...................

27 Μαΐ 2016

Ανακοίνωση - Καταγγελία της Αγωνιστικής Ταξικής Κίνησης Οικοδόμων Φθιώτιδας

Στις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων Φθιώτιδας που διενεργήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου, η παράταξη μας βίωσε τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής παράταξης «Πανοικοδομική Ενότητα» που πρόσκειται στη ΔΑΣ/ΠΑΜΕ, η οποία μιμούμενη τις αντίστοιχες πρακτικές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, θέλησε να αποκτήσει τεχνητά την πλειοψηφία του σωματείου, αποκλείοντας ουσιαστικά την δυνατότητα παρέμβασης της παράταξής μας στις εκλογές.
Την ώρα που κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ επιτίθενται κατά κύματα στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και ο κλάδος των οικοδόμων στενάζει κάτω από την φτώχεια και την ανεργία, την ώρα που απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση των συναδέλφων γύρω από το σωματείο, η «Πανοικοδομική Ενότητα» επιδόθηκε σε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις για τον αποκλεισμό συναδέλφων που δεν πρόσκεινται σε αυτή, από το να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.
Έτσι χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης έκλεισαν το μητρώο του σωματείου, ενώ πάγια τακτική όλων των εκλογών του σωματείου, είναι αυτό να είναι ανοιχτό και τις ημέρες των εκλογών και να εγγράφονται συνάδελφοι που έχουν τα νόμιμα έγγραφα και παράλληλα εκκαθάρισαν το μητρώο, εν κρυπτώ, χωρίς να ενημερώσουν την παράταξή μας, αλλά και καμία άλλη παράταξη.
Τις μεθοδεύσεις αυτές διευκόλυνε και η στάση της παράταξης «Οικοδομική Συνεργασία» (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), που κατείχε τη θέση του γραμματέα του σωματείου, η οποία ήταν ουσιαστικά απούσα από τις δραστηριότητες του συνδικάτου, όλη την προηγούμενη περίοδο.
Η Αγωνιστική Ταξική Κίνηση Οικοδόμων Φθιώτιδας κατήγγειλε αυτή τη διαδικασία και αποχώρησε από την εκλογική διαδικασία – φάρσα, που είχε σαν αποτέλεσμα να συμμετάσχουν στις εκλογές μόλις 153 συνάδελφοι (οι 151 ψήφισαν την Πανοικοδομική Ενότητα!), την ώρα που στις προηγούμενες εκλογές το 2013 είχαν συμμετάσχει 396 οικοδόμοι.
Η Αγωνιστική Ταξική Κίνηση Οικοδόμων Φθιώτιδας δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα στους συναδέλφους, όπως και έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα, με όλες τις δυνάμεις της, και θα παλέψει για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος των οικοδόμων στο νομό. Για να γίνει το Συνδικάτο Οικοδόμων ένα πραγματικό σπίτι όλων των οικοδόμων και να μην είναι απλά άλλο ένα πανό στις διασπαστικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ή ένα σωματείο – σφραγίδα των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ.

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος27/5/16, 10:52 μ.μ.

  Πως διασπάει το κίνημα το ΠΑΜΕ;Οταν οι δεκάδες χιλιάδες δεν γίνονται ουρα των μερικών εκατοντάδων του συνοθυλέυματος των ΛΑΕ Ανταρσυα μ-λ και λοιπόν;Μου θυμίζετε τον Χότζα που τόνιζε μέτα απο συνάντηση με εκπροσώπους της ΚΙΝΑΣ οτι η Αλβανία μαζί με την ΚΙΝΑ αποτελούν μια δύναμη 1.5 ανθρώπων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καμιά απάντηση στη πολύ συγκεκριμένη καταγγελία μπορείτε να δώσετε ή θα αρχίσουν πάλι τα φροϋδικά περί μεγέθους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος28/5/16, 12:59 π.μ.

  ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ και ...ΚΚΕ είναι πολλοί! Μα πάρα πολλοί!
  Συγκροτούν τη Λαϊκή Συμμαχία!
  Μετά σας φταίει ο Χότζα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com