...................

12 Μαΐ 2016

Πρόσκληση Αναπληρωτών και Αδιορίστων Θεσσαλονίκης σε σύσκεψη και κινητοποίηση

Το Συντονιστικό Αγώνα Αναπληρωτών και Αδιορίστων Θεσσαλονίκης, καλεί τα Δ.Σ. των συλλόγων Π.Ε. και των ΕΛΜΕ Θες/νίκης, τους/τις μόνιμους-ες και αναπληρωτές-τριες ή αδιόριστους-ες εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους γονείς μαθητών-τριων σχολείων της πόλης σε σύσκεψη την Κυριακή 15/05 στις 17:00 στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51).

Καλούμε επίσης όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που καλεί το συντονιστικό στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 13/5 στις 13:00, συμμετέχοντας στην στάση εργασίας που καλούν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ.

Η κατάσταση στην εκπαίδευση θα χειροτερέψει άμεσα μετά την Υπουργική Απόφαση Φίλη για τον Ενιαίο τύπο Ολοημέρου στα δημοτικά σχολεία, την τροπολογία για την ΤΕΕ και τις ρυθμίσεις για τα νηπιαγωγεία και την ειδική αγωγή. Χιλιάδες αναπληρωτές θα απολυθούν, ενώ οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να διδάξουνε οτιδήποτε - οπουδήποτε. Ταυτόχρονα, όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο θα υπολειτουργούν αν εφαρμοστούν οι διατάξεις Φίλη.

Καλούμε σε συντονισμό και αγωνιστική δράση, ώστε να ενημερωθεί όλη η κοινωνία για τις κρίσιμες στιγμές που περνά η εκπαίδευση, να απαντήσει το εκπαιδευτικό κίνημα στις επιθέσεις της συγκυβέρνησης, του ΟΟΣΑ. της ΕΕ και όλων όσων θέλουν να καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

Σας καλούμε να συντονιστούμε και να παλέψουμε για το σχολείο των κοινωνικών αναγκών, με παροχή ποιοτικής παιδείας που χωρά όλα τα παιδιά, όλη τη γνώση και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Συντονιστικό Αγώνα Αναπληρωτών-Αδιορίστων Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com