7 Μαΐ 2016

Καρδίτσα: κοινή παρέμβαση ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα

Κάλεσμα σε μαζική παρέμβαση στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας για αύριο Σάββατο 7 Μάη, στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ(μ-λ), ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-Α.Α.Σ., ΛΑΕ και ανένταχτους.

Όχι στο νέο αντιασφαλιστικό-φορομπηχτικό τερατούργημα
Όχι στο νέο μνημόνιο – Όχι στη νέα συμφωνία

· Το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το ασφαλιστικό-φορολογικό που σαν τον κλέφτη θέλει να περάσει μέσα σ’ ένα σαββατοκύριακο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ισοπεδώνει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, λεηλατεί με τη φορομπηξία το λαϊκό εισόδημα, χειροτερεύει το βιοτικό επίπεδο του λαού, συνεχίζει και δυναμώνει την αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων. Πίσω από τη βιτρίνα της «σκληρής διαπραγμάτευσης» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται πιο πρόθυμη από τους πρόθυμους.
· Παλιοί και νέοι Μνημονιακοί, αυτοί που παρέδωσαν τις τύχες της χώρας, του λαού και των εργαζομένων στα χέρια των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ, αυτοί που υποθήκευσαν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, ετοιμάζουν νέα μνημόνια και νέες συμφωνίες, με «κόφτες», αυτόματες περικοπές και νέα αντιλαϊκά μέτρα.
· ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ κλπ, ενώ ψήφισαν και στηρίζουν τα μνημόνια, ενώ συμφωνούν και επαυξάνουν με τα αντιλαϊκά μέτρα, από την μια προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγανάκτηση και την οργή του λαού και από την άλλη πιέζουν για μεγαλύτερη υποταγή στους δανειστές-ιμπεριαλιστές, για χειρότερα και πιο βάρβαρα μέτρα.
· Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ δεν θέλουν να κοντράρουν αυτά τα μέτρα. Ίσα-ίσα αποπροσανατολίζουν πολιτικά τους αγώνες και τους υπονομεύουν με αποσπασματικές απεργίες, χωρίς σχέδιο και χωρίς προοπτική κλιμάκωσης. Αποφάσισαν «στο παραπέντε» και «για τα μάτια» μια 48ωρη απεργία-τουφεκιά στον αέρα ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα, σε κοινή γραμμή με το ΠΑΜΕ, φρόντισαν να βάλουν στον πάγο τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού – όπως αυτές εκφράστηκαν στην απεργία στις 4/2 και στα αγροτικά μπλόκα – και έδωσαν πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση και στις δυνάμεις του συστήματος να προετοιμάσουν την επίθεσή τους.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.
Όλοι στους δρόμους! Όλοι στον αγώνα!

Για να υπερασπιστούμε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, εργαζόμενου και άνεργου, στην ασφάλιση.
Για να υπερασπιστούμε τους μισθούς, τις συντάξεις, το εργατικό-λαϊκό εισόδημα.
Για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα!
Να μιλήσουν οι αγώνες μας για την ανατροπή της επίθεσης κεφάλαιου-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

ανένταχτοι αγωνιστές
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΚΚΕ(μ-λ)
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ–Α.Α.Σ.
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com