....................................................

30 Μαΐ 2016

Συνεχίζεται και επεκτείνεται η απεργία των καθαριστριών της ΟΣΥ

Συνεχίζουν -μετά τον εμπαιγμό της προηγούμενης εβδομάδας όπου τις υποχρέωσαν να σταματήσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις με την υπόσχεση ότι θα πληρωθούν από την εργοδοσία και τη διοίκηση- οι καθαρίστριες των λεωφορείων της ΟΣΥ τον αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους με επίσχεση εργασίας που ξεκίνησε από τη Παρασκευή το βράδυ (27/5).  Η εργολαβική εταιρεία Λινκ Απ χρωστάει στις εργαζόμενες από 3 έως και 6 μήνες. Ο αγώνας των καθαριστριών, παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας και της διοίκησης της ΟΣΥ είτε να τις τρομοκρατήσουν είτε να τις παραπλανήσουν, όχι μόνο δεν κάμπτεται αλλά επεκτείνεται με το να συμμετέχουν πλέον από τα 7 αμαξοστάσια τα έξι. Χθες προστέθηκε και αυτό του Πειραιά όπου να υπενθυμίσουμε στη προηγούμενη απεργιακή τους κινητοποίηση υπήρξε απόλυση.
Αύριο το πρωί στις 9:00 οι καθαρίστριες, μαζί με αλληλέγγυους, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Μεταφορών επιδιώκοντας να συναντηθούν με τον υπουργό Σπρίντζη και να απαιτήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com