...................

7 Ιουν 2016

Πρόστιμα σε υπαλλήλους της 5ης ΥΠΕ από τον διοικητή

Oικονομολόγος, διοικητικός υπάλληλος του ΓNΛ, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Eργαζομένων του ΓNΛ επί σειρά ετών και εκπρόσωπος στην ΠOEΔHN. Mέλος του τοπικού Κοινωνικού Φόρουμ. Mέλος της Πανελλαδικής Κίνησης Κατά των Μεταλλαγμένων. Mέλος της Επιτροπής Ενάντια στην Εκτροπή του Aχελώου. Στέλεχος της ΚΟΕ - στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και διοικητικός υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Οικονομικό Τμήμα της Νομικής) και πολύχρονους συνδικαλιστικούς και κινηματικούς αγώνες. Διοικητής πια της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς. Κλασικός διοικητής  πλέον ρίχνει πρόστιμα σε υπαλλήλους καλύπτοντας ανεπάρκειες κρατικές! Τις ευθύνες του βέβαια, πολιτικές κυρίως αλλά και διοικητικές. Κλασική λογική των "μαζί τα φάγαμε και μαζί τα κάναμε" απ' τα (καθόλου) αριστερά.
Αναδημοσιεύουμε σχόλιο, άσχετα αν το υιοθετούμε αυτούσιο, από το kosmoslarissa.gr, παλιό μεν αλλά χαρακτηριστικό για τον τρόπο που διοικούν οι ..."κανονικοί αριστεροί", λιγούρια της εξουσίας και επαίτες των πάλαι ποτέ ...ταξικών τους εχθρών. Α, ρε ΚΟΕ τις σου μελε να πάθεις!

Τις πιο απίθανες ιστορίες μπορεί να ακούσει κανείς με όσα συμβαίνουν στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς. Πέρα από τους ταλαίπωρους προμηθευτές που περιμένουν μήνες για να πάρουν τα χρήματά τους, παράπονα από τον διοικητή Νέστορα Αντωνίου έχουν και υπάλληλοι στους οποίους, αν και παλιός συνδικαλιστής ο ίδιος όπως υπενθυμίζουν, τους επέβαλε πειθαρχικά μέτρα.
Πρόκειται για δύο εργαζόμενους του λογιστηρίου οι οποίοι τρέχουν τώρα στους δικηγόρους για να τα βγάλουν πέρα με τον διοικητή, καθώς τους έριξε πρόστιμα, 300 και 150 ευρώ αντιστοίχως, διότι καθυστέρησαν την μισθοδοσία των γιατρών κατά τρεις ημέρες!
Οι ίδιοι πάντως, όπως υποστηρίζουν συνάδελφοί τους, διαμαρτύρονται με επιχειρήματα του είδους «πως είναι δυνατόν να τιμωρούμαστε εμείς και όχι ο διευθυντής της υπηρεσίας που έχει και την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας;».
Κάνουν επίσης λόγο για υποστελεχωμένο λογιστήριο (σ.σ. οι ίδιοι δεν έχουν σχέση με οικονομικές σπουδές) ενώ στην μοναδική οικονομολόγο της υπηρεσίας έχουν ανατεθεί άσχετα των οικονομικών καθήκοντα. Μάλιστα για να τονίσουν το άδικο της απόφασης εις βάρος τους, φέρνουν ως παράδειγμα ανάλογες περιπτώσεις. Η πρώτη το 2015, όταν οι καθυστερήσεις των πληρωμών έφτασαν τους πέντε μήνες αλλά δεν τιμωρήθηκε κανείς... Και η δεύτερη, πριν δυο μήνες, όταν καθυστέρησαν οι πληρωμές των υπαλλήλων Ψυχικής Υγείας, στον ΓΝΛ, αλλά ο ΥΠΕάρχης κάλυψε διευθυντές και υπαλλήλους της αντίστοιχης υπηρεσίας.
Αν τυχόν απαντήσει ο κ. διοικητής θα μας εκπλήξει ευχάριστα…

Κ.Τ.


2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος12/6/16, 11:57 π.μ.

  Θα πρέπει να προσέχεις τι λες, γιατί στην πράξη εκπροσωπείς μια οργάνωση, η οποία δεν ζει με κουτσομπολιά (Βλ. το περί "κανονικού αριστερού", το οποίο δεν χρειάζεται να το αναπαράγεις επειδή το είπε ο ΔΟΛ πριν τέσσερα χρόνια κόβοντας και ράβοντας).
  Γενικά, η μοίρα της ΚΟΕ δεν είναι αυτή του ΕΚΚΕ, όπως μάλλον προσπαθείς να παρουσιάσεις. Μάλλον ισχύει κάτι πιο γενικό και αντίστροφο. Συνολικά η μοίρα της αριστεράς κινδυνεύει να μοιάσει με αυτή του προ'82 ΚΚΕ(μ-λ) και του "ΚΚΕ(μ-λ) Αριστερή Πολιτική". Και σε αυτή την εξέλιξη δεν φταίει τόσο η συνεργασία με το ΣΥΝ, όπως "αντίστοιχα" δεν έφταιγε τόσο το ΕΚΚΕ ή η φιλοπασοκική πτέρυγα της ηγεσίας του προ'82 ΚΚΕ(μ-λ) για το ότι δεν μπορούσαν οι υπόλοιποι να κάνουν μια σωστή και κοινή ανάγνωση της εσωτερικής και διεθνούς πραγματικότητας και να δράσουν με βάση αυτή.

  Φιλικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τώρα αν πω ότι όποιος έχει τη μυγα μυγιάζεται εγώ θα φταίω;

  Κριτική στη ΚΟΕ και για τη στάση της έχουμε κάνει, ακόμη και για την επίμαχη φράση για την οποία τότε γράψαμε άμεσα και χρειάστηκαν 2 με 3 βδομάδες για να βγεί όχι ακριβώς η διάψευσή της αλλά η με το κόψε ράψε διαστρέβλωσή της.
  Όσο για τα υπόλοιπα θα έλεγα ότι με το να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα δε αποφεύγει κανείς από τις ευθύνες του μιλώντας για κακή ανάγνωση των άλλων της πραγματικότητας. Την είχε η ΚΟΕ δηλαδή; Και που εστιάζεται η δική μας κακή ανάγνωση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com