...................

15 Μαΐ 2016

Χαλκερό, στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων

Χαλκερό, στρατόπεδο συγκέντρωση προσφύγων, σ' ένα νταμάρι λίγο έξω από την Καβάλα. Περίπου 200 άτομα, σχεδόν όλοι από Συρία. Μπάρα, στρατός και αστυνομία στην είσοδο. Απαγορεύονται οι επισκέψεις, καταγράφονται οι μετακινήσεις. Ενημέρωση ή δυνατότητα για αιτήσεις ασύλου ή μετεγκατάστασης σε Ευρωπαϊκή χώρα (όταν και αν..) δεν υπάρχει. Πλημμύρα με τις βροχές, αφόρητη ζέστη με τον ήλιο, φίδια σε μέγεθος παιδιού καθημερινά.
Πρωινό: κρουασάν και χυμός, μεσημεριανό: μακαρόνια, βραδινό: ένα σάντουιτς.
Κάθε μέρα τα ίδια, χωρίς διάκριση, μωρά, άρρωστοι, νέοι, γέροι. Ζεστό νερό, φυσικά δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως 200 άνθρωποι οι περισσότεροι νέοι, που αγανακτούν, που ψάχνονται, που προβληματίζονται, που προσπαθούν να αυτο-οργανωθούν, που απαιτούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, που επιμένουν να παλεύουν για τη ζωή και την επιστροφή τους σε μια ειρηνική πατρίδα...

Σ.Χ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com