...................

16 Ιουν 2016

ΠΑΡΙΣΙ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ-ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΖΩΡΖ ΑΜΠΝΤΑΛΑ!

Ο Ζωρζ Αμπνταλά, Άραβας κομμουνιστής που αγωνίζεται για την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού, είχε καταδικαστεί το 1985 σε ισόβια κάθειρξη λόγω της «συνενοχής» του σε πράξεις αντίστασης που διεκδίκησαν οι Επαναστατικές Ένοπλες Ταξιαρχίες του Λιβάνου, τη στιγμή που η χώρα του, ο Λίβανος, γνώριζε την επιδρομή των σιωνιστικών στρατευμάτων.
Από τότε μέχρι σήμερα βρίσκεται κλεισμένος στα γαλλικά μπουντρούμια. Παρ’ όλο που κρίθηκε αποφυλακιστέος ήδη από το 1999, και παρά το γεγονός ότι το Δικαστήριο αναστολής ποινών απεφάνθη για την αποφυλάκισή του, ο Ζωρζ Αμπνταλά παραμένει κρατούμενος κατόπιν παρότρυνσης των αμερικανικών αρχών.
Στο μεταξύ, η Γαλλία βιώνει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με ένταση της αστυνομικής βίας και καταστολής, με απαγορεύσεις διαδήλωσης, αυθαίρετες συλλήψεις και προσαγωγές οποιουδήποτε ατόμου το οποίο κρίνεται «ύποπτο για διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών» από τις κρατικές αρχές, σε ένα κλίμα που χαρακτηρίζεται από ολοένα και αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση και φασιστικοποίηση.
Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, η εκδήλωση της αντίστασης του λαού επιβάλλεται. Και έτσι συγκροτήθηκε μια ενωτική κίνηση διεκδίκησης που απαιτεί την άμεση και δίχως όρους απελευθέρωση του Ζωρζ Αμπνταλάχ, η οποία καλεί σε πορεία διαμαρτυρίας την Κυριακή 19 Ιουνίου στο Παρίσι. Η πορεία θα καταλήξει στην Πλατεία Δημοκρατίας, όπου θα εκφωνήσουν μηνύματα συμπαράστασης οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες που συμμετέχουν σε αυτήν, και θα ακολουθήσει συναυλία.
Καλούνται όλοι όσοι στέκονται στο πλευρό των αγωνιζόμενων λαών, όσοι υποστηρίζουν την παλαιστινιακή αντίσταση που μάχεται ενάντια στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον σιωνισμό και την αποικιοκρατία, να συμμετάσχουν στην πορεία αλληλεγγύης.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα γεννήθηκε στις 2 Απρίλη 1951 από οικογένεια χριστιανών μαρωνιτών στη μικρή πόλη Κουμπαγιάτ του Βορείου Λιβάνου. Σπούδασε στην Εκόλ Νορμάλ της Ασράφιγιε στην Ανατολική Βηρυτό και διορίστηκε δάσκαλος το 1972 σε ένα χωριό της Κοιλάδας της Μπεκάα. Συνέχισε να διδάσκει μέχρι το 1979.
Ο Αμπντάλλα μεγάλωσε σε μια περίοδο όπου, μπροστά στη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών και νεολαιίστικων κινημάτων, η αστική τάξη του Λιβάνου οδήγησε τη χώρα, το 1975, σε έναν εμφύλιο πόλεμο αντιμαχόμενων θρησκευτικών παρατάξεων.
Από νεαρή ηλικία πολιτικοποιείται και αγωνίζεται μέσα από τις τάξεις του Κοινωνικού Εθνικού Συριακού Κόμματος και από το 1971 στρατεύεται πολιτικά με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΛΜΑΠ) και συνεργάζεται με τον αρχηγό των Εξωτερικών Επιχειρήσεων του ΛΜΑΠ, Ουαντί Χαντάντ (Αμπού Χανί).
Το 1978 τραυματίζεται σε μάχη ενάντια στις ισραηλινές δυνάμεις που εισβάλουν στο Λίβανο.
Από το 1980 συμμετέχει στη δημιουργία της οργάνωσης Eνοπλες Επαναστατικές Λιβανέζικες Φράξιες (ΕΕΛΦ), μαρξιστικής αντι-ιμπεριαλιστικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται ενάντια στην κατοχή του Νότιου Λιβάνου από το Ισραήλ, με επιχειρήσεις ενάντια στους σιωνιστές και τους δυτικούς συμμάχους τους.
Στις 24 Οκτώβρη 1984, συλλαμβάνεται στη Λυών της Γαλλίας για κατοχή πλαστών στοιχείων ταυτότητας – ενός διαβατηρίου που είχε πάρει νομότυπα από τις Αλγερινές αρχές. Το Γαλλικό κράτος δεσμεύεται απέναντι στην Αλγερινή κυβέρνηση να τον ελευθερώσει σύντομα. Στις 10 Ιουλίου 1986 καταδικάζεται σε 4 χρόνια φυλακής. Πολιτική αγωγή στη δίκη είναι οι ΗΠΑ που μαζί με το Ισραήλ ασκούν έντονες πιέσεις στη Γαλλική κυβέρνηση για αυστηρότερη ποινή στον Αμπντάλλα. Το 1987 δικάζεται ξανά από Ειδικό Δικαστήριο και καταδικάζεται σε ισόβια. Εκτοτε είναι φυλακισμένος σε Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας. Ο Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα δικαιούται να αποφυλακιστεί από το 1999 οπότε και συμπλήρωσε την υποχρεωτική διάρκεια της ποινής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com