17 Μαΐ 2016

Σχολές που κατεβαίνουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις

Αθήνα (16)
ΑΣΠΑΙΤΕ
ΑΣΟΕΕ
ΠΑΠΕΙ
Πάντειος
Γεωπονικό
Γεωλογικό
ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά
ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας
ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας
Ιατρική
Οδοντιατρική
Νομική
Πολιτικό Νομικής
Φυσικό
Μαθηματικό
Φιλοσοφική

Θεσσαλονίκη (12)
Φυσικό
Βιολογικό
Γεωπονικό
ΤΕΙ Ηλεκτρονικής
ΤΕΙ ΣΕΥΠ
ΤΕΙ ΣΔΟ
Κινηματογράφου
Ιατρική
Νομική
Αγγλικό
Γερμανικό
Φιλοσοφικό-Παιδαγωγικό

Πάτρα (3)
Θεατρολογία
Φυσικό
Φαρμακευτική

Γιάννενα (8)
Φυσικό
Ιατρική
ΠΤΕΤ
ΒΕΤ
Οικονομικό
Παιδαγωγικό
Ιστορικό-Αρχαιολογικό
Μαθηματικό

Θράκη (4)
Πολυτεχνείο Ξάνθη
Νομική Κομοτηνής
Ιστορικό Εθνολογικό Κομοτηνής
Ιατρική Αλεξανδρούπολης

Κρήτη (7)
ΤΕΜ Ηράκλειο
ΣΤΕΦ ΤΕΙ Ηράκλειο
ΣΤΕΓ ΤΕΙ Ηράκλειο
ΣΕΥΠ ΤΕΙ Ηράκλειο
Μαθηματικό Ηράκλειο
Πολυτεχνείο Χανιά
ΤΕΙ Ηλεκτρονικής Χανιά

Λάρισα (1)
ΣΔΟ ΤΕΙ

Σάμος (1)
Στατιστική

Μυτιλήνη (1)
Τμήμα Περιβάλλοντος Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σύνολο:53

14 σχόλια:

 1. Ανώνυμος17/5/16, 2:49 μ.μ.

  Σε αντιθεση με τις γενικες διαφοροποιησεις μεταξυ ΚΚΕμ-λ και του ΜΛ-ΚΚΕ που ειναι γνωστες-και που εσεις με υπευθυνο τροπο δεν αποκρυπτεται- δεν ειναι γνωστες οι διαφορες των αγων-κινησεων και της ΠΟΡΕΙΑΣ. Οπως και σε ποιες σχολες κατεβαινει η ΠΟΡΕΙΑ. ΜΑΝΩΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος17/5/16, 5:18 μ.μ.

  Εφόσον δεν το αναφέρουν (ακόμη ) στο σάϊτ τους σημαίνει ότι μάλλον δεν θέλουν να το ανακοινώσουν. Άρα η ερώτηση σου εδώ είναι λίγο άτοπη

  μπορείς να τους στείλεις ένα email (η τεχνολογία αυτή υπάρχει πολλάα χρόνια) http://poreia.net/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1

  πιστεύω ότι θα σου απαντήσουν φίλε μου.

  Ο.Ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι διαφορές μεταξύ των δύο οργανώσεων προφανώς θα αντανακλώνται και στο νεολαιίστικά ή μετωπικά σχήματα που συμμετέχουν. Από εκεί και πέρα είναι γνωστή η άποψή μας, και κριρική μας, για την αδυναμία να υπάρξει συνεργασία σε χώρους που δρούμε και οι δύο. Όσο για το που κατεβαίνει η Πορεία δεν το γνωρίζω υποθέτω ότι στην ιστοσελίδα της θα υπάρχει σχετική ενημέρωση.
  Το προηγούμενο σχόλιο δεν μου είναι κατανοητό ως προς το ύφος του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος17/5/16, 8:45 μ.μ.

  Το να πάω σε μπλόγκ πχ της Ανταρσυα και να ρωτήσω σε ποιές σχολές κατεβαίνουν οι αγωνιστικές κινήσεις δεν έχει τόσο νόημα. Από τη στιγμή που γνωρίζω ότι δεν κατεβαίνουν μαζί με τα ΕΑΑΚ.
  Εφόσον ο φίλος γνωρίζει ότι δεν κατεβαίνουμε μαζί και ότι φυσικά υπάρχουν και διαφορές (που σημαίνει ότι έχει μία εικόνα) δεν καταλαβαίνω το γιατί να κάνει εδώ αυτή την ερώτηση 2 μέρες πριν τις εκλογές .

  Ακόμη και για ευκολία να είναι δεν το πιάνω... Άρα εξού και το ύφος μου.

  Ο.Ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος17/5/16, 8:55 μ.μ.

  1. Συνδιοικηση 2. Προτασεις εναντι πολιτικων πλαισιων 3. Σημαντικη και εκπαιδευτικου γνωσιολογικου χαρακτηρα η επιθεση αρα και αναλογα και τα αιτημστα. 3 πραγματα που λεει η πορεια και δεν λενε οι Α.Κ. Συνεργασια με επικρατηση ποια εκ των δυο λογικων;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος17/5/16, 10:23 μ.μ.

  Προς Ο.Ν πρεπει να εχεις δικιο. Η ερωτηση μου δεν ηταν 'κομψη'. ΜΑΝΩΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος17/5/16, 11:33 μ.μ.

  Το ΚΚΕ(μ-λ) αγαπητέ ΜΑΝΩΛΗ δεν απεκρυψε ποτέ τις θέσεις του είτε αυτο αφορα το ίδιο είτε τα μετωπικα του σχήματα(Αγωνιστικες Κιν-Ταξική Πορεία- Πρωτοβουλιές Νεων κλπ). Αυτό λοιπόν σημαινει οτι ναι μεν θέλει να συνεργάζεται ( σε επιπεδο κινηματικό και σε επίπεδο που οικοδομείτεαι μέτωπα-εστίες αντίστασης)αλλά χωρίς αυτό να σημαινει οτι θα τις πραγματοποιεί και θα τσαλαβουτάει δεξιά και αριστερά. και επειδή κατάλαβα οτι υπάρχει και μια υπόνοια για ενώσεις κλπ , το ΚΚΕ(μ-λ) απο παντα δεν επεδίωξε-δεν επιδιώκει και δε θα επιδιώξει καμια ένωση με καμία πολιτική δύναμη είτε λέγεται ΜΛ ΚΚΕ ειτε ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειτε και εγω δε ξέρω πώς. Και επειδή βλέπω οτι γνωρίζεις τις θέσεις μας αγαπητε συναγωνιστή ΜΑΝΩΛΗ σου λέω οτι οι Αγωνιστικές Κινήσεις δεν θα έβαζαν νερό στο κρασί τους στις βασικές τους θέσεις που πολύ σωστα προανέφερες.
  Γιάννης Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος18/5/16, 12:55 π.μ.

  Επίσης Μανώλη, ήθελα να σου πω και το εξής. Η κοινή δράση μερικές φορές μπορεί να είναι πιο εύκολη σε κεντρικούς πολιτικούς στόχους όπου οι απόψεις εκφράζονται σε στρατηγικό επίπεδο ή ακόμη και σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο τακτικής, όμως στο επίπεδο σωματείων ή παρατάξεων και κινήσεων όπου τα πράγματα πολλές φορές εμβαθύνουν στο συγκεκριμένο (συγκεκριμένη ανάλυση και συγκεκριμένη δράση) βλέπει κανείς ότι αν και μπορεί κάποιος γενικά να έχει έναν κεντρικό πολιτικό παρονομαστή αλλά το πώς τον αναλύει και εφαρμόζει πολιτικά και οργανωτικά σε καθημερινά πράγματα του κινήματος ή σε επιμέρους πλευρές του να αναδεικνύει διαφορές που απλά δεν φαίνονται στην πιο αφαιρετική σφαίρα της στρατηγικής.
  Από ζητήματα παρέμβασης στο κίνημα και στις διάφορες εκφάνσεις του μέχρι και τον ρόλο των διοικήσεων των συνδικαλιστικών δομών σαν παρακλάδι του κράτους, την δημοκρατική κουλτούρα του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος, την πολιτική μαζών, την διαλεκτική σχέση αγώνων και συνείδησης, δηλαδή θεωρίας και πράξης, καθώς επίσης και το τι σημαίνει πρωτοπορία και ποιά η σχέση της με την ανάπτυξη της ταξικής πάλης.

  Ο.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος18/5/16, 1:00 π.μ.

  διόρθωση, τον ρόλο των οργάνων της συνδιοίκησης (που τις αρθρώνουν με το συνδικαλιστικό κίνημα για να το χειραγωγούν και να το κάνουν συνένοχο σαν προέκταση του κράτους)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Το αυτονόητο για μας δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι αυτονόητο και για άλλους. Επίσης δε γίνεται κάθε ερώτηση ή άποψη να αντιμετωπίζεται καχύποπτα επειδή κάποιοι άλλοι, με τις παρεμβάσεις τους εδώ, λειτουργούν προκλητικά.
  Δεν είναι λοιπόν αναγκαστικά κακοπροαίρετο να ρωτάει κανείς γιατί ενώ κεντρικά, σε γειτονιές αλλά και σε κάποιους εργασιακούς χώρους οι δύο οργανώσεις και τα μετωπικά σχήματά τους έχουν συνεργασία, κάπου αλλού γιατί να μην έχουν. Θα έλεγα ότι μάλλον λογικό και ευνόητο είναι.

  Οι απόψεις του ΚΚΕ(μ-λ) για τη κοινή δράση, για τις κεντρικές μετωπικές συνεργασίες και για τους στόχους του είναι γνωστές. Όπως γνωστή είναι και η άποψή του για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος και μέσα από ποιες διαδικασίες θα έρθει αυτή. Κοινή δράση και συνεργασίες χωρίς υποχωρήσεις δε γίνονται. Προφανώς και υπάρχουν ζητήματα αρχής που δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, αυτό όμως ισχύει για όλους. Με το Μ-Λ ΚΚΕ μπορέσαμε μέσα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις και στοχεύσεις μας σε αρκετά ζητήματα να πετύχουμε μια συνεργασία σε αντιιμπεριαλιστική - αντικαπιταλιστική - αντισυνδιαχειριστική βάση. Μια συνεργασία που κάνει αλλού μικρά και αλλού σοβαρότερα βήματα προόδου κι ας παραμένουν ακόμη και διαφορετικές ερμηνείες για αυτά τα τρία βασικά ζητήματα. Μια συνεργασία που με τις εξελίξεις στην Αριστερά τα τελευταία χρόνια δεν θα μπορούσε να υπάρξει με άλλες δυνάμεις γιατί πλέον οι αποκλίσεις είναι πολύ μεγάλες. Κι ας έχουμε βρεθεί είτε εμείς είτε το Μ-Λ ΚΚΕ σε κοινά σχήματα στο παρελθόν με κάποιες από αυτές.
  Προτάσεις διαχείρισης του συστήματος από αυτές τις δύο οργανώσεις δεν θα βρείτε ούτε προτάσεις ανάθεσης της σωτηρίας του λαού. Δεν ψάχνονται ούτε για μεταβατικά προγράμματα ούτε για λαϊκές εξουσίες παραλλαγή των μεταβατικών προγραμμάτων. Για άλλο πράγμα ψάχνονται. Για το πως η εργατική τάξη και ο λαός θα ξαναβγούν στο προσκήνιο της ταξικής πάλης με αξιώσεις διεκδικήσεων, κατακτήσεων και ανατροπών. Για το πως θα ανατρέψουν οι λαοί τον ιμπεριαλιστικό - καπιταλιστικό σύστημα. Με διαφορές; Προφανώς. Αλλιώς δεν θα ήταν διαφορετικές οργανώσεις. Αλλά και με συγκλίσεις τέτοιες που ξεπερνούν τα όρια της κοινής δράσης με βάση κάποια μίνιμουμ συμφωνία για ένα ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση το εμπόριο ενότητας, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι ενωμένοι κατά τα άλλα δεν μπορούν ούτε σε πανεργατική απεργία για το ασφαλιστικό ή σε κινητοποιήσεις για τους πρόσφυγες να διαδηλώσουν μαζί, από αυτές τις δύο οργανώσεις δεν θα το δείτε. Είναι ξεκάθαρες και ανοιχτές για τις επιδιώξεις τους, για την τακτική τους, για τις συμφωνίες τους και τις διαφωνίες τους, δεν φοβούνται, δεν τις ξορκίζουν ούτε τις κρύβουν κάτω από το χαλί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος18/5/16, 5:16 μ.μ.

  δεν υπάρχει περίπτωση να σου απαντήσουν Μανώλη. Τα μόνα που λένε είναι "είναι γνωστά, έχουμε τοποθετηθεί".

  ή θα σου λένε πως στέκει οργανώσεις να είναι μαζί μόνο στις βουλευτικές εκλογές, επειδή πρώτο τους μέλημα είναι το κίνημα.

  ότι να ναι

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος18/5/16, 8:34 μ.μ.

  Παιδιά εγώ προτείνω να τον βρείτε αυτόν τον Μανώλη που τόλμησε να κάνει τέτοια ερώτηση κ να του δώσετε να καταλάβει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος18/5/16, 10:17 μ.μ.


  προς Κωστα και ανωνυμο των 8 34...ο διαχειριστης του ιστοτολογιου μπορει να μην μου απαντησε με απολυτη σαφηνεια ομως με σεβασμο απεναντι μου.ΜΑΝΩΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Θελω πολλα να πω αλλα δε προλαβαινω, οποτε επι του παροντος ενα μικρο και αφοβο, οι δυο που αναφερει ο "Μανωλης" ειναι πιθανοτατα ενας.... Λ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com