...................

24 Μαΐ 2016

Στην Αμυγδαλέζα ...του Σκαραμαγκά

Στρατόπεδο συγκέντρωσης Σκαραμαγκά.
Όπως και να το πει κανείς κατ' ευφημισμόν η πραγματικότητα είναι μόνο αυτή:
Μια φυλακή και για τους 3000 μέσα και για τους 40 έξω, που . . . . "δεν χωράνε" πουθενά.
Το ανθρώπινο δράμα που διαδραματίζεται λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, την πόλη που πριν από αιώνες ξέρανε να τιμούν τον ξένο, δεν έχει τελειωμό. Άνθρωποι σαν και εμάς, ο Mohamed, η Riham(8), , η Shadia, ο Said, η Fahima, ο Faisal, Η Nalin(2), ο Nael, ο Aiham, η Alie, ο Ambdourahmen(4), ο Basar (4), ξεριζωμένοι από μια ολική καταστροφή των χωρών τους από τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, έχοντας περάσει αφάνταστες κακουχίες, φορώντας μόνο το ένα και μοναδικό ρούχο που τους άφησαν να πάρουν στα παράλια της Τουρκίας πριν αποβιβαστούν στο αβέβαιο ταξίδι προς την Ελλάδα, αφήνονται να λιμοκτονούν . Κι όλα αυτά κάτω από τα βλέμματα των "υπευθύνων" τοπικών και κεντρικών αρχόντων, που θίχτηκαν λέει γιατί τους κατηγόρησαν άδικα πως έκοψαν το νερό στους απέξω. Η αθλιότητα που ζουν οι συνάνθρωποί μας οι ξεριζωμένοι, δεν τους θίγουν δυστυχώς. Αν τους βάλουν τουαλέτα και νερό, αν τους μαζέψουν τα σκουπίδια, αν τους δώσουν τροφή, την άλλη μέρα θα έρθουν 4000
ακόμα!
Η αστυνομία στην είσοδο του στρατοπέδου μας διαβεβαιώνει πως δεν είναι κρατούμενοι, μα ούτε και το στρατόπεδο φυλακή. Η είσοδος όμως, μας απαγορεύτηκε. Όπως απαγορεύτηκε και η έξοδος των προσφύγων για να ενωθούν με τη συγκέντρωση που ήθελε να διατρανώσει την καταδίκη του πολέμου και του ιμπεριαλισμού και την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες. Μόνο που τα μάτια των λίγων που μπήκαμε μέσα, είδανε πολλά και τα αυτιά μας άκουσαν ακόμα περισσότερα. Κι ας έτρεξαν ‘κείνη την ώρα να μαζέψουν τα σκουπίδια. Κι ας ήταν συνέχεια η αστυνομία που μας συνόδευε. 6 ώρες αναμονή για να τραφείς με δείγμα φαγητού -ελάχιστες πατάτες και ρύζι, ένα κρουασάν κι ένα χυμό- στο κολλέγιο του Σκαραμαγκά. Ένας γιατρός για 3000 άτομα. Αποχετεύσεις που ξεχείλισαν μπροστά στα σπίτια . Άνθρωποι απελπισμένοι, χωρίς καμία πληροφόρηση τι τους επιφυλάσσει το μέλλον, μα ούτε και για τις συμφωνίες που κυβερνήσεις Ελλάδας-Τουρκίας και ΕΕ, που τους εγκλωβίζουν σε ένα αδιέξοδο, που ακόμα και η Ύπατη Αρμοστεία καταδικάζει γιατί δε σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο Skype που κανείς δεν απαντά, με μια ψευδοϋπόσχεση για προώθηση στην Ευρώπη , που αφού διέλυσε σε συνεργασία με ΗΠΑ και Ρωσία τις χώρες τους, τώρα τους γυρίζει την πλάτη. Τι να απαντήσεις σε όλα αυτά τα γιατί: Πως να γυρίσεις να φύγεις από τη Riham που σφίγγεται πάνω σου γιατί δεν έχει μάνα; Να φτύσω τον πολιτισμό και την ανθρωπιά μας!!

"Που φυλακίζει ανθρώπους, που τους ‘μποδiζει να βαδίζουν, που τους αλυσοδένει. . . "

http://agonistikiepitropi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com