...................

16 Μαΐ 2016

Η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ! Ε, και;

"Η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ εάν καθιερώσουμε την απλή αναλογική" είπε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Χεστήκαμε θα λέγαμε εμείς, ζητώντας συγγνώμη από τους υπερασπιστές της σοβαρότητάς μας! Λες και τόσα χρόνια που κυβερνιέται η χώρα είτε με σταθερότητα είτε με αστάθεια ο λαός μας είχε κανένα όφελος!
Ο ίδιος, ο Κουρουμπλής, πριν κάμποσες δεκαετίες, ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριζε την απλή αναλογική φανατικότατα. Όταν όμως έγινε κυβέρνηση ανακάλυψε την ενισχυμένη για να κυβερνιέται ο τόπος, μη και χαθεί η σοσιαλιστική προοπτική του τόπου, που όταν ανεξαρτητοποιήθηκε (αφού στήριξε τη πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση), πριν τέσσερα χρόνια, κατέθεσε πρόταση νόμου υπέρ της απλής αναλογικής για τη ...πραγματική σταθερότητα, αυτή που πηγάζει από το λαό, και τώρα που ξανάγινε κυβερνητικός -και μνημονιακός- επανήλθε στη λογική της εκλογικής σταθερότητας. Και καλά αυτός. Ήταν και είναι ΠΑΣΟΚος!
Οι άλλοι όμως; Που βγαίναν στις ρούγες και έσκιζαν τα ρούχα τους για την απλή αναλογική; Οι πάλαι ποτέ ΚΚΕδες και ΚΚΕ(εσ.)ωτερικού; Δώσ’ του και πάρ’ του, επιτροπές και νομοθετικές πρωτοβουλίες (παλιά συνήθεια και αυτή παρά τις ...αυτοκριτικές), ως και ...διαδηλώσεις κάποτε, για την καθιέρωση της απλής και ανόθευτης αναλογικής. Για να εκφραστεί ελεύθερα και χωρίς εκβιασμούς ο λαός λέγανε, για τη ριμάδα τη δημοκρατία κράζανε!
Ασυνεπείς; Έτσι τους κατηγορούν κάποιοι. Είναι έτσι όμως; Καθόλου. Ίσα ίσα. Συνεπέστατοι στον οπορτουνισμό τους είναι! Γιατί από τότε που βγαίναν στις ρούγες, είτε ως ΚΚΕδες είτε ως ΚΚΕ(εσ.)ωτερικάκιδες αυτό που επιδίωκαν δεν ήταν άλλο από το να συμμετάσχουν στη διακυβέρνηση του τόπου. Ξεχνιέται η "πραγματική αλλαγή" και η "ΕΑΔΕ"; Να συγκυβερνήσουν θέλανε οι άνθρωποι και να αποδείξουν στο σύστημα ότι αυτοί μπορούν καλύτερα από τους παραδοσιακούς πολιτικούς του, στο πως να υποτάξουν το λαό. Τι στο διάολο, τσάμπα θα πήγαινε η υποταγή στο σύστημα δια του ειρηνικού περάσματος, της μεταρρύθμισης του καπιταλισμού και των μεταβατικών προγραμμάτων (που τότε τα λέγανε στάδια με κατεύθυνση το σοσιαλισμό) των δύο "ιστορικών" ρευμάτων του αναθεωρητισμού;
Τότε λοιπόν ο μόνος τρόπος να το πετύχουν ήταν να πάρουν τα ανάλογα έδρανα ώστε να αναγκάσουν το ΠΑΣΟΚ, που δεν τους έκανε τη χάρη, να μπουν στο τσεπάκι του, να τους παίξει. Παρακαλάγανε οι άνθρωποι! Αφού λοιπόν δεν μπορούσαν να πιάσουν τα ανάλογα ποσοστά και να μπουν στις ανάλογες κατανομές τι άλλο υπήρχε; Η ζητιανιά της απλής αναλογικής. Τρομάρα τους! Την οποία την ξανακάνανε γαργάρα. Το 1989, με τη πρώτη μεγάλη ενωτική ελπίδα της Αριστεράς. Τον ΣΥΝ της Αριστεράς και της Προόδου. Πριν διασπαστεί. Όταν τους δόθηκε η ευκαιρία έστω να προσπαθήσουν να την επιβάλουν, όπως τους πρότειναν κάποιοι, που λίγο μετά αποχώρησαν, ως όρο για την οικουμενική. Αμ δε! Δεν ήταν ώριμο!
Τώρα όμως που τους δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία θα τη κλωτσήσουν; Είναι δυνατόν; Και πως θα αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την κοινωνική ηρεμία που υποσχόταν ο Τσίπρας από πριν το 2012 ακόμη; Πως θα αποδείξει ότι μπορεί να περάσει την υποταγή στους ιμπεριαλιστές και την επίθεση στο λαό παριστάνοντας την Αριστερά; Με το να βγαίνουν τα πραγματικά κουκιά στη Βουλή; Όχι βέβαια! Δε βολεύει! Να χαθούν τόσο χρόνια αγώνων και πάλης για χάρη της ...απλής αναλογικής;
Οπότε; Θεωρία η απλή αναλογική. Είπαμε είναι άλλο να είσαι αντιπολίτευση κι άλλο κυβέρνηση.
Να κυβερνηθεί λοιπόν η χώρα. Να υπάρχει σταθερότητα. Λες και τα τελευταία χρόνια που ο λαός τους διέλυσε το πολιτικό σύστημα η χώρα δε κυβερνιέται! Μια χαρά περνάνε τα μέτρα τους οι ιμπεριαλιστές στο λαό μας, μια χαρά τον προσδένουν στο κύκλο του αίματος που άνοιξαν στη περιοχή μας. Ποσώς μας ενδιαφέρει η πολιτική σταθερότητα του συστήματος. Πολύ περισσότερο για το αν αυτό θα διακυβερνηθεί από τους πρώην των δύο τάσεων του αναθεωρητισμού με τους πρώην ΠΑΣΟΚους ενωμένα και δυνατά! Έτσι κι αλλιώς τη νύφη πάλι ο λαός τη πληρώνει.
Εμάς μας ενδιαφέρει άλλη σταθερότητα. Αυτή ενός αποφασισμένου λαού να οργανωθεί, να αντισταθεί και να διεκδικήσει όλα όσα του πήραν πίσω και όλα όσα δικαιούται. Σταθερά και αταλάντευτα πιστός στις δυνάμεις του! Ανεξαρτήτως εκλογικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com