...................

7 Ιουν 2016

Κείμενα εισηγήσεων στο Διήμερο για τη Μ.Π.Π.Ε. 4-5/6/ 2016

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα του τα κείμενα των εισηγήσεων του ΚΚΕ(μ-λ) που παρουσιάστηκαν στο διήμερο για τη ΜΠΠΕ σε μορφή pdf ώστε όποιος θέλει να μπορεί να τα κατεβάσει. Εδώ: Κείμενα του ΚΚΕ(μ-λ) για τη ΜΠΠΕ.

Παράλληλα στην ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) δημοσιεύτηκε η ομιλία του Στέλιου Μανούσακα που συμμετείχε στη τρίτη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή με θέμα  "Τομές και προτάσεις που προώθησε η ΜΠΠΕ στην παραγωγή και την κοινωνία, αντιμαχόμενη τη γραμμή της παλινόρθωσης" εδώ: Σημειώσεις – Αναφορές πάνω σε ζητήματα της παλινόρθωσης.

 
Δημοσιεύτηκε και η ομιλία του εκπροσώπου του TKP/ML στη πρώτη συζήτηση (Η διεθνής επίδραση της ΜΠΠΕ στην επαναστατική κατεύθυνση των κινημάτων των λαών, των εργαζόμενων και της νεολαίας της περιόδου) εδώ: Η Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση: Είναι επαναστατικό τολμηρό δημιούργημα των κομμουνιστών και των μαζών!


Στην ιστοσελίδα του Μ-Λ ΚΚΕ δημοσιεύτηκαν οι ομιλίες των δικών του εκπροσώπων. Μπορείτε να τις δείτε εδώ (με τη σειρά που πραγματοποιήθηκαν οι συζητήσεις):

1η συζήτηση με θέμα Η διεθνής επίδραση της ΜΠΠΕ στην επαναστατική κατεύθυνση των κινημάτων των λαών, των εργαζόμενων και της νεολαίας της περιόδου: Ομιλία του σ. Πέτρου Κουφοβασίλη.

2η συζήτηση με θέμα ΜΠΠΕ: Ένας σημαντικός σταθμός στην προώθηση της σοσιαλιστικής επανάστασης. Πως συγκρούστηκε ο σοσιαλιστικός με τον καπιταλιστικό δρόμο: Ομιλία του σ. Αντώνη Παπαδόπουλου.

3η συζήτηση με θέμα Τομές και προτάσεις που προώθησε η ΜΠΠΕ στην παραγωγή και την κοινωνία, αντιμαχόμενη τη γραμμή της παλινόρθωσης: Ομιλία του σ. Θανάση Τσιριγώτη.

Στη τρίτη συζήτηση συμμετείχαν, εκτός από τους εκπροσώπους των δύο διοργανωτριών οργανώσεων και τον Στέλιο Μανούσακα, ο Χρήστος Μπίστης από το ΕΚΚΕ και ο Νίκος Γαλάνης από την Παρέμβαση τα κείμενα των οποίων αναμένουμε.

1 σχόλιο:

  1. ψαχνω να βρω το βιντεο απο την εκδήλωση αλλα δεν.., υπάρχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com