαλκιδικιώτες αλλά και Θεσσαλονικείς για να καταγγείλουν την πολιτική της τρομοκρατίας, των εκβιασμών και των διώξεων. Ύστερα από την ανακοίνωση της αναβολής πραγματοποιήθηκε πορεία στην Εγνατία μέχρι το Άγαλμα του Βενιζέλου.
Στις κινητοποιήσεις συμμετείχε ενεργά η Λαϊκή Αντίσταση -Α.Α.Σ. η οποία κυκλοφόρησε και αφίσα ενώ το ΚΚΕ(μ-λ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων τονίζονταν: “Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής, όπως είχαμε επισημάνει εξαρχής, είχε να αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες, στην κυριολεξία “θεούς και δαίμονες”. Δίπλα στην καναδέζικη πολυεθνική συνασπίστηκαν όχι μόνο εξωτερικοί ιμπεριαλιστικοί παράγοντες που θέλουν να κρατούν την χώρα και τον λαό κάτω από τον ζυγό της υποτέλειας και της εξάρτησης. Αλλά και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό, τα ηγεμονικά ΜΜΕ και φυσικά το ίδιο το ελληνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, το οποίο συνεταιρίζεται με τα ξένα αρπακτικά. Τα προσφέρει υποστήριξη και συνεργασία με αντίτιμο ένα κομμάτι από τα κέρδη που θα προέλθουν από την καταστροφή και την εκμετάλλευση φύσης και ανθρώπων. Όλοι αυτοί ξέρουν καλά πως μια νίκη του κινήματος θα έχει ευρύτερη απήχηση και σημασία. Θα επιδράσει θετικά σε όλα τα λαϊκά κινήματα αντίστασης και θα λειτουργήσει σαν παράδειγμα. Γι αυτό και έχουν μετατρέψει τις Σκουριές σε σύμβολο της πολιτικής λεηλασίας της χώρας από το ξένο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο που υποκριτικά ονομάζουν “ανάπτυξη”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com