14 Μαΐ 2016

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα

Με αφορμή την παραχώρηση από τον δήμο Αθήνας του Πάρκου της Σχολής Χωροφυλακής για τη διεξαγωγή της γιορτής νεολαίας της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Αθήνα. Η συγκέντρωση ήταν στη συμβολή της Λ. Αλεξάνδρας με τη Κηφισίας και συμμετείχαν το ΚΚΕ(μ-λ), η ΟΡΜΑ, το ΕΕΚ, η ΟΚΔΕ Σπάρτακος, η ΚΕΔ, η ΚΕΕΡΦΑ και το ΣΕΚ στο μπλοκ των οποίων υπήρχε και πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Μερικές εκατοντάδες αντιφασίστες άρχισαν να συγκεντρώνονται στο σημείο κατά τις 5 το απόγευμα και μετά από περίπου μια ώρα ξεκίνησε η πορεία. Η περιοχή ήταν κυριολεκτικά ζωσμένη από τα ΜΑΤ και η πορεία διακόπηκε πριν από τη συμβολή της Μεσογείων με τη Μιχαλακοπούλου, δηλαδή αρκετά πριν το πάρκο.
Οι διαδηλωτές παρέμειναν εκεί για κάτι παραπάνω από μισή ώρα και γύρισαν πίσω.
Πέρα από τη καταγγελία της παραχώρησης του χώρου από το δήμο Αθήνας στους φασίστες θα πρέπει να καταγγελθεί και η κατασταλτική παρουσία της αστυνομίας αλλά και η παρεμπόδιση της πορείας.
Τα συνθήματα που ακουγόντουσαν από το μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) δεν περιοριζόντουσαν στη καταγγελία της Χρυσής Αυγής ως φασιστικής-εγκληματικής οργάνωσης, ούτε στην "ανάγκη" να κλείσουν τα γραφεία της και να βγει στη παρανομία. Ήταν συνθήματα αποκάλυψης του πραγματικού ρόλου της Χρυσής Αυγής ως εφεδρική δύναμη - τσιράκι του ντόπιου εξαρτημένου συστήματος και των ιμπεριαλιστών, ως εφεδρική δύναμη του συστήματος καταστολής του λαού και των αγώνων του. Έθεταν το ζήτημα της ανάληψης του αντιφασιστικού αγώνα από τους εργάτες και τους εργαζόμενους αυτής της χώρας μέσα από τη πάλη τους ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν οι ντόπιες κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί που τις επιβάλουν. Πολιτικές που η Χρυσή Αυγή τις στηρίζει παρά τις εθνικοπατριωτικές κραυγές της. Ο μόνος που μπορεί να βγάλει τους ναζί στη παρανομία δεν είναι το κράτος που τους χρησιμοποιεί αλλά ο ίδιος ο λαός!
Παράλληλα φωνάχτηκαν και συνθήματα τιμής για τον Νίκο Μπελογιάννη, του οποίου η εκτέλεση, και των συντρόφων του, έγινε κοντά στο πάρκο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να θέλω να κρίνω αν ήταν σωστή η συμμετοχή του ΚΚΕ (μ-λ) σε αυτή την διαδήλωση, πάντως χτυπάει άσχημα η παρουσία ως επι το πλείστον πολιτικών δυνάμεων προερχόμενων από το τροτσκιστικό ρεύμα. Ακόμη και η παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν υποβαθμισμένη.

Μιζέριας