8 Μαΐ 2016

Για την απεργία και τις κινητοποιήσεις στη Καρδίτσα

Η γραμμή-πρόταση του ΠΑΜΕ για «κλιμάκωση με 48ωρη απεργία τις μέρες ψήφισης του ασφαλιστικού-φορολογικού», μια πρόταση που ήρθε «κουτί» στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και την υιοθέτησαν ασμένως για να βγουν από τα δύσκολα, αποδείχτηκε – όπως αναμένονταν – παραλυτική για το κίνημα. Εκτόνωσε τις αγωνιστικές διαθέσεις που είχαν εκφραστεί στη μεγάλη απεργία της 4 Φλεβάρη αλλά και στα αγροτικά μπλόκα, φρέναρε την όποια μετωπική συμπόρευση αυτών των αντιστάσεων και έδωσε τον απαραίτητο χρόνο στην κυβέρνηση για να μεθοδεύσει το πέρασμα των μέτρων. Μια γραμμή-πρόταση που δεν βοήθησε αλλά αντίθετα υπονόμευσε την ανάπτυξη κινήματος. Και φάνηκε αυτό περίτρανα όταν ήρθε η στιγμή γι αυτήν την περίφημη «κλιμάκωση»: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν «στο παραπέντε» και «για τα μάτια» μια 48ωρη απεργία-τουφεκιά στον αέρα όταν όλο το προηγούμενο διάστημα, σε κοινή γραμμή με το ΠΑΜΕ, φρόντισαν να βάλουν στον πάγο τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού. Έτσι στην Καρδίτσα είχαμε μια 48ωρη απεργία χωρίς απεργιακή συγκέντρωση! Όπου την πρώτη μέρα (Παρασκευή 6/5) το μεν Εργατικό Κέντρο δεν κάλεσε καν σε απεργιακή συγκέντρωση το δε ΠΑΜΕ αρκέστηκε το πρωί σε μια «μαζική και δυναμική» πικετοφορία (!!!) και το απόγευμα σε μια ποδηλατοπορεία 20-30 μελών του! Όχι απεργοί αλλά ούτε καν ο κόσμος του κινήματος δεν ανταποκρίθηκε στην «κορύφωση» των εργατοπατέρων. Τη δεύτερη μέρα της απεργίας (Σάββατο 7/5), από ΑΝΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ(μ-λ), ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΑΣ και ΛΑΕ οργανώθηκε κοινή παρέμβαση στην κεντρική πλατεία με προκήρυξη και μικροφωνική.
Ίδια άσχημη εικόνα είχαμε και την Κυριακή 8/5 στις συγκεντρώσεις για την εργατική πρωτομαγιά. Καμιά 30αριά όλοι και όλοι στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, δηλαδή ούτε καν τα μέλη των ΔΣ. Σαφώς μεγαλύτερη ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που και αυτή όμως δεν έφτανε ούτε το μισό προηγούμενων πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων. Άφαντοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι που πλέον δεν ξεμυτίζουν ούτε σε «επετειακές» εκδηλώσεις όπως αυτή της πρωτομαγιάς.
Μία από τα ίδια και στους αγρότες. Το «συνεχίζουμε με άλλες μορφές αγώνα» που έλεγε ο Μπούτας όταν κέρναγε τα τσίπουρα στον Τσίπρα και έδινε το σινιάλο για κλείσιμο των μπλόκων, ήταν οι ελάχιστοι αγρότες που πήγαν στην Αθήνα για να πλαισιώσουν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το απόγευμα του Σαββάτου στο Σύνταγμα.
Γενικά, αυτό που κατέγραψε αυτή η 3ημερη «κλιμάκωση» είναι η άσχημη κατάσταση που υπάρχει στο κίνημα. Μια διαλυτική κατάσταση, αναντίστοιχη των αναγκών της περιόδου, που διευκολύνει την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης και από την άλλη θέτει αυξημένες απαιτήσεις για την ανατροπή της.

23 σχόλια:

 1. Ανώνυμος9/5/16, 12:00 π.μ.

  Απλά τα πράγματα.Η προυγούμενη απεργία είχε μεγάλη επιτυχία διότι υπήρχε σωστή προετοιμασία.Και προετοιμασία σημαίνει χρόνος.Η απεργια της 4 Φλεβάρη είχε εξαγκελθεί καιρό πριν γίνει.Είναι λογικό βέβαια αυτό να το αγνοούν οι μ-λ που αποτελούν και τουρίστες στο κίνηνα αλλά απασχολεί τους κύριους υπέυθυνους που συμβάλουν στην πραγματοποίηση τη μαζικότητα και την συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργίες.Δηλαδή το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση προχώρισε αιφνιδιαστικά μεταθέτοντας τώρα την ψήφηση των νομοσχεδίων μέσα στο σαβατοκύριακο αντι για το επόμενο όπως είχε ανακοινώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος9/5/16, 12:33 π.μ.

  Από τις 4 Φλεβάρη έγινε κλιμάκωση (!!!!) δύο μήνες μετά (7 Απρίλη) ενώ αιωρούνταν έως και πριν μια εβδομάδα το φάντασμα μιας 24ωρης για να φτάσουμε στο τριήμερο της υπερκλιμάκωσης (!!!!). Και όλα αυτά σε αγαστή συνεργασία των ξεπουλημένων τριτοβάθμιων οργάνων με το "ταξικό" ΠΑΜΕ. Κατά τα άλλα οι πυροσβέστες του κινήματος χυδαιολογούν για τουρισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος9/5/16, 12:47 π.μ.

  Ναί τουρίστα των μ-λ.Τα σωματεία και τα συνδικάτα είχαν προεροαστεί και οργανωθεί για το επόμενο σαββατοκύριακο.Λογικό τουρίστα των μ-λ να μην το γνωρίζεις καν αυτό.Μόνο οι τουρίστες των μ-λ δεν εχουν καταλάβει ακόμα τον λόγο που η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση τα νομοσχέδια αυτό το σαββατοκύριακο και οχι το επόμενο όπως είχαν ακακοινώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος9/5/16, 12:51 π.μ.

  καλή κλιμάκωση με την ΑΔΕΔΥ πυροσβέστη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος9/5/16, 12:57 π.μ.

  Καλή ανυπαρξια πουθενατζη ανύπαρκτε τουριστα.Μόνο οι τουρίστες του κινήματος των μ-λ δεν εχουν καταλάβει ακόμα τον λόγο που η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση τα νομοσχέδια αυτό το σαββατοκύριακο και οχι το επόμενο όπως είχαν ακακοινώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος9/5/16, 1:09 π.μ.

  Η μεταμεσονύχτια υπηρεσία των ουλτραπρολετάριων της σπουδάζουσας της κνε που παρακολουθεί το σάιτ έχασε την ψυχραιμία της και αποκαλύφθηκε.Καληνύχτα παιδιά και μην ξεχάσετε αύριο να εμβολιαστείτε κατά του αριστερισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος9/5/16, 1:14 π.μ.

  Ψύχραιμε τουρίστα του κινήματος όταν αντιληφθείς τον λόγο που η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση τα νομοσχέδια αυτό το σαββατοκύριακο και οχι το επόμενο όπως είχαν ακακοινώσει τα ξαναλέμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος9/5/16, 9:41 π.μ.

  Δηλαδή όπως έχουμε τον Τσίπρα να δηλώνει επίσημα ότι είχε αυταπάτες(!) για το πως θα τον αντιμετώπιζαν οι ευρωπαίοι, έτσι έχουμε τώρα και τους κνίτες να δηλώνουν ότι έχουν κι αυτοί αυταπάτες για το πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του κεφαλαίου και των λακέδων του ιμπεριαλισμού, τον λαό.
  Φαίνεται είχαν σχεδιάσει να ζητήσουν κινητές τουαλέτες και αντίσκοινα από τον Καμίνη και αφού ετοιμαστούν, να ειδοποιήσουν την κυβέρνηση ότι το ΠΑΜΕ είναι έτοιμο και μπορεί να κατατεθεί το νομοσχέδιο.

  Κι όμως δεν τρελαθήκαμε όλοι. Αυτή είναι η λογική του ρεφορμισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος9/5/16, 11:14 π.μ.

  Σε εμας δεν προξένησε καμία εντύπωση αυτή η κίνηση της κυβέρνησης.Απλα σε σχέση με εσας τους σε απίστευτο βαθμό άσχετους γνωρίζουμε άριστα σε τι αποσκοπούσε αυτη η κίνηση της κυβέρνησης.Το σύστημα και οι ταγοί του αντιλαμβάνονται πολύ καλά πάλι σε σχέση με εσάς τους ανίδεους πραγματικά οτι άλλο πράγμα είναι να βρεθούν μπροστά σε μια προετοιμασμένη απεργία και άλλο σε μια έκτατη όπως ήταν αυτή.Φυσικά οταν είσαι μια ακόμα γκρουπίτσα μιας ομαδούλας όπως το μ-λ που περιφέρεται σαν κουφάρι απο εδω και απο εκει που δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο μέσα στο κίνημα και στους αγώνες απο την προετοιμασία μέχρι την πραγματοποίηση τους και δεν σε συνδεει απολύτως τίποτα με την εργατική τάξη παρα μόνο η ανυπαρξία σου τότε είναι πολύ λογικο να μην γνωρίζεις τι διαδικασίες και δράσεις χρειάζονται για να γίνει μια απεργία.Αλλο να κινητοποιείς πέντε όλους και όλους και άλλο 50 χιλιάδες και πολλές φορές πολύ περισσότερους εργαζόμενους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος9/5/16, 1:03 μ.μ.

  Στην αρχαία Ελλάδα νόμιζαν πως οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της Γης. Έτσι και ορισμένα αφιονισμένα μέλη (;) ή οπαδοί (;) του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ διατείνονται πως η κυβέρνηση αναγκάστηκε να φέρει τα αντιλαϊκά της νομοσχέδια εσπευσμένα επειδή τους φοβήθηκε. Όποιος όμως παρατηρούσε τις κινήσεις της κυβέρνησης θα μπορούσε να έχει και αυτό το ενδεχόμενο ανοιχτό (ακόμα και για πριν τις 1/5 αν και με λιγότερες πιθανότητες). Από κει και πέρα μια τέτοια εστίαση είναι όχι μόνο ανούσια αλλά και αποπροσανατολιστική.
  Τα ερωτήματα είναι άλλα και αυξάνονται ειδικά για όποιον το παίζει πως "αυτός είναι και κανένας άλλος". Τα πιο μικρά από αυτά τα ερωτήματα* αφορούν στο τι έκανε αυτός όλο το προηγούμενο διάστημα. Γιατί συναίνεσε και συνέβαλε σε μια ακόμη εξώφθαλμη πρακτική αποκλιμάκωσης και εμπαιγμού των εργαζόμενων που ακολούθησε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Γιατί εξανέμισαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα τις θετικές επιδράσεις που είχε η πρώτη με αξιώσεις- μετά την άνοδο στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ- απεργία της 4 Φλεβάρη, απεργία που έκανε τα πρώτα βήματα για το σπάσιμο της απογοήτευσης που έχει "αγκαλιάσει" τον κόσμο της δουλειάς από την κατάρρευση της σθριζαίικης (αυτ)απάτης; Γιατί τηρήθηκε σιγήν ιχθύος επί εβδομάδες για να πλασαριστεί σαν κλιμάκωση η απεργία στις 7 του Απρίλη; Γιατί περιφέρονταν σαν κουφάρι μια 48ωρή φάντασμα επί δύο μήνες αντί να ανοιχτεί και να παλευτεί μια πραγματική κλιμάκωση των αγώνων;
  Φυσικά και δεν περιμένουμε τίποτε σοβαρές απαντήσεις από τους πιο πάνω μη σοβαρούς που ντροπιάζουν κάθε έννοια αριστεράς αλλά και το κόμμα που υποτίθεται πως υπερασπίζουν, μιλώντας με εκφράσεις υπόκοσμου και νονών της νύχτας. Που έχουν μάθει καλά το παιχνιδάκι του μπετοναρίσματος και τη δημιουργία τεχνητών τειχών για να μην γίνει συζήτηση για αυτονόητους προβληματισμούς.
  Δεν υπάρχουν όμως μόνο αυτοί! Υπάρχουν χιλιάδες αγωνιστές, ανένταχτοι ή ενταγμένοι σε οργανώσεις και κόμματα, που παρά τις διαφορές μας (ακόμα και σημαντικές) συζητάνε σαν αριστεροί άνθρωποι και αναζητούν απαντήσεις πέρα από την ξιπασιά των δήθεν "κληρονόμων" αλλά και το ακαταλόγιστο ορισμένων. Και αυτή τη συζήτηση, την ιδεολογική και πολιτική διαπάλη σε συνδυασμό με την συμμετοχή μας στο κίνημα κανείς δεν θα μας εμποδίσει να τη διεξάγουμε με όρους που αντιστοιχούν στις λέξεις Αριστερά και Κομμουνιστής.


  *Διότι τα μεγάλα ερωτήματα αφορούν μια ολόκληρη πορεία αποσυγκρότησης του κινήματος και από ποια πλευρά λειτούργησε ο καθένας. Αφορούν την αποκομμουνιστικοποίηση του κομμουνιστικού κινήματος από τη δεκαετία του 50 και έπειτα, την πολιτική ουράς σε Ένωση Κέντρου και ΠΑΣΟΚ, τις χρουτσωφιάδες, μπρεζνιεφιάδες και τις γκορμπατσωφιάδες των "κληρονόμων". Ή την υποστολή και τυπικά της σημαίας αντιεοκικής πάλης που συνέπεσε με την δημιουργία του ΣΥΝ και την συμμετοχή στις κυβερνήσεις της Δεξιάς και της Οικουμενικής. Ή πιο πρόσφατα Την υποστολή της σημαίας της αντιιμπεριαλιστικής πάλης στο όνομα μια καθαρότητας αλλά επί της ουσίας στην αποφυγή της αναμέτρησης με το καθεστώς της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Και τράβα κορδέλα...

  Τάσος Σαπουνάς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. "Τα σωματεία και τα συνδικάτα είχαν προεροαστεί και οργανωθεί για το επόμενο σαββατοκύριακο."
  "...άλλο πράγμα είναι να βρεθούν μπροστά σε μια προετοιμασμένη απεργία και άλλο σε μια έκτατη όπως ήταν αυτή."
  Σε ποιους είχε "τάξει" η κυβέρνηση πώς θα ψηφίσει το νομοσχέδιο το άλλο Σαββατοκύριακο;
  Επειδή η ψήφιση έγινε μια βδομάδα πιο νωρίς, τρεις μήνες προετοιμασίας του ΠΑΜΕ πήγαν στράφι; Η απεργία ήταν έκτακτη; Η πρωτοπορία του ΠΑΜΕ πιάστηκε στον ύπνο;
  Σκεφτήκατε ποτέ ως μέλη του ΠΑΜΕ πώς το να είναι κάποιος ουρά των κινήσεων της εκάστοτε κυβέρνησης είναι λάθος;
  Το ΠΑΜΕ, όπως λέει, έχει δυνάμεις. Σωστά. Όντως ανήκει στη συνδικαλιστική ηγεσία όπως η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και το ΜΕΤΑ. Η συνδικαλιστική ηγεσία σύσσωμη υιοθέτησε ως τακτική το "θα απεργήσουμε όταν νομοθετήσει η κυβέρνηση" και οδήγησε τους εργαζόμενους σε άλλη μία ήττα. Το ΠΑΜΕ ήταν εμπνευστής αυτής της τακτικής.
  Από κει και πέρα το ότι η κυβέρνηση φοβήθηκε το ΠΑΜΕ που θα ήταν πανέτοιμο την επόμενη εβδομάδα, τι να πω. Η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά. Συνεχίστε να λέτε τέτοιες βλακείες και θα δώσετε έναυσμα για πολύ μεγάλες πλάκες σε βάρος σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος9/5/16, 2:45 μ.μ.

  Στις 8/5 παρέμβαση με πανο και πολλες προκυρηξεις εκανε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ .!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος9/5/16, 2:48 μ.μ.

  Παρασκευή 6/5)....ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 8/5/ εκανε παρεμβαση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος9/5/16, 3:38 μ.μ.

  Απο οτι φαίνεται είναι τρομερά δυσκολο στα μ-λ να αντιλειφθούν οτι η κυβέρνηση ήθελε να αποφύγει τις απεργίες της επόμενης εβδομάδας.Πέσαμε σε τοίχο τι να κάνουμε.Επίσης είναι πραγματικά αδύνατων για τα μ-λ να αντιλειφθούν τι θα πει προγραματισμένη απεργία χιλάδων εργατών.Οταν περιορίζεσε στα 5 άτομα προφανός αυτά σου μοιάζουν με κινέζικα.Πλάκα κάνει ο εργατόκοσμος οταν βλέπει την κατάντια σας να προσπαθεί το ποντίκι να βρυχηθεί σαν λιοντάρι.Οχι οταν κατεβαίνει κατά δεκάδες χιλιάδες στις γραμμές του ΠΑΜΕ.Να ξέρουμε και τι λέμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος9/5/16, 4:35 μ.μ.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπόρτερ μας στον Περισσό Νίκου Δεντραβαειοκοσμοπουλου, το ΠΓ του ΚΚΕ θα βγάλει βαρυσήμαντη ανακοίνωση πως ο Τσίπρας δεν είναι εντάξει, αν είχε μπέσα θα έφερνε το ασφαλιστικό μια βδομάδα μετά και πως δεν θα τον ξανακεράσει τσίπουρο.

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Πότε είχαν προγραμματιστεί οι απεργίες για την επόμενη εβδομάδα; Ημερομηνίες ξέρει κανείς; Κάτι συζητούσαν για Τρίτη ή Τετάρτη αλλά τίποτα συγκεκριμένο. Εδώ τα μέλη του ΠΑΜΕ λένε πως οι κινητοποιήσεις ήταν για το επόμενο Σαββατοκύριακο γιατί τότε θα ψήφιζε η κυβέρνηση το νομοσχέδιο.
  Χοντρό δούλεμα με την προγραμματισμένη απεργία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος9/5/16, 5:52 μ.μ.

  Ήταν κρυφός ο προγραμματισμός! Για να αιφνιδιαστεί η κυβέρνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος9/5/16, 7:53 μ.μ.

  Για άλλη μια φορά και κυρίως προς τους υποδείξαντες φίλους του ΚΚΕ που ξέρουν απο επιτυχίες σε απεργία και διαθέτουν κιλά πολιτικής μόρφωσης και σωφροσύνης: η επιτυχία ή οχι μιας απεργίας δεν καθορίζεται απο το πόσο κόσμο διαθέτει...η μαζικότητα κοινώς δεν είναι ο στόχος αλλά το ΕΡΓΑΛΕΙΟ-το ΜΕΣΟ που θα σε βοηθήσει να πετύχεις με καλύτερες προυποθέσεις τα αιτήματα πάλης που κάθε φορά θέτεις! Περάσαν τα μέτρα; Ναι περάσαν. Αυτό είναι αποτυχία. Το πώς θα ανασυγκροτηθείς για να ξεπεράσεις την αποτυχία-ήττα είναι επίσης μια άλλη κουβέντα. Συνειδητοποιήστε λίγο έτσι για αρχή τι είναι στόχος τι είναι μέσο, τι είναι τακτική...και αφήστε τα λόγια για τουρίστες, και κόκκινα Εργατικά σωματεία σφραγίδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος10/5/16, 12:50 μ.μ.

  Φτασατε στο σημειο τουρίστες του κινήματος να μην γνωρίζετε καν πότε ανακοίνωσε αρχικώς η κυβέρνηση να ψησίσει τα νομοσχέδια για την φορολογία και το ασφαλιστικό και πότε ανακοίνωσε το ΠΑΜΕ παράλληλα 48 απεργία.Ούτε η κατάντια και η ξεφτίλα δεν σας φτάνει πλέον.Απόπατος και τίπιτε άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος10/5/16, 1:59 μ.μ.

  Δε μας λες εσύ τις ημερομηνίες που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση αλλά και αυτές που είχε ανακοινώσει το ΠΑΜΕ γραπτά; Που υπάρχουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος10/5/16, 9:56 μ.μ.

  Βλέπω οτι οι ΚΚΕδες μεσα στην αδυναμία τους να απαντήσουν πολιτικά χυδαιολογούν. Το γεγονός ότι συσπειρώνεται περισσότερος κόσμος στο ΚΚΕ παρά στο ΚΚΕ-μλ δείχνει ότι το ΚΚΕ είναι σε επαναστατική κατεύθυνση ενάντια σε ιμπεριαλιστές και ντόπια αστική τάξη;

  Η στάση που έχει διαδραματίσει το ΚΚΕ στο εργατικό κίνημα τόσα χρόνια καθώς και στο ευρύτερο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων σε διάφορους χώρους δεν έχει καμία σχέση με το ήθος και την συνεπέστατη στάση του ΚΚΕ-μλ.

  Αν ξεχάσουμε την δεκαετία του 90 όπου η ΕΣΑΚ τα έβρισκε με την ΠΑΣΚΕ στην ΓΣΕΕ, αν ξεχάσουμε τις τόσες διασπαστικές κινήσεις που έχει κάνει το ΠΑΜΕ τόσα χρόνια σε τόσους αγώνες που απο κοινού έδιναν σωματεία με αγωνιστικές διαθέσεις ακόμα και ολόκληροι κλάδοι, όπως οι καθηγητές και δάσκαλοι, όπως οι διοικητικοί στα πανεπιστήμια, όπως οι αγρότες τους οποίους και πούλησε μέσω του μπούτα, όπως τις κάλπες που περιφέρονται στα γιαπιά για μήνες, όπως το βρισίδι και τις αλυσίδες σε δυνάμεις του κινήμαστος ακόμη και οι απειλές σε δικούς μας συντρόφους που παρενέβαιναν σε ΒΙΠΕ ανά την ελλάδα (πχ γιάννενα). Να ξεχάσουμε την στάση που κρατάει μέσα στην ΑΔΕΔΥ και τις κολλεγιές με την ΔΑΚΕ... Να ξεχάσουμε την στάση του ΠΑΜΕ στους εμπορουπάλληλους για τις Κυριακές...

  Και δεν έχω αναφέρει καν, την στάση σε Χαλκιδική,Κερατέα, σε κινήσεις γειτονιών κλπ.

  Καταθέστε κανένα νομοσχέδιο στη βουλή, κάντε κανένα φεστιβαλάκι και καμια συναυλία με γιγαντοπανό του Λένιν, και συνεχίστε έτσι με απομονωμένες απεργίες των σωματείων που στηρίζετε για την τιμή των όπλων, ροκανίστε τις παχυλές κομματικές επιδοτήσεις της βουλής και αφήστε τα σάπια. Το πρόβλημα σας να πείσετε ότι είστε το κόμμα της πρωτοπορίας και της επανάστασης μέσα στο κινημα με τον δεξιό σας σεχταρισμό και την κινηματική εκτόνωση κάνει μπαμ και δεν ξεπλένεται ούτε με χαρακτηρισμούς ούτε με βρισίδια.

  Ο.Ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. "Στην τελικη χρησιμοποιηστε μας" Αλεκα Παπαρηγα αγανακτησμενη προς Χρυσοχοιδη υπουργο δημοσιας ταξης οταν τα ματ δεν αφησαν το κκε να πραγματοποιησει οπως ειχε προγραμματισει την διαμαρτυρια στην επισκεψη Κλιντον. Ολη η πολιτικη αυταπατων και υποταγης σε μια φραση. Πολιτικη που δεν εχει αλλαξει. Α και φιλε και ισως μικρε ηλικιακα κνιτη πριν την σμφισβητησεις ανετρεξε στα αρχεια του ριζοσπαστη. Λ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com