19 Μαΐ 2016

Αττικό νοσοκομείο: Ο δημοσιονομικός κόφτης άρχισε να εφαρμόζεται πριν την ψήφισή του;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαϊδάρι, 18/05/2016

Ο δημοσιονομικός κόφτης της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ άρχισε να εφαρμόζεται πριν την ψήφισή του;
Τόσο πολύ βιάζονται;

Το επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου αντιμετωπίζει το πρόβλημα της μη καταβολής δεδουλευμένων νυχτερινών βαρδιών και αργιών από τον Ιανουαρίου 2016.
Το πρόσχημα της παρακράτησης ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ είναι πως “η παράταση της σύμβασης που θεσμοθέτησε το Υπουργείο (!!!) για τους επικουρικούς νοσηλευτές είναι παράνομη γιατί απαγορεύεται κάποιος να ανανεώσει τη σύμβαση του πάνω από 24 μήνες αφού μετά θα μπορεί να διεκδικήσει θέση ΙΔΑΧ (αορίστου χρόνου)”!!! Πω πω τι έγκλημα να διεκδικεί κάποιος σταθερή δουλειά!
Γι αυτό και η πάρεδρος κ.Τσιμικλή (μοναδική σε σχέση με όλους τους άλλους παρέδρους) δεν υπογράφει τα χαρτιά που χρειάζονται για να εγκριθεί η μισθοδοσία τους! Προσέξτε τη λογική της: Ποινικοποιεί προκαταβολικά τον κίνδυνο η εργασιακή σχέση να γίνει αορίστου χρόνου και ενεργοποιεί τη «λαιμητόμο» των περικοπών. Υπερβάλλων ζήλος; Νομικίστικη υπερβολή; Δεν νομίζουμε. Απλώς η λογική του «μισθολογικού κόστους» και να κόψουμε από όπου μπορούμε είναι πλέον γενικός νόμος του κράτους και όλης της δημόσιας διοίκησης.
Τις ανησυχίες μας εντείνει η μη απάντηση ως τώρα του Υπουργείου και η γενικόλογη καθησύχαση του Γενικού Γραμματέα ότι «το θέμα θα λυθεί».
To υπουργείο καλύπτει την ενέργεια της συγκεκριμένης επιτρόπου;
Οι νόμοι που ψηφίζει είναι για τα μάτια του κόσμου ή μήπως εφαρμόζονται επιλεκτικά;
Ήδη οι 15 επικουρικοί νοσηλευτές μας απέχουν από τις βάρδιες και τις αργίες μέχρι να δικαιωθούν. Ήδη 50 εργαζόμενοι με κοινωφελή προγράμματα εκδιώκονται από το ΑΤΤΙΚΟ αφού η κυβέρνηση αρνείται να ανανεώσει την πολύτιμη υπηρεσία τους και ουσιαστικά τους απολύει. Από την άλλη μεριά από τις χιλιάδες προσλήψεις που εξαγγέλλονται διαρκώς στο ΑΤΤΙΚΟ έχουν έρθει μόλις τρείς εργαζόμενοι. Και παράλληλα συνεχίζεται η γνωστή πρακτική των ρουσφετολογικών αποσπάσεων σε υπουργικά γραφεία, περιφέρειες και διάφορες διευθύνσεις (πρόσφατα είχαμε τέσσερις). Και το προσωπικό να στενάζει! Χωρίς ρεπό και με υπό αμφισβήτηση ακόμα και των αδειών του καλοκαιριού. Το ΑΤΤΙΚΟ να κινδυνεύει να «τιναχτεί στον αέρα».
Ας μη νομίζουν στην κυβέρνηση ότι επειδή έχει υποχωρήσει το μέγεθος των κινητοποιήσεων μπορεί να μας δουλεύουν.
Ας μη βλέπουν την αγανάκτηση του κόσμου ως χειροκρότημα.
Ας μη μεταφράζουν την προσωρινή απογοήτευση των εργαζομένων ως επιδοκιμασία της πολιτικής τους.
Η οργή μαζεύεται, το ποτάμι ξαναφουσκώνει και θα ξεσπάσει απότομα.

Τέρμα η κοροϊδία
Τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Τώρα πληρωμή των δεδουλευμένων
Να παραμείνουν οι 5μηνίτες στην εργασία τους

Προετοιμάζουμε δυναμική απάντηση μαζί με άλλα νοσοκομεία

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”
somateioattikon@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: