...................

25 Μαΐ 2016

Κοινή ανακοίνωση: Να σταματήσει η άθλια μεθόδευση ενάντια στον Χρήστο Ζαγανίδη

Κοινή ανακοίνωση Αγωνιστικών Κινήσεων, Αντεπίθεσης Εκπαιδευτικών, Αλληλεγγύης- Αγωνιστικής Ενότητας Καθηγητών Β’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης, ΑΡΚ Δ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης, Παρεμβάσεων ΔΕ

Να σταματήσει η άθλια μεθόδευση ενάντια στον Χρήστο Ζαγανίδη
Όχι στη διάλυση της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης!

Ζούμε στην καρδιά μιας σκληρής αντιλαϊκής επίθεσης από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και την ίδια στιγμή εξαπολύεται ένα νέο μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων σε βάρος του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών. Απέναντι σε αυτά θα κριθεί η δυνατότητα των ΕΛΜΕ και των σωματείων γενικότερα να υπερασπιστούν τα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, την ίδια τη ζωή. Μπροστά στο φόβο ενωτικών και μαχητικών αγώνων που θα συγκρουστούν με τα μνημόνια και το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, οι ηγεσίες των ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ έχουν ξεκινήσει μια συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος του προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ Χρήστου Ζαγανίδη και των Παρεμβάσεων. Μεθοδεύουν την απομάκρυνσή του με συκοφαντίες για «αντικαταστατικές ενέργειες» (ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ) και «οικονομικές ατασθαλίες» (ΠΑΜΕ), επιδιώκοντας την σπίλωση και την ακύρωσή του σαν συνδικαλιστή. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ψευδολογίες για «αντικαταστατικές ενέργειες» αφορμή έχουν τη στάση του ενάντια στο ψευτοδιάλογο του υπ. Παιδείας. Στο πρόσωπό του αγωνιστή συναδέλφου Χ. Ζαγανίδη μπαίνει στο στόχαστρο η αγωνιστική δράση της Ε΄ ΕΛΜΕ και του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές που χτύπησαν την εκπαίδευση και την κοινωνία. Μπαίνει στο στόχαστρο επίσης η μαχητικότητα του εκπαιδευτικού κινήματος που στη μάχη ενάντια στη διαθεσιμότητα-απόλυση στην τεχνική εκπαίδευση έφερε νίκες.
Ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ επιδιώκουν να σπρώξουν την Ε’ ΕΛΜΕ στο τέλμα των σωματείων τύπου ΓΣΕΕ, ενός συνδικαλισμού της ήττας και του κυβερνητισμού όπου η γραφειοκρατία βγάζει στο περιθώριο τους εργαζόμενους και τις αγωνίες τους. Η ηγεσία του ΠΑΜΕ από την άλλη στοχοποιώντας αγωνιστές την ώρα που ξεδιπλώνονται με ραγδαίο τρόπο οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πριμοδοτεί τη διάσπαση των δυνάμεων, ανατροφοδοτεί την ηττοπάθεια δημιουργώντας την εντύπωση ότι είναι αδύνατη η απόκρουση των αντιλαϊκών βάρβαρων μέτρων.
Οι ΕΛΜΕ θα πρέπει να πρωτοστατήσουν άμεσα στη συσπείρωση του κλάδου και την αγωνιστική του απάντηση ενάντια στα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Με αυτή την πεποίθηση στηρίζουμε τον Χ. Ζαγανίδη, με την παράλληλη απαίτηση να σταματήσει η αντικαταστατική και κανιβαλική επίθεση, γιατί μαζί με την ηθική και συνδικαλιστική υπόσταση ενός αγωνιστή συναδέλφου, υπερασπιζόμαστε την αυτοτέλεια, τη δημοκρατική λειτουργία και την αγωνιστική προοπτική των ΕΛΜΕ και των σωματείων.
Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στο κρίσιμο Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ την Τρίτη 24/5, στις 8.30 μ.μ., στην ΕΔΟΘ για να στηρίξουμε τον πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ.

• Αγωνιστικές Κινήσεις
• Αντεπίθεση Εκπαιδευτικών
• Αλληλεγγύη- Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών Β’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης
• ΑΡΚ Δ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης
• Παρεμβάσεις ΔΕ

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος25/5/16, 7:26 μ.μ.

  Αφού το ενωμένο ΚΚΕ δια του ΣΥΝ προσπάθησε να φέρει τη κάθαρση το '89 μαζί με τη ΝΔ τώρα το ΠΑΜΕ θα φέρει τη κάθαρση στο εκπαιδευτικό κίνημα παρέα με τους ΣΥΝΕΚ-ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΑΚΕ-ΝΔ. Δεν κόβονται οι παλιές αγάπες και οι παλιές συνήθειες όσο κι αν προσπαθεί κανείς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. οι κατηγφοριες του ΠΑΜΕ αναλυτικα εδω
  δεν ειναι χωρις βαση

  http://www.edupame.gr/content/%CE%93%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%98%CE%B5%CF%83%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%93%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A7%CE%96-%CE%AE-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%B8%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CF%8D%CE%BC%CE%B1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος26/5/16, 5:44 μ.μ.

  ΙΑ, Απ΄όσο γνωρίζω οι κατηγορίες του ΠΑΜΕ δεν έχουν βάση. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο ΧΖ έδινε αποδείξεις στα σχολεία και έχει τα παραστατικά και τα έχει δείξει. Αλλο πράγμα ο πολιτικός οπορτουνισμός που εμείς εκτιμάμε ότι γενικά χαρακτηρίζει το χώρο των Παρεμβάσεων και της Ανταρσυα και τον ίδιο το ΧΑ. Ωστόσο, επειδή είμαστε άνθρωποι πολιτικοποιημένοι και όχι "Espresso", νομίζω ότι αλλού είναι το κύριο πρόβλημα.

  Πρώτο, αν έχεις αμφιβολίες για την οικονομική διαχείριση, δεν κάνεις συμμαχία με ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ οι οποίες τον κυνηγάνε για τη θέση του στο λεγόμενο "Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία".

  Δεύτερο και πιο σημαντικό, είναι ανευθυνότητα πρώτου μεγέθους να παίζεις για λίγες ψήφους με πράγματα που μπορεί να έχουν πολύ επικίνδυνες άκρες. Να σου πω μερικές;

  Αυτό το στιλάκι "τα έφαγε ο ΧΖ" στις σημερινές συνθήκες πολιτικής σύγχυσης στον κόσμο, εύκολα ισχυροποιεί το "όλοι τα φάγανε" και "όλοι είναι λαμόγια", δίνει πάτημα στο σύστημα και το φασισμό.
  Αν πλακώσει καμιά αυταπάγγελτη έφοδος εισαγγελέα και χρησιμοποιήσει όλη αυτή τη φάση η κυβέρνηση για να μαρκάρει πιο στενά τα σωματεία μέσω του "οικονομικού ελέγχου" (που ασφαλώς είναι πολιτικός έλεγχος), ποιος θα έχει την ευθύνη;

  Πάνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος26/5/16, 5:47 μ.μ.

  Όταν στην συνεδρίαση του ανοιχτού ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ την Τρίτη 24/5/2016:
  -Ο Χ.Ζ κατέθεσε δήλωση πολλών σελίδων που απαντούσε μία προς μία τις συκοφαντίες του ΠΑΜΕ περί "οικονομικών ατασθαλιών" και περιέγραφε με αναλυτικό τρόπο όλες τις ψηφισμένες από το ΔΣ αποφάσεις οικονομικών απολογισμών, και όλα τα ποσά για όλες τις δράσεις της Ε ΕΛΜΕ
  -Οι εκπρόσωποι των ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ και ενώ ομολόγησαν δημόσια ότι όλα όσα γράφονται στη δήλωση του ΧΖ και αφορούν τα οικονομικά στοιχεία είναι σωστά, αλλά ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ με την ψήφο τους να τα επιβεβαιώσουν διότι λέει έτσι ακυρώνουν τον εαυτό τους!! Και λειτουργώντας τελείως τυχοδιωκτικά ψηφίζουν -όταν έχει ξεμπροστιασθεί η συμπαιγνία- με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρθεί απόφαση. Έτσι και να αιωρούνται οι συκοφαντίες του ΠΑΜΕ και να μπορούν σε μια επόμενη φάση να "ενώσουν" τις μομφές τους με αυτή του ΠΑΜΕ (όπως νόμιζαν ότι μπορούν να πράξουν ενώ αυτό είναι αντικαταστατικό και συνιστά πραξικόπημα) και να ψηφίσουν όλοι μαζί την καθαίρεση του ΧΖ.
  -Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ μιλούσε επί μισή ώρα και δεν βρήκε να δώσει ΕΝΑ στοιχείο που να στοιχειοθετεί τις συκοφαντίες του, όταν δεν βρήκε να αντιτείνει ούτε ΜΙΑ λέξη στην προαναφερόμενη δήλωση του Χ.Ζ. τεσσάρων σελίδων όπου καταρρίπτονται μία προς μία οι αθλιότητες του ΠΑΜΕ,
  τότε η ΜΟΝΗ ΒΑΣΗ που υπάρχει είναι η κοινή θέληση των ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΑΜΕ να "ξεμπερδεύουν" με τον Χ.Ζ. Και μπροστά σ' αυτό θυσιάζεται η αλήθεια, η υπόσταση αγωνιστών και του σωματείου. Και καλά για τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές των ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ, γνωστός ο ρόλος τους, αλλά το ΠΑΜΕ πως και γιατί πρωτοστατεί σ' αυτήν την πρωτοφανή αθλιότητα;
  Αυτόπτης μάρτυρας


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος26/5/16, 7:29 μ.μ.

  Συμφωνώντας με τον Πάνο, αυτό για το οποίο καλούμαστε να πάρουμε θέση δεν είναι η πολιτική τοποθέτηση του ΧΖ και του χώρου των Παρεμβάσεων. Αλλά το ότι την ίδια στιγμή που υπάρχει μομφή της ΔΑΚΕ (διαρκείας όπως είπε ο εκπρόσωπός της στο ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ στις 24/5 ενάντια στον ΧΖ- στη βάση της πολιτικής τοποθέτησης του ΧΖ όπως την καταλαβαίνει ο ΔΑΚίτης) και μομφή των ΣΥΝΕΚ για γεγονότα σε σχέση με τον κακόφημο "εθνικό διάλογο για την παιδεία" που οι ΣΥΝΕΚ τα βαφτίζουν «αντικαταστατικές ενέργειες» του ΧΖ (π.χ. το δικαίωμα του ΧΖ να μιλάει ενάντια στον εθνικό διάλογο στα σχολεία σαν εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων αν και το ΔΣ είχε πάρει απόφαση υπέρ!!) το ΠΑΜΕ κυκλοφορεί στα σχολεία όλων των ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης προκήρυξη που αφήνει να αιωρείται ότι ο ΧΖ μπορεί και να έφαγε τα 6000 ευρώ που μάζεψε η Ε ΕΛΜΕ για τους πρόσφυγες κ.α..
  Και έτσι οι συνάδελφοι να βγάζουν απαξιωτικές απόψεις για ανθρώπους του κινήματος, για τα σωματεία κλπ.
  Ας έχετε υπόψην και το εξής:Μετά από πίεση του ΧΖ/Παρεμβάσεων το ΠΑΜΕ κατέθεσε την προκήρυξη στο ΔΣ (στις 17/5) σαν επίσημη καταγγελία, διότι δεν γίνεται να κατηγορείσαι σαν κλέφτης σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Θεσ/νίκης αλλά στο ΔΣ να μην κατατίθεται τίποτε για αυτό. Στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ (24/5) το ΠΑΜΕ αποσύρει(!!) την προκήρυξη-καταγγελία που είχε καταθέσει, ώστε η λάσπη να αιωρείται αλλά να μην συζητιέται!!!
  Με αυτά και μ' αυτά έχουμε εκτός από την ανήθικη σπίλωση ανθρώπων του κινήματος, μια πλήρη απαξίωση του σωματείου, πριμοδότηση της λογικής "όλοι ίδιοι είναι" κλπ ενώ όπως σωστά αναφέρει ο Πάνος, δίνεται πάσα για παρεμβάσεις εισαγγελέων στα σωματεία.
  Με τον ΧΖ και τον χώρο των Παρεμβάσεων με/μας χωρίζουν πολλά όσον αφορά την κατεύθυνση που χρειάζεται να πάρει το κίνημα στους χώρους της εκπαίδευσης και ευρύτερα. Αυτό όμως δεν θα με/μας εμποδίσει να σταθούμε από θέσεις υπεράσπισης σε ανυπόστατες συκοφαντίες που τον μόνο που βοηθούν είναι τους απέναντι και μάλιστα σε μια περίοδο που εξελίσσεται ένα νέο κύμα επίθεσης αλλά και σε μια φάση που το δικαίωμα στην οργανωμένη πάλη έχει μπει στο στόχαστρο. Αυτή μας η στάση δεν είναι "προνόμιο" του ΧΖ, αλλά δική μας αριστερή και αγωνιστική στάση απέναντι στις εξελίξεις.

  Αυτόπτης μάρτυρας Τ.Σ.
  Υ.Γ. Το κείμενο που παραθέτει ο ΙΑ είναι το δεύτερο κείμενο-προκήρυξη που κυκλοφόρησε το ΠΑΜΕ μέσα σε μία εβδομάδα και στο οποίο "μαζεύει" τα χοντρά του πρώτου κειμένου όπου άφηνε τις υπόνοιες για κλέφτης, κατηγορώντας τον ΧΖ για «αλαζονεία στην διαχείριση» και τσαπατσουλιά(«μπακαλοτέφτερα»)!! Γι αυτά λοιπόν ο διασυρμός;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com