...................

8 Μαΐ 2016

Δυο αντάρτες του TIKKO - TKP/ML πέρασαν στην αθανασία

Στο χωριό Γκεϊκσουγιού (Geyiksuyu) στην περιοχή Ντερσίμ (Dersim) 2 μαχητές του TIKKO -ένοπλου τμήματος του TKP/ML- σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον τουρκικό στρατό την νύχτα της 6ης Μάη προς 7 Μάη. Η επίθεση του στρατού είχε σα στόχο τους αντάρτες και έγινε με χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις.
Ενώ ανακοινώθηκε ότι οι σωροί των δυο μαχητών στάλθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Ελαζίγκ (Elazığ), οι οικογένειες έψαχναν να πάρουν τις σωρούς των παιδιών τους και δεν τις έβρισκαν. Σήμερα το πρωί οι δικηγόροι των οικογενειών με την συνοδεία εισαγγελέα έμαθαν ότι τα παιδιά τους στάλθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Μαλάτια (Malatya) και πήγαν για την αναγνώριση.
Στην Μαλάτια έγινε η αναγνώριση και ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νεκρών ανταρτών. Είναι οι μαχητές Χαϊντάρ Αργάλ (Σινάν) [Haydar Arğal(Sinan)] γεννημένος στην πόλη Μαζγκίρτ (Mazgirt) στην περιοχή Ντερσίμ (Dersim) και Μουράτ Τεκγκιόζ (Ριζά) [Murat Tekgöz(Rıza)] γεννημένος στην συνοικία Γιλντίζμπαγλαρί (Yıldızbağları) της πόλης Ελαζίγκ (Elazığ) στην Ανατολική Τουρκία.
Συνεχίζονται οι επαφές των δικηγόρων της οικογένειας με την εισαγγελία για την παραλαβή των νεκρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com