...................

5 Μαΐ 2016

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Ο ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΗΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ


Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τον ορισμό της "αργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς" στις 3 Μάη, να θέλησε να μετατρέψει τον εργατικό γιορτασμό σε συνέχεια των πασχαλινών διακοπών, για να αποδυναμώσει, έτσι, την πανεργατική κινητοποίηση ενάντια στην πολιτική της...
Μπορεί η συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας δήθεν σε αυτή την κίνηση της κυβέρνησης, να καθόρισε ως απεργιακό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, την...αργία της Κυριακής 8 Μάη, διαβρώνοντας με άλλο τρόπο τον χαρακτήρα και την κινητοποίηση της Εργατικής Πρωτομαγιάς...
Όμως, όλα αυτά, δεν πρέπει να εμποδίσουν την εργατική τάξη να τιμήσει τη μεγάλη αγωνιστική γιορτή της με το νόημα που της αξίζει. Σαν ημέρα πάλης και κινητοποίησης όλων των δυνάμεων της εργατικής τάξης για:
- Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό-φορομπηχτικό νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή για ψήφιση.
-Να αποκρουσθεί το νέο κύμα ενισχυμένων μνημονιακών μέτρων που "διαπραγματεύεται" και συμφωνεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ για την "ολοκλήρωση της αξιολόγησης", στο οποίο θα υπάρχουν ακόμα και "αυτοματοποιημένα" αντιλαϊκά μέτρα!
-Να καταγγελθεί η πολιτική της εθνικής υποτέλειας που εκποιεί τη χώρα, την αφήνει έκθετη σε καταπατήσεις και απειλές κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, την έχει μετατρέψει σε υποχείριο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Να δοθεί ώθηση στον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, για να σπάσουν τα δεσμά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του ΔΝΤ.
-Να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ενάντια στις φωτιές του πολέμου που ανάβουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, διαμελίζοντας και διαλύοντας χώρες. Να δυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Να καταδικαστεί η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και ο φασισμός.
-Να εκφραστεί η εργατική διεθνιστική πάλη και αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Για να ανοίξει ο δρόμος προς μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση και πολέμους, για Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, Σοσιαλισμό.
Δίνοντας αυτό το αγωνιστικό περιεχόμενο στον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί, στην Αθήνα, σε συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη διαδήλωση που οργανώνει η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, με αφετηρία την πλατεία Ομόνοιας, την Κυριακή 8 Μάη, 10:30 π.μ.

http://www.m-lkke.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com