8 Μαΐ 2016

Δυο αντάρτες του TIKKO - TKP/ML πέρασαν στην αθανασία

Στο χωριό Γκεϊκσουγιού (Geyiksuyu) στην περιοχή Ντερσίμ (Dersim) 2 μαχητές του TIKKO -ένοπλου τμήματος του TKP/ML- σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον τουρκικό στρατό την νύχτα της 6ης Μάη προς 7 Μάη. Η επίθεση του στρατού είχε σα στόχο τους αντάρτες και έγινε με χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις.
Ενώ ανακοινώθηκε ότι οι σωροί των δυο μαχητών στάλθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Ελαζίγκ (Elazığ), οι οικογένειες έψαχναν να πάρουν τις σωρούς των παιδιών τους και δεν τις έβρισκαν. Σήμερα το πρωί οι δικηγόροι των οικογενειών με την συνοδεία εισαγγελέα έμαθαν ότι τα παιδιά τους στάλθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Μαλάτια (Malatya) και πήγαν για την αναγνώριση.
Στην Μαλάτια έγινε η αναγνώριση και ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νεκρών ανταρτών. Είναι οι μαχητές Χαϊντάρ Αργάλ (Σινάν) [Haydar Arğal(Sinan)] γεννημένος στην πόλη Μαζγκίρτ (Mazgirt) στην περιοχή Ντερσίμ (Dersim) και Μουράτ Τεκγκιόζ (Ριζά) [Murat Tekgöz(Rıza)] γεννημένος στην συνοικία Γιλντίζμπαγλαρί (Yıldızbağları) της πόλης Ελαζίγκ (Elazığ) στην Ανατολική Τουρκία.
Συνεχίζονται οι επαφές των δικηγόρων της οικογένειας με την εισαγγελία για την παραλαβή των νεκρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: