7 Ιουν 2016

Κείμενα εισηγήσεων στο Διήμερο για τη Μ.Π.Π.Ε. 4-5/6/ 2016

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα του τα κείμενα των εισηγήσεων του ΚΚΕ(μ-λ) που παρουσιάστηκαν στο διήμερο για τη ΜΠΠΕ σε μορφή pdf ώστε όποιος θέλει να μπορεί να τα κατεβάσει. Εδώ: Κείμενα του ΚΚΕ(μ-λ) για τη ΜΠΠΕ.

Παράλληλα στην ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) δημοσιεύτηκε η ομιλία του Στέλιου Μανούσακα που συμμετείχε στη τρίτη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή με θέμα  "Τομές και προτάσεις που προώθησε η ΜΠΠΕ στην παραγωγή και την κοινωνία, αντιμαχόμενη τη γραμμή της παλινόρθωσης" εδώ: Σημειώσεις – Αναφορές πάνω σε ζητήματα της παλινόρθωσης.

 
Δημοσιεύτηκε και η ομιλία του εκπροσώπου του TKP/ML στη πρώτη συζήτηση (Η διεθνής επίδραση της ΜΠΠΕ στην επαναστατική κατεύθυνση των κινημάτων των λαών, των εργαζόμενων και της νεολαίας της περιόδου) εδώ: Η Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση: Είναι επαναστατικό τολμηρό δημιούργημα των κομμουνιστών και των μαζών!


Στην ιστοσελίδα του Μ-Λ ΚΚΕ δημοσιεύτηκαν οι ομιλίες των δικών του εκπροσώπων. Μπορείτε να τις δείτε εδώ (με τη σειρά που πραγματοποιήθηκαν οι συζητήσεις):

1η συζήτηση με θέμα Η διεθνής επίδραση της ΜΠΠΕ στην επαναστατική κατεύθυνση των κινημάτων των λαών, των εργαζόμενων και της νεολαίας της περιόδου: Ομιλία του σ. Πέτρου Κουφοβασίλη.

2η συζήτηση με θέμα ΜΠΠΕ: Ένας σημαντικός σταθμός στην προώθηση της σοσιαλιστικής επανάστασης. Πως συγκρούστηκε ο σοσιαλιστικός με τον καπιταλιστικό δρόμο: Ομιλία του σ. Αντώνη Παπαδόπουλου.

3η συζήτηση με θέμα Τομές και προτάσεις που προώθησε η ΜΠΠΕ στην παραγωγή και την κοινωνία, αντιμαχόμενη τη γραμμή της παλινόρθωσης: Ομιλία του σ. Θανάση Τσιριγώτη.

Στη τρίτη συζήτηση συμμετείχαν, εκτός από τους εκπροσώπους των δύο διοργανωτριών οργανώσεων και τον Στέλιο Μανούσακα, ο Χρήστος Μπίστης από το ΕΚΚΕ και ο Νίκος Γαλάνης από την Παρέμβαση τα κείμενα των οποίων αναμένουμε.

1 σχόλιο:

ProLet KuLt είπε...

ψαχνω να βρω το βιντεο απο την εκδήλωση αλλα δεν.., υπάρχει?