...................

2 Μαΐ 2016

Είναι ικανό το κεφάλαιο. Πράγματι! Άλλοι είναι ανίκανοι!

Σταχυολογούμε τυχαία:

'Εχουν πυκνώσει στη Γαλλία κινητοποιήσεις που συνδέθηκαν με «ανοιχτές συνελεύσεις» και συζητήσεις σε κεντρικές πλατείες, συχνά μέχρι αργά το βράδυ ή και το ξημέρωμα, οι οποίες γι' αυτόν το λόγο βαφτίστηκαν «Nuit Debout».

Το κεφάλαιο έχει δείξει επανειλημμένα πόσο ικανό είναι να βρίσκει το κατάλληλο κάθε φορά προσωπικό που θα υπηρετήσει τις ανάγκες του στην παρούσα φάση, εκτονώνοντας ταυτόχρονα και τη λαϊκή αγανάκτηση, στρέφοντας τη γνήσια λαϊκή διάθεση για αγώνα σε ακίνδυνα για το ίδιο μονοπάτια. Αυτό δείχνει, για παράδειγμα, η εμπειρία και των «αγανακτισμένων» στην Ισπανία και των κινητοποιήσεων στις «πλατείες» της Ελλάδας.

Για τους λαούς, οι δυνάστες τους θα είναι πάντα το ίδιο θανάσιμα επικίνδυνοι αντίπαλοι, που πρέπει να αντιπαλέψουν μέχρι την οριστική τους ανατροπή.

Οπότε τι πρέπει να κάνουμε;

Να αφήσουμε το κεφάλαιο και τους διάφορους που θέλουν να οδηγούν τις λαϊκές κινητοποιήσεις σε ανώδυνα μονοπάτια να αλωνίζουν ανάμεσα σε χιλιάδες εργάτες, μικρομεσαίους και νεολαίους, που απεργούν και διαδηλώνουν στους δρόμους, ενάντια σε αντεργατικές πολτικές, ενάντια στα κλεισίματα εργοστασίων, ενάντια στην ανεργία και τη μείωση μισθών, ενάντια στο πέταγμα των νέων από την εκπαιδευτική διαδικασία, ενάντια στη καταστροφή των μικρομεσαίων, ενάντια στη καταστολή και τη φασιστικοποίηση κ.λπ.,  και να προτείνουμε ένα ακριβές πρόγραμμα μετάβασης προς μια ακαθόριστη λαϊκή εξουσία με όχημα μια λαϊκή συμμαχία. Όταν όμως οι φορείς αυτής της συμμαχίας ξεσηκώνονται, έστω και με λάθος τρόπο, είναι κατακριτέοι γιατί δεν μας ρώτησαν για να μετρήσουμε το βαθμό ωριμότητάς τους και για το κατά πόσο θα αντέξουν τελικά!
Σταθμοί αυτή της μετάβασης δε μπορεί να είναι άλλοι από τους αγώνες της εργατικής τάξης οι οποίοι, θα καθορίζονται από την ατζέντα των δυναστών, από τις αποφάσεις των εργατοπατέρων και θα πραγματοποιούνται με 48ωρες χωρίς ημερομηνία και με κυριακάτικες απεργιακές συναυλίες! Που θα έχουν μια κάποια κλιμάκωση ρε αδερφέ!
Πράγματι το κίνημα των πλατειών, και πολλές από τις λογικές του, πρέπει να καταδικαστεί!
Στα λόγια μόνο όμως γιατί στη πράξη κάνουν ορισμένοι ακριβώς τα ίδια και χειρότερα με αυτά που κριτικάρουν! Απλά διαπιστώνουν, κριτικάρουν και όταν τελειώσουν όλα τότε αντιγράφουν!
Άλλωστε τα δοκιμάσαμε τα αποτελέσματα αυτού του κινήματος. Τώρα πρέπει να δοκιμάσουμε άλλους! Ψιλομοιρίζουν και εκλογές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com