....................................................

24 Ιουν 2016

Παρέμβαση κατά της παρουσίας του 6ου στόλου στα Χανιά

Παρέμβαση καταγελίας της προκλητικής παρουσίας του αεροπλανοφόρουTruman στο Λιμάνι της Σούδας στα Χανιά πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη. Καταγγέλθηκε η θρασύτατη, βίαιη και προσβλητική συμπεριφορά των ράμπο στην πόλη. Στη συγκέντρωση κάλεσε η Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Υπήρχε μικροφωνική απ' όπου διαβάστηκαν κείμενα της Πρωτοβουλίας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, την ύπαρξη και λειτουργία των αμερικανονατοϊκών βάσεων στον τόπο μας. Παράλληλα καταγγέλθηκε η στάση της κυβέρνησης και των τοπικών "αρχόντων" που υποδέχονται και παραχωρούν τα πάντα στους ιμπεριαλιστές. Επίσης διαβάστηκε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συμμετείχε αν και δεν είχε βγάλει κάλεσμα. 
Σημεία των καιρών: κανένα σωματείο, ούτε των εκπαιδευτικών, ούτε το Εργατικό Κέντρο, ούτε ο Εμπορικός Σύλλογος (με πρόεδρο από το ΚΚΕ), αλλά ούτε το ίδιο το ΚΚΕ ως τώρα, δεν έχουν βγάλει μια ανακοίνωση στον τοπικό τύπο για το γεγονός της κλοπής του ΤΑΧΙ και τον ξυλοδαρμό του ταξιτζή απ' τον ράμπο. Ο οποίος βεβαίως, και σύμφωνα με το καθεστώς της ετεροδικίας, δεν δικάζεται στην Ελλάδα και έχει ήδη παραδοθεί στους Αμερικάνους.

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα,Σάββατο 25 Ιούνη υπάρχει ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης στον τοπικό τύπο των Χανίων, η οποία καλεί στην εκδήλωση της στις 8 Ιούλη. Το αεροπλανοφόρο,όπως έχουν ανακοινώσει θα έμενε μέχρι χθες Παρασκευή στη Σούδα.
    http://flashnews.gr/post/274706/h-epitroph-eirhnhs-xaniwn-gia-ta-gegonota-me-amerikanoys-sta-xania

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com