...................

24 Μαΐ 2016

η ΕΕ στην περιοχή μου

πρόκληση, την εποχή των απανωτών made in EU μνημονίων, τις μέρες που κατ’ επιταγή της ΕΕ και του ΔΝΤ ψηφίστηκε στη βουλή ακόμα ένα αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που φτωχοποιεί παραπέρα το λαό μας, ξεπουλά στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο τα φιλέτα του δημοσίου και χαλκεύει νέα – αιώνια – δεσμά εξάρτησης για το λαό και τη χώρα, να διοργανώνονται προπαγανδιστικά πανηγυράκια υπέρ της ΕΕ. Σαν τη φιέστα που στήθηκε χθες Δευτέρα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής «εκστρατεία επικοινωνίας» #EUinMyRegion.
Αποτελεί
Μια πολυδάπανη εκδήλωση με μουσική, γιγαντοοθόνες, ηχητικά, video, κιόσκια, ιλουστρασιόν φυλλάδια και… δωρεάν τυροπιτάκια! Που - καθόλου τυχαία βέβαια - γίνεται σε μια περίοδο όπου αποκαλύπτονται πλατιά τα αντιδραστικά-αντιλαϊκά χαρακτηριστικά της ΕΕ και δυναμώνουν οι αντιΕΕ διαθέσεις μέσα στο λαό μας. Και «πρώτη μούρη» (διοργανωτές γαρ) ο περιφερειάρχης μας και ο νομάρχης μας - αυτοί ντε… που «διαφωνούν» με τα μνημόνια, είναι «κατά» των πολυνομοσχέδιων και «συμπάσχουν» με το πόπολο… Που σαν φτηνοί προπαγανδιστές βάλθηκαν να λιβανίζουν την ΕΕ και τα «καλά» της. Και μας είπαν για 405.006.337,37 ευρώ (υπολογισμοί μέχρι δέκατα του ευρώ, όχι «παίξε-γέλασε») που «έπεσαν» στη Καρδίτσα από το ΕΣΠΑ 2007-2013.
Αλήθεια, μήπως έκατσαν να υπολογίσουν πόσα ζημίωσε όλα αυτά τα χρόνια ο λαός και η χώρα από την ΕΕ;
Πόσο μας κόστισε η αποβιομηχάνιση και η παραρτημοποίηση της οικονομίας;
Πόσο μας κόστισε η αποδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού, τα ελλείμματα στο εμπορικό ισοζύγιο, το χτύπημα της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, η μετανάστευση της νέας γενιάς; Γιατί δεν «ήρθε» τώρα στην περιοχή μας η ΕΕ. 
Ο λαός ζει χρόνια τώρα στο πετσί του τις συνέπειες από την ένταξη στην ΕΕ. Ξέρει «απ’ την καλή και απ’ την ανάποδη» την ΕΕ της φτώχειας και της ανεργίας, την ΕΕ των μνημονίων, της αντιαγροτικής ΚΑΠ και των αντεργατικών νόμων, την ΕΕ του αντικομμουνισμού, των κλειστών συνόρων, της Σένγκεν και της Φρόντεξ, την ΕΕ των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που παλιότερα στη Γιουγκοσλαβία ή στη Λιβύη και σήμερα στη Συρία και αλλού μακελεύει λαούς και κομματιάζει χώρες. Κανένα συμφέρον δεν έχουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, η νεολαία απ’ αυτή την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία και τίποτα δεν έχουν να περιμένουν από την ΕΕ παρά μόνο νέα χειρότερα μέτρα, περισσότερη φτώχεια και μεγαλύτερη εξαθλίωση.
Και αυτό το ξέρει ο λαός μας όσο και αν προσπαθούν να το συγκαλύψουν με αποπροσανατολιστικές φιέστες οι διάφοροι πλασιέ της υποτέλειας.

ΣΚ

http://aristerastikarditsa.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com