...................

18 Μαΐ 2016

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (Π.Κ.)

Στο γενικότερο αντιδραστικό κλίμα, που στοχεύει στην περιθωριοποίηση του λαού και της νεολαίας για να συνεχιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, εντάσσσεται και η προσπάθεια παραπέρα υπονόμευσης με στόχο τη ΔΙΑΛΥΣΗ των φοιτητικών συλλόγων.
Το άσχημο είναι ότι αυτόν τον βρώμικο ρόλο δεν τον αναλαμβάνουν μονάχα οι καθαρόαιμες παρατάξεις του συστήματος ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, αλλά ουσιαστικά συνηγορούν και οι υποτιθέμενες αριστερές ΕΑΑΚ-ΠΚΣ.
Στο Πολυτεχνείο Κρήτης το Δ.Σ. έχει υποκαταστήσει εδώ και καιρό τις γενικές συνελεύσεις ενώ ο κρετινισμός της συνδιοίκησης χρόνια τώρα σπάει κόκαλα. Με την σημερινή ακύρωση των εκλογών στον Ενιαίο σύλλογο δεν επιχειρούν μονάχα τη διάλυσή του, αλλά ταυτόχρονα και τη διάλυση της ενιαίας πολιτικοποιημένης και αγωνιστικής έκφρασης των φοιτητών του Π.Κ.
Είναι γνωστό το απολίτικο και συντεχνιακό κλίμα που επικρατεί στους επιμέρους συλλόγους και όχι μόνο στις σχολές που κυριαρχούν ΠΑΣΠ-ΔΑΠ. Αντίθετα, είναι γνωστός σε όσους γνωρίζουν την αγωνιστική ιστορία του φοιτητικού κινήματος του Πολυτεχνείου ο ρόλος του ενιαίου συλλόγου στην οργάνωση και στη στήριξη μιας σειράς σημαντικών αγώνων, που έβαλαν σε κίνηση κατά καιρούς μαζικά τους φοιτητές του Π.Κ.
Η επιχείρηση διάλυσης των οργάνων πάλης του φοιτητικού κινήματος δεν αφορά μόνο το Πολυτεχνείο Κρήτης. Στα ΤΕΙ π.χ. είναι άθλος η επιχείρηση κατεβάσματος ψηφοδελτίου από μικρές αριστερές παρατάξεις, με βάση τις προκλητικές έως και φασιστικού τύπου μεθοδεύσεις των κυρίαρχων. Η επιλογή της ημερομηνίας των φοιτητικών εκλογών λίγες μέρες πριν την εξεταστική, σε μια χρονιά που κάθε άλλο παρά λείπουν τα προβλήματα στους φοιτητές ενώ λείπουν χαρακτηριστικά οι φοιτητικοί αγώνες δεν είναι τυχαία. Και πάλι η ευθύνη δεν είναι μόνο σε ΠΑΣΠ-ΔΑΠ. Η μεθόδευση ακύρωσης της εκλογικής διαδικασίας στο Π.Κ. με πλήρη ανοχή Ενωτικής Πρωτοβουλίας και ΠΚΣ, αποδείχνουν πως η υπόθεση υπεράσπισης του φοιτητικού κινήματος και των οργάνων πάλης των φοιτητών, πρέπει άμεσα να γίνει υπόθεση αυτών που την πιστεύουν.
Σήμερα δεν εκλέγουμε κοινοβούλια, συνδιοίκηση ή ευρωβουλευτές.
Ψηφίζουμε για φοιτητικούς συλλόγους και ενισχύουμε τις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ και τη γραμμή της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην επίθεση του συστήματος, τη γραμμή της πάλης κόντρα στη γραμμή της αδράνειας και του συμβιβασμού.
Η επίθεση του συστήματος δεν θα σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε με τους αγώνες μας, για αυτό οφείλουμε να τους υπερασπιστούμε!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ
18/5/2016

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος18/5/16, 6:05 μ.μ.

  Αν υπάρχει δυνατότητα ας γίνει μια πιο αναλυτική ενημέρωση για το λόγο ακύρωσης των εκλογών στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Ποια τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτό; Δεν στήθηκαν καθόλου κάλπες δηλαδή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος18/5/16, 9:19 μ.μ.

  Στο κλίμα που οι ΠΑΣΠ ΔΑΠ το τελευταίο
  διάστημα καλλιεργοΰσαν υπονομεΰοντας τις διαδικασίες του ενιαίου συλλόγου,με τελευταίο την διαδικασία των εκλογων,αποσΰροντας τελευταία στιγμή τα ψηφοδέλτια τους,πάτησε και η υποταγή στους συσχετισμους απο την ενωτική πρωτοβουλία(εαακ) προτείνοντας αναβολή της διαδικασίας( γιατί κινδΰνευε το κΰρος του συλλόγου!!! )αλλά και η ανοχή της πκσ που έδειξε (και είπε σε πηγαδάκια) οτι προτιμά ο ενιαιος σΰλλογος να μην υπάρχει σε επίπεδο οργανου, παρα μόνο οι τμηματικές.αυτά τα ωραία σε επίπεδο επαναστατικής αριστεράς που συμπλέει με τη ρητορική και κατευθυνση στοχοποιήσης των φοιτητικών οργάνων πάλης και του φ.κινηματος παραπερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com