....................................................

18 Μαΐ 2016

Συνέντευξη τύπου της Πρωτοβουλίας Οργανώσεων για τη κινητοποίηση στο Σκαραμαγκά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ της
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ
Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων)
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΗ 11:30 π.μ.

Παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης, οι πρόσφυγες εξακολουθούν να ζουν κάτω από ασύλληπτες συνθήκες απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής στον Σκαραμαγκά, στη Μαλακάσα, στο Σχιστό, στο Ελληνικό κ.α..
Η κυβέρνηση στιβάζει σε κέντρα και στρατόπεδα τους τους πρόσφυγες αδιαφορώντας για την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων τους και ανεξάρτητα αν δεν πληρούνται βασικές προϋποθέσεις ανθρώπινης διαβίωσης, καταδικάζοντας καθημερινά δεκάδες χιλιάδες να δίνουν μάχη επιβίωσης με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Η απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, όπως τελικά διαμορφώθηκε από τη συμφωνία-ταφόπλακα μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας (που προσυπόγραψε και η ελληνική πλευρά) εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπων στην Ελλάδα, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν προς τις χώρες προορισμού, νομιμοποιώντας τις παράνομες μαζικές «επαναπροωθήσεις» στην Τουρκία.
Να καταγγείλουμε το συνεχιζόμενο εγκλημα και να εκδηλωθεί πλατιά, σ’ όλη τη χώρα, ένα μαζικό αντιπολεμικό-αντιμπεριαλιστικό κίνημα για να σταματήσει το ματοκύλισμα στη Συρία, να σταματήσουν οι επεμβάσεις και οι βομβαρδισμοί. Για να μπορέσουν οι πρόσφυγες να ξαναγυρίσουν ασφαλείς στην πατρίδα τους και να πάρουν τη ζωή στα δικά τους χέρια! Γιατί οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!
Καλούμε οργανώσεις και συλλογικότητες, σωματεία και επιτροπές κατοίκων, το λαό της περιοχής, να συμμετέχουν στην:

Αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης
στο στρατόπεδο του Σκαραμαγκά
Σάββατο 21 Μάη, 10:30 πμ
(«Περίπτερο» Εθνικής Οδού - Σκαραμαγκάς)

Η αλληλεγγύη μας να μη γίνει ξέπλυμα της ντροπής τους!
Όσο δεν παλεύουμε ενάντια στις αιτίες, το αποτέλεσμα θα γίνεται όλο και χειρότερο!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

17.5.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com