...................

17 Μαΐ 2016

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ Σ. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΝΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ Σ. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΝΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Με μια προκλητική απόφαση, το μονομελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε για «εξύβριση» τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, και πρώην επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, γιατί αποκάλεσε την συμμορία της Χρυσής Αυγής «καθάρματα που βρομίζουν τον τόπο».
Η απόφαση αυτή παίρνεται την ίδια στιγμή που: ο μαχαιροβγάλτης Ρουπακιάς είναι ελεύθερος, τα φασιστικά τάγματα εφόδου ξεπετάγονται μέσα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ στον Πειραιά, και η Χρυσή Αυγή παίρνει από τον δήμαρχο Αθήνας Καμίνη, τον ιστορικό χώρο της εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη για να διοργανώσει το ναζιστικό της φεστιβάλ.
Από την άλλη μεριά δεκάδες είναι οι δίκες και καταδίκες συνδικαλιστών και λαϊκών αγωνιστών, οι επεμβάσεις των ΜΑΤ σε απεργιακούς χώρους και σε διαδηλώσεις, οι συλλήψεις και εκδόσεις Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών (όπως με την υπόθεση της ΑΤΙΚ), οι κάθε είδους πολιτικές και φρονηματικές διώξεις οποιουδήποτε αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Εκεί η αστική δικαιοσύνη δείχνει μεγάλη επιμέλεια και φροντίδα, δείχνοντας τις προτεραιότητες της.
Κατά τα άλλα, οι «ευαίσθητοι και δημοκρατικοί» παρατρεχάμενοι της κυβέρνησης και του «δημοκρατικού τόξου», καταδικάζουν γενικόλογα την «βία και τον ολοκληρωτισμό», και τα «δύο άκρα» βάζοντας στην ουσία πλάτη στην υπόθαλψης της Χρυσής Αυγής. Αποδεικνύουν έτσι ότι στο ένα άκρο βρίσκεται το λαϊκό κίνημα και οι οργανώσεις του, και στο άλλο άκρο το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκφραστές.
Καταγγέλλουμε την απόφαση καταδίκης του Σωτήρη Ζαριανόπουλου και απαιτούμε την αθώωση του στην διαδικασία της έφεσης.


Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)
ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΗ 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com