...................

14 Ιουν 2016

ΧΑΝΙΑ: Καμπάνια αλληλεγγύης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ

από τις κινητοποιήσεις του 2015
Μέσα από μια ουσιαστική συζήτηση, στο πλαίσιο και της γενικότερης κατάστασης που αντιμετωπίζουν ο λαός μας και οι λαοί, η ανοικτή σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης την Παρασκευή 10 Ιούνη, αποφάσισε μαζική καμπάνια καταγγελίας των διώξεων των αγωνιστών της ΑΤΙΚ.
Με πανό και μαζικές εξορμήσεις στο κέντρο της πόλης την Τρίτη 14 και την Παρασκευή 17 Ιούνη, αλλά και με συνέντευξη τύπου και ψηφίσματα φορέων, η Πρωτοβουλία Αντίστασης κινείται ήδη αποφασιστικά θεωρώντας ότι το ζήτημα εντάσσεται στον αγώνα για τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.


ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ Ε.Ε. – ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ

Στις 17 Ιούνη στο Μόναχο της Γερμανίας, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και κάθε έννοιας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, δικάζονται 10 Τούρκοι αγωνιστές, στελέχη της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη). Η ΑΤΙΚ συσπειρώνει και κινητοποιεί χιλιάδες Τούρκους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη, δρώντας στη βάση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των λαών και των διεθνών συμβάσεων.
Η δίωξη γίνεται στο πλαίσιο των συνολικότερων αντιδραστικών συμφωνιών των Γερμανών ιμπεριαλιστών με το τουρκικό αντιδραστικό κράτος του Ερντογάν, τον οποίο κατά τ’ άλλα η Δύση αποκαλεί Σουλτάνο. Οι αρχές και η πολιτική της Ε.Ε. και του Γερμανικού κράτους αποκαλύπτουν με τη δίωξη των αγωνιστών της ΑΤΙΚ πως στο στόχαστρό τους σταθερά είναι η αριστερά και η πάλη των λαών και όχι τα αντιδραστικά καθεστώτα, ακόμη και όταν αυτά φτάνουν να στηρίζουν ανοικτά δολοφόνους σαν αυτούς του ISIS και να δολοφονούν το λαό τους όπως κάνει το τουρκικό κράτος σε βάρος των Κούρδων. Οι Τούρκοι αγωνιστές κινδυνεύουν να δοθούν πεσκέσι στο Τουρκικό κράτος, το οποίο τους αντιμετωπίζει σαν τρομοκράτες όπως αντιμετωπίζει και χιλιάδες αγωνιστές του αριστερού κομμουνιστικού κινήματος που δεκαετίες τώρα βασανίζει στις φυλακές του….
Η φασιστική πολιτική του Τουρκικού αντιδραστικού κράτους στηρίζεται σταθερά εδώ και δεκαετίες από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ- Ε.Ε., παρά τις κατά καιρούς παραφωνίες όπως τώρα με τις δυστροπίες που εκδηλώνει ο Ερντογάν στην πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία. Αυτή την πολιτική του ιμπεριαλισμού, της στήριξης και αξιοποίησης αντιδραστικών καθεστώτων που εναλλάσσεται με δολοφονικές επεμβάσεις, στηρίζουν μονίμως οι κυβερνήσεις που διαχειρίζονται το σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και εκμετάλλευσης στον τόπο μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο αποδέχονται την εγκατάσταση του Νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο που ήδη γίνεται αιτία πυροδότησης της ελληνοτουρκικής έντασης και ουσιαστικά εντάσσει τη χώρα στη διακεκαυμένη ζώνη των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων. Στο ίδιο πλαίσιο δίνονται απλόχερα για χρήση σε ΗΠΑ- ΝΑΤΟ οι βάσεις, και το σύνολο του ελλαδικού χώρου γίνεται νατοϊκό ορμητήριο.
Απέναντι σ’ όλα αυτά η νεολαία και ο λαός μας οφείλουν να ορθώσουν αποφασιστική αντίσταση. Να μην εμπλακούμε στους σκοτεινούς καυγάδες των κάθε λογής ιερατείων και να ξεκαθαρίσουμε πως οι φονιάδες και ληστές των λαών είναι εχθροί και του λαού μας. Αντίθετα φίλοι και σύμμαχοι του λαού μας είναι οι λαοί και οι αγωνιστές του Δίκιου, της Ειρήνης και της Δημοκρατίας.

• ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ- Ε.Ε. - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
• ΕΞΩ Ο ΝΑΤΟΪΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
• ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
• ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ - ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΧΑΝΙΑ 14-6-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com