5 Ιουν 2016

Η πρώτη μέρα των διήμερων εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την έναρξη της ΜΠΠΕ

Ξεκίνησαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι διήμερες εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την έναρξη της Μ.Π.Π.Ε. στην ΑΣΟΕΕ, στην αίθουσα Αντωνιάδη.
Η πρώτη συζήτηση αφορούσε την επίδραση που είχε το ξέσπασμα της ΜΠΠΕ στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και στα λαϊκά κινήματα της εποχής. Εισηγήσεις παρουσίασαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ(μ-λ), του Μ-Λ ΚΚΕ και του TKP/ML.
Η δεύτερη συζήτηση με θέμα "ΜΠΠΕ: Ένας σημαντικός σταθμός στην προώθηση της σοσιαλιστικής επανάστασης. Πως συγκρούστηκε ο σοσιαλιστικός με τον καπιταλιστικό δρόμο" διεξήχθη στις 6 το απόγευμα με εισηγήσεις που εκφωνήθηκαν από εκπροσώπους των δύο ελληνικών οργανώσεων.
Oι εισηγήσεις αυτές, όπως και οι αυριανές, θα δημοσιευθούν τις επόμενες μέρες στις ιστοσελίδες των δύοοργανώσεων αλλά και στο ιστολόγιό μας.
Πρέπει να πούμε ότι η μαζική παρουσία κόσμου, και στις δύο εκδηλώσεις, δεν περιορίστηκε μόνο στο άκουσμα των εισηγήσεων αλλά εκφράστηκε και με μια έντονη διάθεση να τεθούν ερωτήματα αλλά και να υπάρξουν τοποθετήσεις. Ιδιαίτερα στη δεύτερη εκδήλωση η οποία τελείωσε αργά το βράδυ. Ερωτήματα και τοποθετήσεις που αφορούσαν και ιστορικά ζητήματα που εξακολουθούν να παραμένουν θολά σε μεγάλα τμήματα αριστερού κόσμου αλλά και ζητήματα που αφορούσαν την ουσία της μεγάλη αυτής επανάστασης.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται αύριο, Κυριακή 4 Μάη στις 11 το πρωί στην ίδια αίθουσα, με μια συζήτηση που φέρει το τίτλο "Τομές και προτάσεις που προώθησε η ΜΠΠΕ στην παραγωγή και την κοινωνία, αντιμαχόμενη τη γραμμή της παλινόρθωσης" όπου οι αρχικοί ομιλητές θα είναι οι Θανάσης Τσιριγώτης, Δημήτρης Μάνος, Στέλιος Μανούσακας, Χρήστος Μπίστης, Νίκος Γαλάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: