....................................................

10 Μαΐ 2016

Συνέλευση της Πρωτοβουλίας στα Νότια για τους πρόσφυγες

Η νέα συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αγώνα & Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νότια προάστια θα πραγματοποιηθεί:

Τετάρτη 11/5, 19:30, στο δημοτικό άλσος Ηλιούπολης "Δ. Κιντής"

Μια παρατήρηση: Όπως είναι γνωστό, σε όσους παρακολουθούν το "Αντίσταση στις γειτονιές", η Πρωτοβουλία στα Νότια συμμετέχει στη Πρωτοβουλία Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων που διοργάνωσε την πορεία της 9ης Απρίλη. Από τη Παρασκευή έχει ανακοινωθεί ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην ΟΛΜΕ όπου θα συζητηθούν προτάσεις για παραπέρα παρέμβασή της σε σχέση με το προσφυγικό. Μήπως είναι λίγο άστοχο την ίδια μέρα και ώρα να πραγματοποιηθεί και η συνέλευση της Πρωτοβουλίας στα Νότια;

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος11/5/16, 12:02 π.μ.

  Συναγωνιστές τα δύο καλέσματα, τόσο της Πρωτοβουλίας Αγώνα και Αλληλεγγύης στα Νότια όσο και της ΛΑ-ΑΑΣ, αναρτήθηκαν τα χαράματα της Τρίτης 10 Μάη (κατά τις 1.30 της Πρωτοβουλίας και κατά τις 4.00 της ΛΑ-ΑΑΣ) χωρίς προφανώς καμιά από τις δυο συλλογικότητες να γνωρίζει για το κάλεσμα της άλλης. Οπότε όσο "άστοχο" μπορεί να χαρακτηριστεί το ένα κάλεσμα άλλο τόσο "άστοχο" είναι και το άλλο, αν και η χρονική σύμπτωση των δυο καλεσμάτων, τουλάχιστον όσο μας αφορά ως Πρωτοβουλία στα Νότια, δε μας οδηγεί σε τέτοιους βιαστικούς χαρακτηρισμούς.
  Η συνέλευση της Πρωτοβουλίας καλέστηκε στη βάση έκτακτων και σοβαρών εξελίξεων στο κέντρο του Ελληνικού (άρνηση συσσιτίου από 1000 πρόσφυγες και άρνηση μεταγωγής στη Μαλακάσα, φήμες για εκκένωση του Ελληνικού).
  Από την άλλη, η Πρωτοβουλία δεν καλέστηκε συγκεκριμένα σε κάποια σύσκεψη (έστω με κάποιο mail) και η πρώτη ενημέρωση που είχε ήταν με τη σημερινή ανάρτηση του καλέσματος της ΛΑ-ΑΑΣ στις "Αντιγειτονιές". Άλλωστε, δεν υφίσταται κάποια μόνιμη και σταθερή λειτουργία της "Πρωτοβουλίας Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων", στην οποία να παραλείψαμε να παραβρεθούμε, καθώς αυτή συγκροτήθηκε για την οργάνωση της κινητοποίησης στον Πειραιά στις 9 Απρίλη.
  Άρα λοιπόν ας είμαστε πιο ψύχραιμοι και προσεκτικοί στα συμπεράσματά μας.

  Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες - Μετανάστες στα Νότια Προάστια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος11/5/16, 1:09 π.μ.

  Το πρώτο κάλεσμα για τη Σύσκεψη της Τετάρτης 11 Μάη στην ΟΛΜΕ ανακοινώθηκε δημόσια και επανειλημμένα απ’ τη ντουντούκα, στο τέλος της απεργιακής διαδήλωσης της Παρασκευής 6 Μάη στα Προπύλαια, στους διαδηλωτές γύρω απ΄ το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης- Α.Α.Σ., όπου βρίσκονταν και μέλη της Πρωτοβουλίας των Νοτίων.

  Γιάννης Βάρλας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος11/5/16, 1:44 π.μ.

  Πιο απλά, prosfygesnotia@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος11/5/16, 4:35 π.μ.

  Σαν απλός αναγνώστης του μπλοκ και άνθρωπος που συμμετέχει στο κίνημα έχω ν πω ας μην μας πιάνει υστερία και νομίζω οτι παρόλα αυτά το ζητούμενο είναι να βρεθούν μαζί οι δυο κινήσεις στο δρόμο ώστε να έχει μεγαλύτερη απευθυνση και μαζικότητα . από εκεί και πέρα νομίζω ότι εξηγήθηκε αναλυτικά στο πρώτο σχόλιο ότι το καλεσμα της πρωτοβουλίας γίνεται στη βαση συγκεκριμένων εξελιξεων και χωρίς γνώση επαρκούς έστω της επικείμενης συσκεξης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com