...................

19 Μαΐ 2016

Λαζόπουλος σε ρόλο κυβερνητικού βηματοδότη!

Διατεταγμένη υπηρεσία κυβερνητικής υποστήριξης ανέλαβε ο υπερ… αντισυστημικός Λάκης Λαζόπουλος στο τελευταίο Αλ Τσαντίρι στις 17/05.
Βέβαια η υπηρεσία αυτή εκτελείται με μπόλικο αποπροσανατολισμό και οργή, ρητορικών για «αριστερά» μνημόνια, όμως η ουσία είναι μία, η προβολή του αισχρού διλήμματος στο λαό πως αν έλθει η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη τον… περιμένουν χειρότερα. Οπότε καλά είναι και τα… αριστερά μνημόνια φτάνει να μην προβλέπουν μόνο (!) αυτόματους «κόφτες» αλλά και αυτόματους… «δότες» για να επωφεληθούν τα λαϊκά στρώματα που θα υποστούν την κόψη του σπαθιού την τρομερή του «αριστερού» μνημονίου από κάποιες αντισταθμιστικές παροχές. Όταν αρχίζει να αποδίδει η «οικονομία» βεβαίως...
Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του Οικονομικού Γερμανικού Ινστιτούτου όπου διαπιστώνεται πως τα δύο πρώτα μνημόνια επέφεραν αφαίμαξη ύψους 63 δις ενώ το τρίτο αριστερό μνημόνιο μόνον 5,6 δις από τα οποία τα 2 δις πρόκειται για «αστοχίες» της κυβέρνησης Σαμαρά, ουσιαστικά απαλλάσσει την κυβέρνηση εμφανίζοντας την δέσμια των προηγούμενων κυβερνητικών αστοχιών.
Από την άλλη συγκρίνοντας τα πλεονάσματα που είχε αποδεχτεί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μεσοσταθμικά στο 16,2% για τέσσερα χρόνια μέχρι το 2018 ύψους 29,2 δις ευρώ, με τα πλεονάσματα που έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση μεσοσταθμικά στο 5,5% και ύψους 9,2 δις, βγάζει το συμπέρασμα πως υπάρχουν «κρυφά» δεσμεύσεις 20 δις (29,2-9,2) τις οποίες θα κληθεί να εφαρμόσει ο Μητσοτάκης στο βαθμό που εκλεγεί στην κυβέρνηση. Και πως αυτή η ανατροπή προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο.
Τι μένει στο λαό από αυτή τη λογιστική και… συλλογιστική της συμφοράς; Προφανώς να συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση μην έρθει ο Μητσοτάκης και εφαρμόσει τις κρυφές δεσμεύσεις των 20 δις!
Πέρα από το αισχρό και προκλητικό της παραπάνω λογικής και το λογιστικό της κομμάτι δεν στέκει σε αντεπιχειρήματα:
Πρώτα και κύρια τα έστω αυτά 6 δις μέτρων που θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός μέχρι το 2018 θα επικαθήσουν επί του ορυμαγδού των 63 δις των πρώτων μνημονιακών κυβερνήσεων.
Το δεύτερο είναι πως τα περίπου 6 δις αφορούν το βραχυπρόθεσμο διάστημα μέχρι το 2018 ενώ στήνεται ήδη το τέταρτο μνημόνιο και ο μηχανισμός προσαρμογής (κόφτης) που ανεβάζουν το κόστος των μέτρων σε πολλά περισσότερα δις. Ποιος ξέρει πόσα ακόμα, μέσα από την κόντρα των ιμπεριαλιστών-δανειστών που είναι η πραγματική αιτία και των αδιεξόδων στις μεταπτώσεις, εναλλαγές και διαδοχές εγχώριου πολιτικού προσωπικού. Και όχι τα «ύποπτα» σενάρια που ο Λαζόπουλος διαπιστώνει για την κυβερνητική αλλαγή του 2015 και μας τα «εκμυστηρεύεται» εν είδη μεγάλης αποκάλυψης!
Πέραν όμως αυτών είναι να παίρνει κανείς στα σοβαρά τέτοιες προσπάθειες «ξεπλύματος» της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Ακριβώς γιατί μέσα στην ανυπαρξία πραγματικά αριστερής διεξόδου στο κίνημα οι εκβιασμοί αυτοί μπορούν να πιάσουν τόπο σε κομμάτια του λαού. Προς αυτή την κατεύθυνση «βαρούν» και άλλα αντι… φιλομνημονιακά μέσα του είδους του «Χωνιού» ή της «Κόντρας news».
Γιατί κάποιοι καλά σιτισμένοι από το σύστημα «επιφανείς» καλλιτέχνες και λοιποί πνευματικοί (τύπου Λαζόπουλου), μιλώντας για «κόφτες» και «δότες» επιχειρούν να γίνουν οι –έστω προσωρινοί-… βηματοδότες για να αντιμετωπιστεί το έμφραγμα που ακολουθεί την έκθεση και την κατάρριψη των αυταπατών για τη δήθεν αριστερόστροφη –τρομάρα τους!- κυβέρνηση. Που κάθε μέρα η πραγματική πολιτική της αποκαλύπτεται όλο και πιο οδυνηρά για τα λαϊκά στρώματα που την στήριξαν…

ΔΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com