...................

13 Ιουν 2016

«ΓΕΩΡΟΗ ΑΕ» Τη συνέχιση της απεργίας μέχρι τις 13 Ιούνη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι

Τη συνέχιση της απεργίας τους μέχρι τη Δευτέρα 13 Ιούνη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της «ΓΕΩΡΟΗΣ ΑΕ» (υπεργολάβου της «ΤΟΞΟΤΗ ΑΕ», που είναι εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ) διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, να πληρώνονται σταθερά κάθε μήνα και να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας και μέσα ατομικής προστασίας.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες προκηρύχθηκαν από το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας από την Κυριακή 5 Ιούνη.
Το σωματείο τονίζει ότι «οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολύ μεγάλες και η εργοδοσία δεν δίνει σαφή απάντηση στο πότε θα εκπληρωθούν τα αιτήματά τους. Έχοντας κάνει πολύ υπομονή έως τώρα, επέλεξαν τον αγώνα, γιατί πολύ απλά δεν τους έχει μείνει καμία άλλη επιλογή»
Χθες, 8 Ιούνη, απέργησαν και οι εργαζόμενοι της «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους της «ΓΕΩΡΟΗΣ ΑΕ» και πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις στα εργοτάξια του «ΤΟΞΟΤΗ» στον Βοτανικό και στις Αχαρνές και στη συνέχεια στο εργοτάξιο της «ΓΕΩΡΟΗΣ» για συμπαράσταση.
Όπως σημειώνει το σωματείο οι εργαζόμενοι «επέλεξαν να “χάσουν” το μεροκάματό τους, για να τους συμπαρασταθούνε. Στην πραγματικότητα όμως το μεροκάματο αυτό δεν θα πάει χαμένο, καθώς τα προβλήματα λίγο - πολύ είναι ίδια και για αυτούς και κάθε αγώνας που δίνουν, θα είναι όφελος για τη συνέχεια. Είναι σημαντικό βήμα να ενώνονται στον αγώνα εργαζόμενοι από διαφορετικούς χώρους και να δίνουν κοινό αγώνα για τα κοινά προβλήματά τους, κάτι που θα πρέπει να γενικευτεί σε όλους τους εργασιακούς χώρους».
Ακολούθησε μαζική παράσταση στο υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία του σωματείου συναντήθηκε με τον γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, και έθεσε συνολικά τα προβλήματα των εργαζομένων και στις δύο εταιρείες.
Ο Αν. Νεφελούδης παρέπεμψε σε τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία, ως μοναδικό τρόπο διευθέτησης του προβλήματος.
Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλλει τη στάση του υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικά, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει δώσει γη και ύδωρ στους εργοδότες, ψηφίζοντας Ασφαλιστικό και Φορολογικό και συνεχίζει τη σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων. Αντίθετα, όπως σημειώνει «για τα προβλήματα των εργαζομένων "νίπτουν τας χείρας τους". Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνίζονται συνολικά ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - εργοδοτών - Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Υπογραμμίζει ακόμη ότι «το μόνο όπλο των εργαζόμενων, γι' αυτό και οι κινητοποιήσεις αυτές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα, άμεσα ή έμμεσα, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, το πιο σημαντικό είναι ότι μαθαίνουμε να παλεύουμε, να είμαστε οργανωμένοι και ενωμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com