...................

20 Μαΐ 2016

Τζέφρι Πίατ: ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ με ειδικότητα στο χειρισμό μεγάλων κρίσεων!

Αλλαγή φρουράς στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Τον “διακριτικό” Ντέιβιντ Πιρς αντικαθιστά, όπως με μεγάλη δόση ανησυχίας διαβάζουμε από τις αστικές φυλλάδες, ο παρεμβατικός, ο μπαρουτοκαπνισμένος και ανακατωσούρας Τζέφρι Πίατ. Ένας διπλωμάτης που μετακόμισε στην Αθήνα από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο της πολύπαθης Ουκρανίας και, σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει ειδικότητα στο χειρισμό μεγάλων κρίσεων! Αλίμονό μας!
Είναι σαφές πως η τοποθέτηση του συγκεκριμένου διπλωμάτη σχετίζεται απόλυτα με όλα τα ανοικτά ζητήματα και την κρισιμότητα της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή.
Η απρόβλεπτη έκβαση του πολέμου στη Συρία με την εμπλοκή σχεδόν του συνόλου των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, το ζήτημα της ΝΑΤΟϊκής καταστολής των προσφυγικών ροών που δεν ανακόπτεται όσο συνεχίζεται ο πόλεμος και η καταστροφή, οι νευρικές κινήσεις της Τουρκίας και η αναζήτηση τρόπου αντιμετώπισής τους από τους ιμπεριαλιστές και πρωτίστως η αυξημένη δραστηριότητα και οι σχετικές επιτυχίες της Ρωσίας στη Συρία που ανησυχούν κι ενοχλούν έντονα τη Δύση και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ απαιτούν από τη δυτική συμμαχία την ένταξη όλων των ΝΑΤΟϊκών χωρών της περιοχής με ενιαίο τρόπο και χωρίς αποσκιρτήσεις και παραφωνίες στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών της Δύσης.
Η όξυνση της αντιπαράθεσης της Δύσης με τον ρώσικο ιμπεριαλισμό οδηγεί αναπόφευκτα σε τρομακτικές πιέσεις προς την ντόπια αστική τάξη και σε επιλογές που αμφισβητούν ευθέως κυριαρχικά της δικαιώματα. Η εγκατάσταση του ΝΑΤΟϊκού στόλου στο Αιγαίο με πρόσχημα τους πρόσφυγες και στόχο την παρακολούθηση των κινήσεων του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο οδηγεί σε γκριζάρισμα των ελληνοτουρκικών συνόρων στο Αιγαίο και ανοίγει παράθυρο για εντονότερη αμφισβήτησή τους από το κατεστημένο της Τουρκίας, με πιθανό και το ενδεχόμενο απρόβλεπτου τυχοδιωκτικού “θερμού” επεισοδίου.
Τέτοια και άλλα ζητήματα ήρθε να αντιμετωπίσει ο νέος πρέσβης, με γνώμονα βέβαια τη διασφάλιση και προώθηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και επιδιώξεων των ΗΠΑ.

Ο Τζέφρι Πίατ ξεκίνησε τη διπλωματική καριέρα του ως υποπρόξενος το 1990 από την Ονδούρα. Το 2006 και το 2007 αναβαθμίστηκε σε νούμερο 2 κορυφαίο διπλωμάτη στην Ινδία και στη συνέχεια σε αναπληρωτή επικεφαλής της αποστολής των ΗΠΑ στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς. Ανέλαβε ρόλο στο Γραφείο Υποθέσεων Νότιας και Κεντρικής Ασίας από το 2010 μέχρι τις 30 Ιουλίου 2013, όταν και ανέλαβε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Ο Τζέφρι Πίατ είναι αυτός που πρωταγωνίστησε στη συνομιλία με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, και που, σε ένα σημείο της συνομιλίας τους, απογοητευμένοι από τη μη ευθυγράμμιση της Ε.Ε. με τη στάση των ΗΠΑ, η Νούλαντ ακούγεται να λέει: «Γαμώ την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο Τζέφρι Πίατ αποτέλεσε βασικό ενορχηστρωτή της λεγόμενης «πορτοκαλί επανάστασης» στην Ουκρανία και της ανατροπής του Βίκτορ Γιανουκόβιτς με το πραξικόπημα του Μαϊντάν, που έφερε στην εξουσία στο Κίεβο την πρώτη φιλοφασιστική κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό έδαφος από την εποχή της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Του ευχόμαστε κάθε αποτυχία στο βρόμικο έργο του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com