....................................................

23 Μαΐ 2016

Επιτέλους, ιδού η πρώτη πρότυπη «κομουνίστρια» της «λαϊκής» εξουσίας

Πραγματικά ταλαντεύονται και αναμετρούνται τα αισθήματα από το άκουσμα της γλοιώδους προσφώνησης και του διθυραμβικού εγκωμιασμού της γνωστής Λιάνας προς την μεγαλειοτάτη πρόεδρο του συλλόγου «Ελπίδα» Μαριάννα κατά τη διάρκεια του εορτασμού των εικοσιπεντάχρονων από την ίδρυση του. Ανακατεύονται η αηδία στα όρια του εμετού, τα γέλια μέχρι δακρύων, η εμβρόντητη απορία ως προς το πόσο χαμηλά μπορεί να κατρακυλήσει ένας εκπρόσωπος του ρεφορμισμού (ας θυμηθούμε την περίπτωση του Μάη του `68 όταν ο Ζορζ Μαρσέ και γραμματέας του ΚΚΓ είχε αναφανδόν ταχθεί κατά της εξέγερσης και κοινωνικής αμφισβήτησης φοιτητών και προλετάριων) και η οργή στα πρόθυρα της έκρηξης. Άκουσον -άκουσον, με συγκίνηση λοιπόν δήλωσε (και ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ προφανώς) η χειμαρρώδης βουλευτής πως στην ιδανική κοινωνία η υπερχειλισμένης «καλοσύνης» μεγαλοαστή θα κατέχει επάξια μια εξέχουσα, διακεκριμένη (άλλωστε μια ζωή έτσι έχει συνηθίσει) θέση. Όπως ιδανική την οραματίζονται οι ομογάλακτοι της και όσο τέτοια τουλάχιστον μπορεί να υπάρξει μέσα στο δικτατορικό στερέωμα της εξαρτημένης κεφαλαιοκρατίας ή μιας και θα απαρτίζεται από τέτοια «αλτρουιστικά» μέλη. Για να αναχθεί δε κανείς σε αυτήν, αρκεί η εξαργύρωση της εκλογικής πλειοψηφίας. Σαν να λέμε δηλαδή μια υπεραπλουστευμένη ανταλλακτική διαδικασία όπου συγκεντρώνονται όλες οι διορθωμένες και προαπαιτούμενα πληθωρικές ψήφοι για να γένει σεβαστό το αποτέλεσμα (άσχετα αν το εργατολαϊκό κίνημα είναι παγωμένο και καταψύχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς δικαιώματα και κατακτήσεις υπαιτιότητας τους), κατατίθενται στους αρμόδιους μηχανισμούς (εννοείται τους καπιταλιστικούς και υπό την ασφυκτική μάλιστα ιμπεριαλιστική δεσποτεία) και αίφνης ανοίγουν διάπλατα οι πύλες του κοινωνικού μετασχηματισμού. Και ω τι τιμή, πρώτη που θα τις διαβεί η καλή μας Μαριάννα με το επιτηδευμένο φιλανθρωπικό μεγαλείο της!! Ασήμαντη λεπτομέρεια, αυτές οι δομές όπου θα κατατεθούν τα αδιάσειστα διαπιστευτήρια της κάλπης δεν είναι ταξικά ουδέτερες και ούτε θα έμεναν απαθείς μπροστά στην κοσμογονία που θα ξερίζωνε το παλιό, το σαπιο και το κατάμαυρο. Βέβαια αν η κοινωνία που ονειρεύεται η Λιάνα και η κουστωδία της είναι το εξάμβλωμα ενός καπιταλιστικού κομουνισμού του οποίου ίσως την κορδέλα των εγκαινίων να κόψει και η κάλλιστη Μαριάννα, τότε τα εμπόδια κυκλοποίησης του τετραγώνου υπεραπλουστεύονται και αίρονται.
Τι και αν «ματαιοπόνησαν» κάποιοι, κάπου, κάποτε με επαναστατικές επιδρομές στα χειμερινά ανάκτορα βασιλιάδων με σκήπτρα (Αυτή η λεγάμενη είναι τέτοια βέβαια, αλλά χωρίς το επίσημο στέμμα Της). Τι και αν οι έφοδοι στον ουρανό στην πορεία λοξοδρόμησαν και βούλιαξαν ξανά στον βούρκο της βίαια επιβεβλημένης ταξικής ανισότητας. Ενώ αυτοί τότε επευφημούσαν ανόητα και υστερικά το συκοφαντικό για τα πιο ευγενικά ιδεώδη της ανθρωπότητας αίσχος του δήθεν παλλαϊκού κράτους. Τι και αν η δόλια γενναιοδωρία της αποτελεί θησαυρό φοροαπαλλαγών, πρόσθετο απόκτημα
πολιτικής επιρροής και αρένα γοήτρου και επιδειξιομανίας. Τι και αν η μυθική της χλιδή προσπορίζεται όχι μονάχα από την εξαθλίωση χιλιάδων μισθωτών σκλάβων της, αλλά ακόμη και από το ίδιο το αίμα των πρόσφατων νεκρών στα συνιδιοκτησιακά της ΕΛΠΕ (εκτός και αν η Λιάνα συνταυτίζεται με τα πορίσματα της τυφλής προς τα δίκια των εργαζομένων δικαιοσύνης και τα αποδίδει στην «απροσεξία» των θυμάτων!!). Τι και αν η φοροληστρική εξουθένωση και ο ακρωτηριασμός λαού και αγροτών εξασφαλίζει σκανδαλώδη προνόμια και παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο, του οποίου διαπρεπές μέλος του είναι και η συγκεκριμένη φιλεύσπλαχνη.
Τίποτα φυσικά δεν είναι τυχαία ειπωμένο, εκ παραδρομής διατυπωμένο ή καρπός προσωπικής εκτίμησης (η φίλη μου η σοσιαλίστρια;). Ακόμη και αν έστω αποτελούσε ένα ογκολιθικό ατόπημα και παρέκκλιση από την κυρίαρχη γραμμή του αριστεροφανούς φορέα της, θα έπρεπε η ηγεσία του αν όχι να την επιπλήξει ή και διαγράψει το ορθότερο, τουλάχιστον με σαφή τρόπο και μετ` επιτάσεως να αποστασιοποιηθεί από τη συγκεκριμένη τοποθέτηση της. Τουναντίον η ενορχηστρωμένη αυτή ενέργεια και συμπεριφορά συνάδει με την εν γένει ιδεολογικοπολιτική ιδιοσυστασία και τα πεπραγμένα του ρεφορμιστικού σχηματισμού που την φιλοξενεί. Άλλωστε οι επίγονοι των πρωταγωνιστών της προδοσίας στον εμφύλιο πριν μερικές εβδομάδες και μετά το ξεδιάντροπο ξεπούλημα των αγροτικών κινητοποιήσεων έπιναν τσίπουρο όχι στη Βάρκιζα αλλά στο πρωθυπουργικό γραφείο γιορτάζοντας τα επινίκια της κυβέρνησης. Εκπέμποντας έτσι με την καθόλα μελετημένη αυτή συμβολική κίνηση το μήνυμα προς τα επιτελεία του κατεστημένου για την καίρια πυροσβεστική συμβολή τους στην αποτυχία του ξεσηκωμού. Για να συνεχίσουν απτόητοι αμέσως μετά την υπονόμευση του αγωνιστικού μετώπου των αποκλεισμών την σχεδόν απόλυτα κινηματική καθήλωση (που αποθρασύνει τους αντίπερα μας), τη στιγμή που πυρετωδώς προωθούνταν για ψήφιση το τελευταίο βαναυσότατο ζευγάρι των μνημονίων με το αιτιολογικό πως στις 90 μέρες του τριμήνου που μεσολάβησαν από το ενθαρρυντικό ορόσημο στις 4 του Φλεβάρη συνεχώς αιφνιδιάζονταν.
Άρα ουδεμία παραφωνία συνιστά το επαινετικό λογύδριο της Λιάνας (η οποία ενώ όλως τυχαίως λησμόνησε να παραβρεθεί στις κηδείες των δολοφονημένων εργατών στα διυλιστήρια, συναγελάστηκε μετά χαράς με την φόνισσα) προς το πρόσωπο που αποτελεί ίσως την επιτομή της πλουτοκρατίας στη χώρα μας. Τουναντίον δεν αποκλείεται να διεκπεραιώνει σαν το πιο κατάλληλο άτομο τον άχαρο ρόλο της κάπως ανώδυνης και καθόλου αλληγορικής απόδοσης ευσήμων στη άρχουσα τάξη συμπληρώνοντας μια επιπλέον σελίδα στην πολύτομη εγκυκλοπαίδεια των εκδηλώσεων νομιμοφροσύνης.
Δεν μπορεί λοιπόν κάποιος να συμπλέει και με τον σφάχτη και με το αρνί. Πρέπει ξεκάθαρα έναν από τους δυο να απαρνηθεί και να ραδιουργεί σε βάρος του υπερασπίζοντας το αντίπαλο. Οι ρεφορμιστές όμως ήδη από τα γεννοφάσκια τους έχουν κάνει τις αρχειακές επιλογές τους. Η μεγάλη αυτή χρυσοποίκιλτη κυρία της υποκρισίας και της απονιάς έχει βρει προ πολλού την ιδανική της κοινωνία που της χαρίζει παραδεισένια ευμάρεια. Είναι αυτή η σημερινή, η γερασμένη, η ανελέητη και κανιβαλική, όπου στενάζουν αφόρητα οι μάζες με τις απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία της πολιτικές της πείνας, της ανεργίας, του τσακίσματος με τους κόφτες δίχως ημερομηνία λήξης των πιο στοιχειωδών αναγκών του σύγχρονου άνθρωπου, της καταστολής και βέβαια των κινδύνων για πολεμικές συμφορές με τη σκοπιμότητα της υπεράσπισης μιας πατρίδας που ανήκει και ωφελεί την εκμεταλλευτική δράκα των ολιγαρχών. Η αποκλειστική στάση που μπορεί να κρατήσει η δοξασμένη κυρία των τιμών και το υπόλοιπο άθλιο σινάφι της απέναντι στην προσπάθεια των καταπιεσμένων να θεμελιώσουν μια αυθεντικά ιδεώδη κοινωνία, είναι να διατάξουν τους Δεκεμβριανούς πραιτοριανούς τους, ώστε να ξαναστρέψουν τα πολυβόλα κατά του γόνιμα αγανακτισμένου, εμπνευσμένου και σωστά καθοδηγημένου λαού και να τον θερίζουν αλύπητα.
Οπότε κ. Λιάνα δεν μας φαίνεται και τόσο καλή η πάμπλουτη κυρία που εξυμνείς και καθαγιάζεις. Το αντίθετο ακριβώς ισχύει. Ή μάλλον είναι τόσο καλή, όσο κομουνιστικό είναι και το κόμμα σου. Για αυτό τον λόγο η ασυγκράτητη αγάπη σας προς τον σφάχτη γίνεται ορισμένες φορές απογυμνωτικά έκδηλη και ιδιαίτερα υβριστική προς τη τάξη που κατ` επίφαση και καταχρηστικά εκπροσωπείται, όσο επίσης και η αδικαιολόγητη απουσία σας (αν και η καχεκτική παρέμβαση σας πάλι ζημιώνει) από την ταξική πάλη. Όταν αυτή η σύγκρουση, σε τούτες τις φοβερές συνθήκες με την καταλυτική επιστασία ενός υποθετικά ΣΥΝΕΠΟΥΣ αριστερού κόμματος της δικής σας προϊστορίας και του μη ευκαταφρόνητου βεληνεκούς σας θα έπρεπε να κοχλάζει (και όχι να επιβάλλονται τόσο βάρβαρα μέτρα χωρίς να κουνιέται φύλο) και τα καρκινοπαθή παιδιά να μην εκλιπαρούν για τα ψιχία της ελεημοσύνης των διάφορων φαρισαίων. Αλλά να είναι -κατόπιν διεκδικήσεων- επαρκής και κατοχυρωμένη η αυτονόητη υποχρέωση παροχής τέτοιων υπηρεσιών μιας υπό κοινωνική πίεση πολιτείας πρόνοιας.
Διασταλτικά αν σε αυτή τη σφόδρα αντίξοη και δυσοίωνη αλλά και συνάμα παρήγορα ευνοϊκή συγκυρία δρούσε σαν μπροστάρης ένα ατόφια κομουνιστικό κόμμα του διαμετρήματος του ΚΚΕ και του οποίου μια σημαντική βουλευτής του δεν θα εκθείαζε τον ανθό της ελληνικής μπουρζουαζίας (και αυτό είναι το λιγότερο σοβαρό μα και εξόχως αποκαλυπτικό των απώτερων ταξικών προσανατολισμών του) ο λαός μας με την εκφρασμένη διάθεση απόκρουσης της λαίλαπας κα με τις αξιόλογες, σποραδικές και αυθόρμητες αντιστάσεις του δεν θα βούλιαζε στην απελπισία και την παραίτηση. Δεν θα ήταν ικέτης στις Μαριάννες και έρμαιο του κάθε ανδράποδου και απατεωνίστικου του είδους Τσίπρα, Λεβέντη, Θεοδωράκη και σία, για να μην επεκταθούμε στη φασιστική συστημική εκδοχή. Θα ήταν ασυμβίβαστος μαχητής του σήμερα με βαθιά όμως προοπτική. Και όσο θα σίμωνε η ώρα της χειραφέτησης της εργατιάς και των σύμμαχων στρωμάτων, τόσο οι Μαριάννες θα εξωτερίκευαν τη γνήσια μισανθρωπιστική κακία τους κυριευόμενες από τρόμο και έχοντας αναμμένες τις μηχανές των ελικόπτερων της φυγάδευσης. Με την Λιάνα (και τους συντρόφους της) να παρακολουθεί τα καθέκαστα στη γωνία ή και στην απέναντι ίσως όχθη θυμωμένη και οδυρόμενη.
Οι καλοί άνθρωποι για εμάς είναι οι τίμιοι βιοπαλαιστές που αγκομαχούν για τον επιούσιο. Σε αυτούς απευθυνόμαστε αδιασάλευτα με τις λιγοστές μας δυνάμεις στοχεύοντας στην αλληλοτροφοδοτούμενη ενδυνάμωση της αντίστασης, της ταξικής ανασυγκρότησης τους και της επανασύστασης του πρωτοπόρου κόμματος που θα μετουσιώνει τα βάσανα και τη δυσαρέσκεια του λαού σε ελπίδα με άμεσο αλλά και με μακρινό και μόνιμο ορίζοντα. Μια βάσιμη ΕΛΠΙΔΑ που θα πηγάζει από την ανάταση της ταξικής πάλης περιφρονώντας τους συλλόγους «Ελπίδας» και τους εχθρικούς ιδρυτές τους.

Κ.Μ.

41 σχόλια:

 1. Ανώνυμος24/5/16, 1:22 π.μ.

  Ολόκληρο κατεβατό αλλά πουθενά η δήλωση της Λιάνας ετσι για να κρίνουμε και εμείς εαν είστε ωμοί και άθλιοι ψέυτες ή όντως η Λιάνα έπλεξε το εγκώμιο της Μιαριάνας.Οχι μόνο διαβάζουμε ενα παραληρήμα χωρίς να παραθέτετε τις δηλώσεις της Λίανας αλλά ουτε καν μπαίνετε στην διαδικασία να δώσετε μια παραπομπή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος24/5/16, 1:39 π.μ.

  Αν και μόνο η φυσική παρουσία μιας βουλευτή ενός κόμματος που τύποις αντιπροσωπεύει τη λαϊκή υπόθεση σε μια τέτοια σύναξη και με αυτό το τιμώμενο πρόσωπο που επιεικώς θεωρείται μόνο ηθικός αυτουργός της πρόσφατης δολοφονίας 4 εργατών στα ΕΛΠΕ θα αρκούσε για να χαρακτηριστεί σαν προπατορικό αμάρτημα ενός κομουνιστή,παρατίθεται παρόλο ετούτο η επακριβής τοποθέτηση την οπία κιόλας χρωμάτισε αρκούντως με το καθιερωμένα γεμάτο πάθος ύφος της: ''Η Μαριάννα όπως τη ξέρω 40 χρόνια σε μια τέτοια ιδεατή κοινωνία πάλι θα δούλευε σε ένα νοσοκομείο σαν την Ελπίδα και θα άφηνε το ίχνος του καλού...''.
  κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 στις 20-5-16 και στο 67 λεπτό
  ΖΗΤΩ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΏΔΗ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ, ΑΝ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Η ΛΙΑΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕ Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΣΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΙΔΕΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΞΕΧΕΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ
  Όμως θα έπρεπε και αυτή η ευλογημένη να το είχε διευκρινίσει για να αποφευγόταν η παρεξήγηση από τον υποφαινόμενο κακεντρεχή και προκατειλημένο
  Κ.Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος24/5/16, 3:03 π.μ.

  εννοώ η έκπτωτη αριστοκράτισα θα δούλευε κάτω από το άγρυπνο και αυστηρό βλέμμα του μπολσεβίκου φρουρού της

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος24/5/16, 6:42 π.μ.

  Για την ακρίβεια: http://webtv.ert.gr/katigories/eidiseis/20mai2016-2100-deltio-idiseon-2/ στο 1:07:38.
  Αλλά μάλλον όλο και κάποια θεσμική δικαιολογία θα βρει ο πρώτος σχολιαστής. Για καβάτζα υπάρχει και το επιχείρημα ότι η Κανέλη δεν είναι μέλος του κόμματος. Κι ας μιλάει εκ μέρους του συνήθως, εκ μέρους των κομμουνιστών όπως αρέσκεται να λέει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος24/5/16, 8:00 π.μ.

  Τώρα πρωτε σχολιαστή ποιος είναι άθλιος και κακόπιστος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος24/5/16, 10:17 π.μ.

  οτι το σύνηθες παραλήρημα προέρχεται απο μια δήλωση που ποτε δεν έγινε με το ύφος και το περιεχόμενο του κείμενου(τουλάχιστον)και που θελει να μας πουλήσει ο αρθρογράφος, απλα δίνει αλλη διάσταση στην έννοια της αυτογελοιοποίησης. Σε πλήρη αρμόνια ενος κόμματος που αποσυντίθεται και προσπαθεί να βρει ενα χωρο για τον εαυτο του που ειναι ήδη κατειλημμένος

  aeras kopanistos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος24/5/16, 10:45 π.μ.

  και επί της ουσίας..... συνουσία. κοπανιστή. τώρα για το ποιος αποσυντίθεται, σίγουρα είναι το μαζικό κίνημα, ενώ εσείς (το ΕΝΑ κόμμα του λαού) .... αιφνιδιάζεστε.Στην Ιαπωνία το λένε χαρακίρι, στην χώρα μας ... συγχρωτισμό με τον ενσαρκωτή του μεγάλου κεφάλαιου που κατασπαράζει τον λαό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος24/5/16, 10:51 π.μ.

  Παρτε ενα ντεπον να συνέλθετε, γελάει ο κοσμος με τις σαπουνόφουσκες του άρθρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος24/5/16, 11:03 π.μ.

  και εσείς λιβάνι να λιβανίζετε τη Βαρινογιάννη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος24/5/16, 11:10 π.μ.

  Να ρε μπορείτε να πείτε και για τους παπάδες ,πως το ΚΚΕ ειναι κόμμα χριστιανικό
  αφου σταυροκοπιέται η Λιάνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος24/5/16, 11:34 π.μ.

  η λαθροχειρία του αρθου παραμένει,, και βγάζουμε συμπέρασμα,που θα μας ειναι χρήσιμα την επόμενη φορά που έρθετε με την ανακοίνωση και την εφημερίδα σας


  aeras kopanistos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μόνο που εκτός από αέρα κοπανιστό δε μας λέτε και που βρίσκεται η λαθρολογια; Στο ότι τα είπε η Λιάνα σας ή στο ότι πήγε ως βουλευτής του ΚΚΕ σε μια εκδήλωση που καθαγιάζει όχι όποιον κι όποιον αλλά μια εκπρόσωπο του μονοπωλιακού κεφαλαίου στην Ελλάδα. Γιατί πήγε; Τι λόγο είχε το ΚΚΕ να τη στείλει εκεί; Γιατί δε φαντάζομαι να πήγε από μόνη της. Η ίδια σε παλαιότερη είχε πει ότι μπορεί να μην είναι μέλος αλλά του κεφαλιού της δεν κάνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος24/5/16, 12:52 μ.μ.

  Πολλά ζητάς ΔΝ. Όταν στριμώχνονται πολιτικά το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να απειλούν και να βρίζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος24/5/16, 1:21 μ.μ.

  "η Μαριάννα όπως τη ξέρω 40 χρόνια σε μια τέτοια ιδεατή κοινωνία πάλι θα δούλευε σε ένα νοσοκομείο σαν την Ελπίδα και θα άφηνε το ίχνος του καλού"
  Άρα λοιπόν και τώρα (που αλλού κολλάει το "πάλι";), αέρα κοπανιστέ και όλοι όσοι θεωρείται ότι ο Κ.Μ. παραληρεί, η Μαριάννα ...δουλεύει(να το ακούσουν αυτό οι εργαζόμενοι στο χώρο τη υγείας να ...αυτοκτονήσουν!) αφήνοντας το ίχνος του καλού (το οποίο που ακριβώς στηρίζεται; Τι της δίνει της Μαριάννας τη δυνατότητα να αφήνει αυτό που χαρακτηρίζει μια συνεργαζόμενη με το κόμμα της εργατιάς βουλευτίνα ως "ίχνος του καλού";).
  Εκτός και αν θεωρείτε ότι όντως κάνει καλό η Βαρδινογιάννη με τη συγκεκριμένη δραστηριότητά της, ιδιαίτερα στη λαϊκή συνείδηση, οπότε να προσανατολίσουμε το εργατικό κίνημα προς τέτοιου είδους διεκδικήσεις και όχι στην απαίτηση από το κράτος να παρέχει δημόσια δωρεάν υγεία με ένα σύστημα σύγχρονο και αξιοπρεπές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος24/5/16, 1:28 μ.μ.

  Λίγο πιο πάνω από αυτό το άρθρο υπάρχει ένα άλλο μέ τίτλο "Ο ρεφορμισμός ως επαναστατική πράξη" με σαφέστατες αναφορές και στο ΚΚΕ. Αυτό οι κοπανιμένοι το έκαναν γαργάρα ή κάνουν πως δεν το είδαν. Η Κανέλη όμως τους απασχόλησε ιδιαίτερα!
  Ο καθένας με τις επιλογές του και τις δυνατότητές του!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος24/5/16, 1:40 μ.μ.

  ποιοί παλιά φωνάζανε το αρχαίο σύνθημα, εμείς με τον λαό, εσείς με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό; άρα κατά το ανέκδοτο, το μπουζούκι είναι όργανο,ο αστυνομικός όργανο,άρα ο αστυνομικός είναι μποζούκι, η μαρίαννα είναι ο λαός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος24/5/16, 2:31 μ.μ.

  Ε εσείς όλοι συνήγοροι της Λιάνας τι έχετε να πείτε για τη συμμετοχή της "συντρόφισσας" σε παρουσίαση βιβλίου του ΦΑΣΙΣΤΑ Μπαλτάκου μαζί με Σαμαρά, Πρετεντέρη, Αλευρά και Λυκουρέζο το 2006; Για ρίξτε μια ματιά:

  http://4.bp.blogspot.com/-yKQ6DORE4K0/Uz9oHWNzkRI/AAAAAAAAHqg/VmIY2ZUSw3o/s1600/2014-04-02-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%821.jpg

  https://bluebig.wordpress.com/2014/04/03/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CE%B5/

  http://giatinkinonikiaristera.blogspot.gr/2014/04/blog-post_5.html

  Άραγε σας εκφράζει ο εμετικός και απαράδεκτος και θα το πω φασιστικός, τραμπούκικος τρόπος με τον οποίο εκφράζεται σε κάθε συζήτηση φωνάζοντας συνεχώς χωρίς λόγο και διακόπτοντας τον οποιοδήποτε συνομιλητή ή όταν πετάγεται συνεχώς και μιλά πάνω σε άλλον;

  Εγώ πάντως στη θέση σας μόνο ντροπή θα ένιωθα

  V For Viva La Revolution

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος24/5/16, 4:35 μ.μ.

  Τη λιάνα, ΔΕΝ θα την ξαναβρίσεις !! .... ΤΗ ΛΙΑΝΑ !

  Εντάξει, προφανώς οι οπαδοί ή μέλη του ΚΚΕ δεν υπερασπίζονται την κανέλλη. Πολλοί από αυτούς μπορεί να την θεωρούν και το μαύρο πρόβατο κιόλας. Αυτό που υπερασπίζονται όμως είναι το "επαναστατικό" ΚΚΕ. Τόσο στριμωγμένοι είναι που ούτε να ψελλίσουν τολμάνε κάποια αυτοκριτική γιατί μετά φοβούνται ότι όσα κρατάνε μέσα τους και βράζουν τόσα χρόνια σε σχέση με τον ρόλο και πρακτική του ΚΚΕ γίνεται συνειδησιακό τσουνάμι και τα σαρώνει όλα. Για' αυτό, χουλιγκάνικα αισθανόμαστε καθαροί και βρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, που επι της ουσίας είναι μία άμεση παραδοχή της ήττας της γραμμής τους και της στάσης τους, αλλά παρόλα αυτά στην κινηματική νηνεμία μένουμε στο καράβι του κόμματος που είναι και γνώριμο και δεν ξεβολεύει και τόσο. Όταν έρθει όμως η καταιγίδα το μόνο σίγουρο είναι ότι ελάχιστοι θα παραμείνουν .

  Και καταιγιδούλες έρχονται πολλές και έχουν έρθει και πολλές ως τα σήμερα, με μεγαλύτερο πλήγμα την μαθητική νεολαία το δεκέμβρη του 2008 όπου αηδίασε με την ΚΝΕ, στην απεργία διαρκείας των καθηγητών πριν 2 χρόνια όπου το ΠΑΜΕ μονο του έπαιρνε 10 ψήφους σε κάθε συνέλευση με 500 άτομα. Φανταστείτε στους επόμενους λαϊκούς και ταξικούς αγώνες που έρχονται τι έχει να γίνει.

  Ο.Ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος24/5/16, 10:26 μ.μ.

  Δεν εχω διάθεση και όρεξη να απαντήσω στο σμήνος απο πεταλούδες, κυρίως διοτι ειναι πολλα τα σχόλια και θα παρει ωρα,, ειναι λογικό να βαριέμαι να απαντήσω σε ολο αυτο..
  δυο λογια μονο
  1ο
  Το κομμα εχει στησει κινητοποιήσεις σε ολες τις επιχειρήσεις της πλουτοκρατίας εκει που εχει απεργία και απόλυση, κινητοποιήσεις που ουτε σε όνειρο δεν έχετε δει.και δεν του χρειάζεται να απολογηθεί σε κανεναν..Πολλα με λιγα,,.απλα πράγματα.
  2ο
  Η Κανελη εχει δικαίωμα να κανει κοινωνικές σχεσεις με οποιον θελει και να παει σε οποια παρουσίαση βιβλίου θελει.και να σταυροκοπιέται επίσης οσο θέλει,,αυτο δεν μας κανει θρησκευόμενους,,εκτος αν εχετε αλλη αποψη.
  Άλλωστε δεν ειναι μελος του κόμματος,, παρόλα αυτα προπαγανδίζει τον σοσιαλισμό παντου. (αυτή ειναι ιδεατή κοινωνία φαντάζομαι.).εκει που η φωνή η δικη σας και κανενος αλλους δεν φτάνει .
  Βέβαια εδω μιλάμε για μαζικό κίνημα που έρχεται απο μακριά και παει ακομα μακρύτερα,,και,οχι για κόμματα-παρέας που απευθύνονται σε πέντε γραφικούς τύπους
  Τωρα για τον αλλον που με χαρακτήρισε χούλιγκαν και κάποιον τρίτο που ειπε οτι άρχισαν τα βρισηδια θα απαντήσω οπως τους αξιζει..Διοτι ουτε έβρισα ουτε φέρθηκα ανάλογα
  Ειναι η σηρα μου τωρα
  Αυριο θα ειμαι στο εργατικό κεντρο του Πειραιά(το απόγεμα) ελα να με πεις χουλιγκαν μπροστά μου,, να σου τσακίσω την μούρη αρχίδι

  aeras kopanistos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος24/5/16, 11:33 μ.μ.

  Λογική η αντίδρασή σου! Τι να πεις άλλωστε σε αυτά που σε ρωτάνε για παράδειγμα ο ΔΝ και ο "Ανώνυμος 24/5/16, 1:21 μ.μ.".

  Όσο για τα βρισίδια, για τα χουλιγκάνικα και για τις απειλές η φράση "η λαθροχειρία του αρθου παραμένει,, και βγάζουμε συμπέρασμα,που θα μας ειναι χρήσιμα την επόμενη φορά που έρθετε με την ανακοίνωση και την εφημερίδα σας" σε ποιον ανήκει; Σε άλλον αέρα κοπανιστό;

  Η ιδεατή κοινωνία της Κανέλη, που χωρά και Μαριάνες, ταυτίζεται με το σοσιαλισμό; Μετά φταίει ο αρθρογράφος.

  Όσο για τα υπόλοιπα, συγκρατήσου! Θα χρειαστείς δυνάμεις την επόμενη φορά που θα κάνεις περιφρούρηση κατά εργαζόμενων με τα ΜΑΤ πλάτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος24/5/16, 11:54 μ.μ.

  "να σου τσακίσω την μούρη αρχίδι"

  Ηθος πανω απ ολα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος25/5/16, 1:20 π.μ.

  να αναφερεις αερα κοπανιστε τις παραπομπες στις πηγες σου, οπως ταδε κεφαλαιο, ταδε σελιδα του -κρατος και επανασταση- πχ. για το -θα σου τσακισω τη μουρη- περιττευει η βιβλιογραφια, θα το αντλησες μαλλον απο καποια φασιστοφυλλαδα.
  ο χαρακτηρισμος χουλιγκαν εχει πολιτικη χροια και τον χρησιμοποιειτε και εσεις ευρεως.αρα προς τι ο εκνευρισμος? ηρεμια.Δεν είδες ποσο γαληνια απευθυνόταν η Λιανα στην μαζωξη προπαγανδίζοντας π α ν τ ο υ τον σοσιαλισμό με ακροατες τον Παυλοπουλο, τον αρχιεπισκοπο, τον προεδρο του ΣΕΒ. κ.α.? Αραγε παραβρισκοταν και ο νεος πρεσβης υων ΗΠΑ μπας και πεισθεί και αυτός για να αφησει το θετικο ιχνος του στη ιδεατή κοινωνία? να μωρε, όπως αυτο που αφησε πιο πριν δηλαδη στην ουκρανια.
  απορω όμως γιατι τρεις ολακερους μηνες που συστηματικα και αναιφνιδιαστα μεθοδευε ο τσιπρας τα δυο μνημονια, η στεντορια φωνη σας δεν εφτασε στον λαο? γιατι εσεις που εχετε στησει κινητοποιησεις παντου σε ολες της επιχειρησεις της πλουτοκτατιας δεν καταφερατε εστω μια αποφαση , εστω μια κινηση δεν εγινε κατα των μετρων σε ενα σωματειο, σε ενα φοιτητικο συλλογο, σε μια συνελευση γειτονιας? η δικη μας φωνουλα ειναι σιγουρα αδυναμη, αλλα οπως ορυοταν ο φασιστοδεσποτης κατα εκειων που ετρωγαν κρεας μεσα στη νηστεια καλιο να μουγγαθουμε, να καταπιουμε τη γλωσσα μας, να σκουληκιασει το στομα μας κλπ παρα να εχουμε ακροατηριο σαν εκεινο της Λιανας. η οποια οποτε σας συμφερει ειναι επισημος φορεας της κεντρικης αποψης του κοματος και οποτε οχι, δεν ειναι μελος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος25/5/16, 1:29 π.μ.

  To KKE και το ΠΑΜΕ αποδεδειγμένα εχει την ποίο πετυχημένη τακτίκη στο κίνημα λόγο του εργατόκοσμου που κινητοποιεί έχοντας φτάσει στο σημείο κίνημα να υπάρχει πλέον μόνο χάρι στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ και εσεις οι πουθενάδεςτου μ-λ παρασάγκας είστε αποτυχημέναι απο κόυνια.Μαζευτε ως μ-λ ποτέ πάνω απο 5 ατομα και μετά μιλάτε για τακτικες και μεθόδους.Κάντε πρώτα μια αυτοκριτική γιατί είστε για γέλια και για κλάματα μαζί αφου εργάτη δε συναντάς στις γραμμές σας ούτε για δείγμα και πραγματοποιήτε κοινές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια με λαε και ανταρσυα.Το 2008 το ΚΚΕ πραγματοποίησε 2 μεγάλα συλλαλητήρια.Φυσικά μετά ανέλαβαν ρολο τα παιδία του παρακράτος της κουκούλας και ξεκίνησε γενικευμάνα η λεηλασία και η καταστροφή μαγαζίων το πλάτσικο καταστημάτων και η πυρπόληση κτηρίων.Παρακράτος και νεολαία όμως δεν σχετίζονται.Πράγμα που φυσικά αγνοούν στα Μ-Λ.Το ΚΚΕ κατήγγειλε ανοιχτά την δράση του αμολημλενου παρακράτους εκείνες τις μέρες στην Αθήνα για αυτό βλέπουμε τους μουλάδες να θίγονται απο τις αποκαλύψεις του ΚΚΕ και έφτασαν να υποστηρίζουν οτι στοχοποιήεί την νεολαία.Οσο αναφορά την απεργία των καθηγητών εσεις που μαζί με το κυβερνητικό προεδρέιο της ΟΛΜΕ εχοντας ως πρωτοκαπετάνιο και μπροστάρη του αγώνα τον ξεπουλημένο πρόεδρο της ΔΑΚΕ έχετε την αποκλειστική ευθύνη που στείλατε αυτόν το αγώνα στα βράχια.Η πρόταση του ΠΑΜΕ κόντρα στις κούφιες απεργίες διαρκείας που εξαγγέλαντε μόλις την προεγούμενη , ήταν κυλιόμενες 48 απεργίες μέσα απο συνελευσεις πέρα απο την αντίθεση του να γίνει απεργία την περίοδο των πανελαδικών εξετάσεων διότι αυτομάτος θα έχεις απέναντι γονείς και μαθητές.Παρόλα αυτα σεβάστηκε την απόφαση της Ομοσπονδίας και έριξε όλες τις δυνάμεις του σε αυτήν την μάχη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος25/5/16, 1:39 π.μ.

  1:20

  Κατα τα αρχάς εσεις στο μ-λ δεν έχετε ακροατήριο καθόλου.Ενω το ΚΚΕ έχει.Και παρα πολύ μάλιστα απο εργάτες και άλλα λαικά στρώματα.Η Λίανα τους μίλησε για την άλλη κοινωνία όπως την ονειρευόμαστε τον Σοσιαλισμό.Αν εσεις βγάζετε σπυράκια με τον Σοσιαλισμό δικό σας πρόβλημα οχι της Λίανας.Η φωνή του ΚΚΕ φτάνει σε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου.Και αυτό το κομμάτι βρέθηκε μαζικά στους δρόμους στην 48 απεργία.Εσείς ως μ-λ τι μαζέψατε πάλι;Αυτή είναι η κατάντια σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος25/5/16, 1:47 π.μ.

  11:33

  Πότε ακριβώς το ΚΚΕ έκανε περιφρούρηση κατά εργαζομένων με τα ΜΑΤ πλάτη;Πολύ μα πάρα πολύ και με μεγάλο ενδιαφέρον θα ήθελα να ακούσω σε πια περίπτωση αναφέρεσε.Εγω την μόνη περίπτωση που γνωρίζω για κατηγορίες για περιφρούριση του ΚΚΕ με τα ΜΑΤ πλάτη είναι αυτές της ΧΑ και των Αναρχικών στα γεγονότα του Οκτώμβρη του 11 τότε που εξαπέλυσαν οι ορδές του παρακράτους δολοφονικλή επίθεση κατά του ΠΑΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος25/5/16, 1:48 π.μ.

  αέρα κοπανιστέ μην κάνεις λαθροχειρίες με το αν η Κανέλλη είναι ΧΟ, και σταυροκοπιέται που είναι δικαίωμα της (όχι να μην δίνει πολιτικό όρκο, άλλο αυτό, με αυτό το ΚΚΕ πρέπει να έχει πρόβλημα) και το ότι είναι μετά από 16 χρόνια ΚΚΕ υπέρ της φιλανθρωπίας του ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγάλου κεφαλαίου, έχει πάρε δώσε με την ακροδεξιά χωρίς να την χαρακτηρίζουν αλλά λόγω ενός χοντροκομμένου "πατριωτικού αντιιιμπεριαλισμού" συνωμοσιολογικού τύπου κάποιες φορές, το 2008 ήταν ομιλίτρια σε εκδηλώσεις τυπικά για τα 100 χρόνια ΠΑΟ αλλά ουσιαστικά για το "το γήπεδο θα γίνει ότι και να λένε το ΣτΕ, οι περίεργοι οικολόγοι κ.α, ζήτω το επιχειρείν".

  επίσης μην μας ζαλίζετε με το "δεν είναι μέλος του κόμματος". Δεν κάνει για μέλος του κόμματος ? Και κάνει για βουλευτής 16 χρόνια και βασικός εκπρόσωπος στα ΜΜΕ ? Δεν της κάνει το ΚΚΕ ? Και σας κάνει μια που δεν της κάνει το ΚΚΕ ?

  για μένα είναι ένα καλοπροαίρετο πρόσωπο η Κανέλλη και σίγουρα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο από το να ασχολείται με το ΚΚΕ. Δεν συζητιέται ότι η εμπλοκή της είχε να κάνει με τους πολέμους που κάλυψε σαν δημοσιογράφος, την εθνική ανεξαρτησία και τον ρόλο του ιμπεριαλισμού και την ειλικρινή διάθεση της να συμβάλλει όσο μπορεί για μια δίκαιη κοινωνία.

  Το ΚΚΕ είναι το θέμα γιατί αφήνει τόσα πολλά χρόνια μια συνεργαζόμενη ασυγκρότητη και αγράμμωτη σε βασικά πράγματα. Ή την αφήνει ασυγκρότητη και αγράμμωτη, ή δεν συγκροτείται και γραμμώνεται με τίποτα. Και στις 2 περιπτώσεις το ΚΚΕ έχει μια στάση περίεργη.

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος25/5/16, 2:12 π.μ.

  Η Λιάνα σας μίλησε για μια ιδεατή κοινωνία και όχι για το σοσιαλισμό. Να ξέρουμε τι λέμε, τι ακούμε και τι διαβάζουμε. Επιπλέον η Λιάνα δεν πήγε από μόνη της εκεί αλλά ως βουλευτής του ΚΚΕ έτσι την παρουσίασαν εκεί, έτσι την ανέφεραν τα ΜΜΕ, άρα λοιπόν το εκπροσωπούσε. Όταν κάποιος πάει κάπου για πάρτη του και δεν εκπροσωπεί κανέναν τότε φροντίζει να το διευκρινήζει. Είχε κάποιο λόγο το ΚΚΕ που κατά τα άλλα θεωρεί όλη αυτή τη κουστοδία ταξικό εχθρό να στείλει έστω και τη συνεργαζόμενή του εκεί; Για να τους μιλήσει για το σοσιαλισμό που μας λέει ο 25/5/16, 1:39 π.μ.; Γιατί; Μπας και τους πείσει να παραδόσουν την εξουσία τους μη και γλυτώσουμε τη βία; Το θεωρείτε φυσιολογικό δηλαδή ένας που θέλει να ανατρέψει την αστική κοινωνία να μιλάσει γι΄αυτή την ανατροπή στους μελλοντικούς ανατρεπόμενους;
  Μου αρέσει πάντως που κατηγορείτε όλους όσους μιλούν για εξάρτηση ως περίπου εθνικιστές αλλά το να συνεργαζόσαστε με μια εθνικίστρια τουρκοφάγο ελληνορθόδοξη οπαδό των βαρδινογιάννηδων και θαυμάστρια ακροδεξιών συγγραφέων δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι τέτοιες συμεριφορές οδηγούν στο συμπέρασμα τελικά ότι όλοι ίδιοι είναι; Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι δε μπορείτε να λούζεστε τη κάθε μαλακία του κάθε συνεργαζόμενού σας; Θυμάστε το άδειασμα που σας έκανε όταν έβγαινε στα κανάλια και έλεγε ότι πληρώσει τα χαράτσια γιατί δεν ήθελε να υποθυκεύσει το μελλον του παιδιού της;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Καποτε συνεργαζομενος ηταν ο Λαμπρακης, τωρα ειναι η Λιανα, Θα μπορουσα να το αφησω και εδω αλλα ας πω και οτι για το ρεφορμισμο η κατηφορα ειναι κατηφορα χωρις τελειωμο κι ετσι απο οσο ψηλα κι αν ξεκινησεις στο τελος στα σκατα θα πεσεις, για οσους "ο δρομος ειναι δρμος τι παει να πει ειναι στραβος".... Λ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Όπως το 2013 οι καθηγητές δεν έπρεπε να κάνουν απεργία μέσα στις εξετάσεις κι ας τους αύξανε η κυβέρνηση το ωράριο. Ακολούθησαν οι απολύσεις μέσα στο καλοκαίρι. Σήμερα έχουμε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών αλλά λόγω εξετάσεων ο κλάδος των εκπαιδευτικών δεν πρέπει να απεργήσει γιατί πάλι η κυβέρνηση τις δρομολόγησε μέσα στις εξετάσεις! Σε αυτή την άποψη συμφωνούν ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΣΥΝΕΚ και ΠΑΜΕ. Δηλαδή, υπάρχει μια περίοδο στον κλάδο των εκπαιδευτικών που δεν μπορεί να γίνει καμία απεργία!
  Όλα τα άλλα που λέγονται από τους ΚΚΕέδες για να δικαιολογήσουν την παρουσία και τα λόγια της Λιάνας είναι απλά ανέκδοτο. Προτείνω να αναπαράγουμε τα επιχειρήματα χωρίς σχολιασμό. Είναι ντοκουμέντα. Αλήθεια, τι σχολιασμό χρειάζονται φράσεις που λένε ότι η Λιάνα μίλησε στο συγκεκριμένο κοινό για την άλλη κοινωνία, το σοσιαλισμό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Έλα ντε!
  Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο ο ΒΔ. Δεν έχει κανένα νόημα η συνέχιση των ανταπαντήσεων σε απαντήσεις που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ας τους αφήσουμε να εκτίθενται μόνοι τους προβάλλοντας τα μεγέθη τους και τα διαδικτυακά μπράτσα τους!
  Ας έρθουν σε άλλη ανάρτηση να δικαιολογήσουν τη δίωξη του Ζαγανίδη στη Θεσσαλονίκη από τη παρέα ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ανώνυμος25/5/16, 2:15 μ.μ.

  Κοινωνικές σχέσεις με όποιον θέλει και σε όποια παρουσίαση θέλει. Μάλιστα. Ακόμα και όταν πρόκειται για ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ; Μήπως να θυμίσω τις σχέσεις της με το χουντοφασίστα τουρκοφάγο Χριστόδουλο όπως πχ στο θέμα των ταυτοτήτων (στο οποίο τότε και το ΚΚΕ με τη στάση του στο στην ουσία ταυτίστηκε με την Εκκλησία); Και προπαγανδίζει και το "σοσιαλισμό". Μάλιστα αλλά ποιο σοσιαλισμό; Αυτόν με Βαρδινογιάννηδες σωτήρες και αντιδραστικά χουντοπαπαδαριά; Το σοσιαλισμό της Κίνας και του αδελφού ΚΚΚ; Μπα τέτοιο σοσιαλ(Φασ)ισμό δεν θα πάρω όχι.

  Τελικά και με τον τρόπο που εκφράζεσαι (να σου τσακίσω τη μούρη αρχίδι) και με αυτά που λες είσαι ο ορισμός αυτού που λέμε όνομα και πράμα: Είσαι όντως aeras kopanistos

  V For Viva La Revolution

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος29/5/16, 1:27 μ.μ.

  Τι ρε λε ΛΣ σοβαρά? Κάποτε στέλεχος του μλ ήταν ο χοτζεας και τώρα οι πουθενάδες δε συνιστά σοβαρό επιχείρημα αλλά γελοίο συνδικαλισμό φοιτητικού αμφιθεάτρου , στον οποίο απο οτι φαίνεται είσαι well trained. Την ίδια στιγμή που το ελληνικό κομμουνισρικό κίνημα έχει τα μαύρα του τα χάλια, εσείς βρήατυε την ώρα να κλέψετε εκκλησία, βράδυ κιόλας κάνοντας κριτική στο κκε μέσω λιάνας κανέλλη. Έτσι καντε το espresso κι άλλο το μαγαζί μη μασάτε!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος30/5/16, 9:34 μ.μ.

  Δεν θα έπρεπε να έχω δει αυτό το σχόλιο, ας όψεται η αποθήκευση προσφάτων σελίδων.
  Μίλησε για εσπρέσο ο χρήστης του μαρξιστικού λενινιστικού όρου «πουθενάδες».
  Ο ίδιος δε χαρακτήρισε γελοίο συνδικαλισμό φοιτητικού αμφιθεάτρου μια μη πολυεπεξεργασμένη έκφραση αγανάκτησης, μέρες που ήταν, έναντι μιας έκφρασης της ίδιας της φύσης της μπουρζουαζίας και των διαφόρων παρατρεχάμενών της, βλέπε Κανέλη.
  Θα μπορούσα να μην πω πολλά πέραν του ότι τα λόγια σου και οι εκφράσεις σου φανερώνουν το χαμηλής στάθμης ποιόν σου, αλλά δεν αντέχω.
  Και δεν αντέχω γιατί θέλω να πω σε σένα και σε όλα τα άλλα θρασίμια/ζώα που αντλούν το θάρρος/θράσος τους από την ανωνυμία ή από την με ξένες πλάτες επωνυμία τους, ότι «κακά στραβά» ότι έχω να πω το λέω και με το όνομά μου και κυρίως χωρίς πλάτες.
  Και για να προλάβω εσένα ή την διεύθυνση. Οι λέξεις δεν είναι αισχρές. Οι λέξεις είναι εργαλεία, η χρήση τους μπορεί να είναι αισχρή.
  Και αφού ξέρεις ότι είμαι προπονημένος όπως λες στον συνδικαλισμό φοιτητικού αμφιθεάτρου μήπως θυμάσαι κάποια φορά να λέω κάτι εκεί και να μην το κάνω ?
  Μήπως είχες μισή φορά να αντιτάξεις μια στάση ανάλογη κάποιας που κάποτε κάπου εκφράστηκε με τα λόγια μη βασίζεστε πάνω μου, ούτε στην παράταξη μου, εγώ μπορεί να δειλιάσω, σας καλώ να πράξετε αυτό που λέω γιατί απλά εκφράζει τις ανάγκες και το συλλογικό μας συμφέρον, ακόμα και αν είναι να σας εγκαταλείψουν όλοι, προετοιμάζοντας την εγκατάλειψη από συν, κκε, εαακ ?
  Δεν νομίζω, μάλλον είσαι από αυτούς που στα λόγια δεν δίσταζαν ποτέ, και μετά αφήναν και συνάμα καλούσαν τους «δειλούς στα λόγια» να δείξουν θάρρος στην πραγματικότητα.
  Μάλλον ο φοιτητικός σου συνδικαλισμός δεν είχε να επιδείξει κάποια ευθύτητα, έργο που συνεχίζεις να παίζεις...
  Και τέλος, «τι σε μέλει εσένανε» για τους «πουθενάδες» και για το πώς το κάνανε το μαγαζί ?
  Μιλάς εκ μέρους του, στο τώρα ή στο παρελθόν ?
  Μιλάς εκ μέρους του κομμουνιστικού κινήματος το οποίο τόσο πονάς, με συμπάθεια προς το κκε, τόσο που να μην καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί το πρόβλημα να είναι μια, ομολογουμένως μεγαλύτερης σε έκταση της πρέπουσας, «κριτική στο κκε μέσω Κανέλη», αλλά το ότι η Κανέλη αντιπροσωπεύει το κκε και το εκφράζει σε όλα τα πάνελ ως αποσταλμένη του ?
  Που να ξεχνάς ότι οι κομμουνιστές είναι υπεύθυνοι και αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους, και την επιλογή των συμμάχων τους ?
  Μα τι λέω ? Εσύ ξέχασες να βάλεις όνομα…. Μα τι λέω, πιθανότατα να μην έχει καμία σημασία τι όνομα θα βάλεις εάν βάλεις …
  Υ.γ. όταν μιλάς για μένα, που καθόλου δεν μου αρέσει αλλά δεν μπορώ να κάνω και κάτι, θα μιλάς για μένα. Εκφράζω εμένα και μόνο, 1. δεν με έστειλε κανείς κάπου να γράφω κατά αποστολή, 2. δεν υπογράφω με πλάτες άλλων, 3. Υπογράφω.
  Υ.γ.2 Και ρε μεγάλε να σε ρωτήσω κάτι ? Είδες κανέναν από όλους αυτούς που μπροστά στον Χοτζέα (που παρεμπιπτόντως θα ήταν ενδιαφέρον να μας πεις που τον «γνώρισες») είναι πουθενάδες (βέβαια δεν νομίζω να λες ότι είναι τόσο πουθενάδες μπροστά του όσο η Λιάνα μπροστά στον Λαμπράκη ε ????), να μιλά σε καμία σύναξη εφοπλιστών και να λέει καλά λόγια για το φιλανθρωπικό έργο του Μαρινάκη π.χ. ?
  Δεν αντέχω να μην το πω, και ας στερώ από μένα την πιθανή χαρά να το δω με διαφορετικό τρόπο γραμμένο από σένα, και να γελάσω «με το μεγαλείο της σκέψης σου», αλλά μάλλον δεν είδες κανέναν τους επειδή δεν τους καλούν…… επειδή είναι πουθενάδες ε ?
  Τελευταία φορά ολογράφως. Λεωνίδας Σαμαράς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ανώνυμος31/5/16, 2:29 π.μ.

  Με την Κανέλλη δεν ασχολείται κανένας ΛΣ πλέον στην Ελλάδα, ούτε και με τα κομμουνιστικα κόμματα ιδιαίτερα.Κι αυτό γιατί τον Μαρξ τον κάνατε θεολογια και μαλωνετε για το ποιος τον ερμηνεύει καλύτερα.Κι επειδή σας είναι αδύνατον να μιλήσετε για το σήμερα και για το συλλογικό απελευθερωτικο όραμα της εποχής μας, αναλωνεστε σε κοντριτσες επιπέδου παραθρησκευτικων ομάδων. Α ξέχασα ευτυχώς που υπάρχει και η ιστορικοτητα να σας σώζει, ξέρεις ο Λαμπράκης, ο πλουμπιδης κτλ, άλλους στο στυλ αναταραχτηκαν τα παγάκια στο ουίσκι μου και άλλους σε ένα πιο τίμιο ομολόγουμενως φολκλορικο στυλακι.Για αυτό το ρίχνετε στην έξυπνη συνδικαλια και στην συναισθήματικη φόρτιση ρε ξέρεις τι εκανα εγώ τότε η στην αλληλοκατηγορια.Αντε χαλάρωσε και γράψε κάνα άρθρο για το Νίκο κότζια και τη σχέση του με το σιωνισμο.Μην ξεχάσεις να πεις ότι ήταν και ναριτης κάποτε, θα είναι γαμω τα εφέ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος31/5/16, 2:50 π.μ.

  Το ελληνικό κομουνιστικό κίνημα έχει τα μαύρα του τα χάλια? Δυστυχώς συμφωνούμε και θα παγκοσμιοποιήσω μάλιστα αυτή τη διαπίστωση. Αυτό αποτελεί νεότευκτη επίσημη θέση του ΚΚΕ? Είσαι εντός πραγματικότητας, αλλά μάλλον εκτός γραμμής. Και ποιοί λοιπόν παράγοντες διεθνείς και εσωτερικοί συντέλεσαν σε αυτό? Ποιός επισης ο ρόλος του φορέα σου αέρα κοπανίστε σε αυτή την εξέλιξη? Διότι εσείς οι τεράστιοι πρέπει να επωμίζεστε λογικά και τις τεράστιες ευθύνες για αυτή τη συντριβή. Θα αναγόταν στη σφαίρα του μεταφυσικού να τη χρεωθούν οι πουθενάδες. Άρα η`το κίνημα αναπτύσσεται και αντιστέκεται σθεναρά στ λαίλαπα εξαιτίας της ΚΚΕδικης πρωτοπορίας η` βουλιάζει γιατί εσείς το ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ανοίγεται τρύπες στα ύφαλα του. Και για να μην ξημεροβραδιαστούμε ατελείωτα 24ωρα απαριθμώντας τς θεωρίες και τα κατάπτυστα έργα σας, να σου θυμίσουμε το πιο πρόχειρο και άκρως ενδεικτικό επεισόδιο που ήρθε στο νου μας. Πριν χρόνια ενωμένοι με τους σημερινούς υπάλληλους των Βαρδινογιάννηδων και των ιμπεριαλιστών και συγκυβερνώντας με τη δεξιά του Μητσοτάκη κιόλας, προσπαθήσατε να πετύχετε την κάθαρση. Του καπιταλισμού βεβαίως, βεβαίως. Ξεχνώντας όμως την μικροσκοπική λεπτομέρεια του μαρξισμού- λενινισμού πως για να καθαρίσετε το σύστημα -ΣΚΑΝΔΑΛΟ απο τα άπειρα σκάνδαλα του εποικοδομήματος του, πρέπει απλά καιδίχς περιστροφές να γκρεμιστούν οι στάβλοι του Αυγείου εκ βάθρων. Και αξιοπεριφρόνητοι όντας ρεφορμιστές παρατηρήσατε το τότε 3% να σας υφαρπάζει τη θέση και να προσπαθείτε οχυρωμένοι πίσω απο μια κούφια διαστρεβλωμένη αριστερή ρητορική να αυτοδιασωθείτε. Εμείς με το ο,οτόσο% αντέχουμε και επιμένουμε μέχρι τέλους. Εσείς θα αντέχατε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ανώνυμος31/5/16, 5:57 π.μ.

  Μην αυτοπροβοκάρεσε ανώνυμε! Ο Νίκος Κοτζιάς μπορεί να έφυγε με το ΝΑΡ από το ΚΚΕ αλλά δεν έμεινε ποτέ εκεί. Καλές συλλογικές και απελευθερωτικές ονειρώξεις να έχεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Πάντως θα είχε ένα ενδιαφέρον ο συγκεκριμένος ανώνυμος που τα χώνει, απορίπτει και απαξιώνει ή τον Λ.Σ. που δηλώνει ο εαυτός του, ή εμάς που δηλώνουμε κάτι πολύ συγκεκριμένο πολιτικά, ονειρευόμενος απελευθερωτικά συλλογικά οράματα να μας πει με τι ασχολείται ο κόσμος και ιδιαίτερα ο ίδιος αντί να αφήνει να αιωρούνται, πολύ βολικά για τον ίδιο, υποθέσεις.

  Σα γνήσιος καιροσκόπος φίλε μου πιάνεσε από ένα άρθρο το οποίο κατά τα γούστα σου μπορεί και να μην είναι της υψηλής συλλογικής και απελευθερωτικής οραματικής πολιτικής, παραβλέπεις όμως άλλα αντιπαράθεσης, ιδεολογικής και πολιτικής, με απόψεις και οργανώσεις αλλά ενώ ο ίδιος δε λες και κάτι, για το τι εννοείς ρε αδερφέ με τα οράματά σου. Προφανώς και δυσκολεύεσαι να τα υπερασπιστείς απέναντι σε ανθρώπους, συλλογικούς κατά βάση, που την απελευθέρωση εκτός από όραμα τη θεωρούν και εφικτή πραγματικότητα.
  Επαναλαμβάνεις χιλιοειπωμένες γενικολογίες δεκαετιών με παρόμοια βαρύγδουπα λόγια που το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ως τώρα είναι να γίνεται κάποιος και ...Κατρούγκαλος. Τον αναφέρω γιατί τελευταία φορά αυτά που λες περί ΚΚ και υψηλών οραμάτων από αυτόν τα άκουσα σε συζήτηση. Πριν το Γενάρη του '15 που πρόδωσε αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ πολλούς από εσάς τους συλλογικούς οραματιστές. Αν και δε νομίζω ότι σας πρόδωσε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ανώνυμος31/5/16, 10:24 π.μ.

  το συλλογικό απελευθερωτικό σας όραμα αγγαλιά και με πρωτεργάτες τον Γκομπαρτσόφ σας και τη Βαρδινογιάννη. Να το χαίρεστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Ανώνυμος31/5/16, 4:19 μ.μ.

  Προς αντιγειτονιές : το σχόλιο σου όπως ξεκινά θεωρώ ότι με σαλατιάζει με κάποιον ανώνυμο του στυλ «οι πουθενάδες», με μια καθόλου αναλυτική, επιλεκτικότατα επιλεκτική, «βολική» και καθόλου δίκαιη επιλογή ενός μόνο τμήματος ενός μόνο κομματιού όσων είπα.
  Ζητώ και αναμένω διόρθωση ή προσδιορισμό του τμήματος αυτού. Εφόσον αναφέρθηκες σε μένα αυτή την φορά έστω έχεις υποχρέωση να μου απαντήσεις, υποχρέωση ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο. Με αυτό να συνεχίζει να ισχύει ακόμα και στην περίπτωση που δεν είναι αυτό που λες λεκτικό ατόπημα αλλά πολιτική άποψη.
  Εάν σε αδικώ με αυτά που γράφω (για το συγκεκριμένο ζήτημα και όχι για αυτό που λέω για απαντήσεις που δεν έχουν στο παρελθόν δοθεί) ζητώ προκαταβολικά συγνώμη τα οποίο και φυσικά θα έχει ισχύ μόνο αν υπάρξει από εσένα ανάλογος προσδιορισμός.
  Λ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Για τελευταία φορά:

  1ον παρεξήγησες.
  2ον αν πραγματικά ήθελες να μάθεις το γιατί για κάποια πράγματα θα το είχες κάνει καιρό τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος31/5/16, 11:03 μ.μ.

  Για τελευταία φορά λοιπόν
  1ο Αν παρεξήγησα, έχει καλώς και έχω προκαταβολικά πει ότι σε πιθανό προσδιορισμό ενός τέτοιου ενδεχομένου ζητώ συγνώμη
  2ο Το δεύτερο που λες είναι, στην καλύτερη των περιπτώσεων, υποκειμενική κρίση.
  (Μεταξύ μας) : δεν βοηθά και πολύ στο να πιστέψω ότι παρεξήγησα.
  (Γενικά και, νομίζω, προς το αντικειμενικά) : κάθε άλλο παρά προσδίδει ισχύ στο ενδεχόμενο η φύση της πραγματικής αιτίας και εξήγησης πολλών πραγμάτων να είναι της μορφής που προσδιορίζεις
  Υ.γ. και προσωπικά και γενικά : πέρα από το προφανώς σηματικότατο γιατί, υπάρχει και κύρια το τι, βασικά το πώς, και οι συνέπειές τους σαφώς….
  Λ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com