19 Μαΐ 2016

Ναρκωκουλτούρα vs απεργίας!

Το Σάββατο 7 Μάη ήταν η δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας ενάντια στο ασφαλιστικό. Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα κατά βάση από οργανώσεις, κόμματα και συλλογικότητες της αριστεράς και της αναρχίας. Παράλληλα τη μέρα εκείνη ήταν που εμφανίστηκαν αρκετά ...εμφανώς και τα ΜΑΤ. Γύρω από τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, έχοντας κλείσει τη Β. Γεωργίου και ακολουθώντας κατά πόδας κάποια μπλοκ. 
Τελειώνοντας η πορεία της Λαϊκής Αντίστασης φύγαμε μια παρέα προς τη Κλαυθμώνος απ' όπου ακουγόντουσαν δυνατά μουσικές. Αυτό που είδαμε μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, αρνητική φυσικά, και είπαμε να το σχολιάσουμε. Το ξέχασα όμως και μου το θύμισε ένα e-mail από ένα φίλο. Το μήνυμά του περιείχε ένα λινκ προς ένα κείμενο του blog Prolet Connect το οποίο το προσυπογράφω 100%!

Legalize... και όλα κυλάνε ήσυχα!Σάββατο 7  Μάη, ημέρα  γενικής απεργίας στα πλαίσια της ψήφισης του αντιασφαλιστικού εκτρώματος, κάποιοι θέλησαν να «αγωνιστούν» για κάποιες άλλες ανάγκες. Τις ανάγκες της νάρκωσης και της αδιαφορίας, τις ανάγκες που θέλουν τους νέους και νέες παθητικούς και μαστουρωμένους. Έχουμε αναφερθεί ξανά από εδώ για αυτό το ζήτημα, τότε που οι ίδιοι αυτοί κύριοι και κυρίες οργάνωσαν στην Ελλάδα την πρώτη γιορτή κάνναβης στις 9 Μάη, ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών.
Στις 7 Μαΐου λοιπόν έγινε εκδήλωση στην Νομική σχολή με διάφορους ομιλητές και ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας με μουσικά events (κανναβική μουσική πορεία!!) στην πλατεία Κλαυθμώνος.  Φυσικά η δεύτερη γιορτή της κάνναβης δεν θα μπορούσε να μην έχει μυρωδιά ΣΥΡΙΖΑ. Έναν τόνο «πολιτικής παρέμβασης» στην εκδήλωση έδωσε ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και στις υπογραφές υποστήριξης συναντάμε την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και τον τομέα δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ. Την στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έδινε κι άλλο χτύπημα στην εργατική τάξη υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα του κεφαλαίου, «κάποιοι» του σιναφιού τους μας καλούσαν να αλληλομαστουρωθούμε!
Ένα τσούρμο καθηγητάδων, συγγραφέων και λοιπών παρατρεχάμενων ακόμα και χορηγοί όπως η «mystic pizza» καλούν την ημέρα γενικής απεργίας και μια μέρα πριν τελικά ψηφιστεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα να συμμετέχει κόσμος στο δικό τους πανηγύρι μαστούρας.
Αντιγράφουμε από το inexarchia.gr υποστηρικτή επικοινωνίας: «Σάββατο βράδυ, και εκεί που όλα κυλάνε ήσυχα, βαρετά και ωραία στο κέντρο της Αθήνας, ξαφνικά κλείνει το ένα ρεύμα της Σταδίου, στη συνέχεια ολόκληρος ο δρόμος, και η μουσική κανναβική πορεία ξεκινά! Πολλοί από αυτούς παραβατικοί για το κράτος, καθημερινοί άνθρωποι στην πραγματικότητα... παίρνουν την χαρούμενή τους διάθεση από το σπίτι και βγαίνουν στο δρόμο για να διεκδικήσουν την απελευθέρωση της κάνναβης, αλλά και για να διασκεδάσουν».
Να πούμε σε αυτούς τους ναρκωκουλτουριάρηδες πως τίποτα δεν κυλούσε ήσυχα και βαρετά , η εργατιά «τσεκουρωνόταν» με νέα αντιλαϊκά μέτρα και πολλοί νέοι και νέες επιλέξανε τον δρόμο της ταξικής πάλης που σε πείσμα των καιρών θα αναπτύσσεται όσο συνεχίζει και υπάρχει ταξική εκμετάλλευση.

Εχθρευόμαστε από κάθε άποψη το περιεχόμενο της ίδιας της εκδήλωσης, αλλά και πρακτικές τέτοιου είδους που έχουν ως στόχο την αδράνεια και παθητικότητα της κοινωνίας. Μπροστά στην εξαθλίωση που γεννάει ο καπιταλισμός, η εργατική τάξη δεν θα ανεχτεί τέτοιες τακτικές επιπλέον ενίσχυσής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com