...................

6 Μαΐ 2016

Θεσσαλονίκη: Σαρανταοκτάωρη απεργία με λιγοστούς απεργούς και συγκεντρώσεις με μικρή μαζικότητα

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα, πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και οι δύο αναντίστοιχες σε μαζικότητα με την σοβαρότητα της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση και το βιοτικό επίπεδο εργαζόμενων και λαού.
Στην Καμάρα συναντήθηκαν με ξεχωριστά καλέσματα η Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ., η Ανταρσύα και η ΛΑ.Ε., οι δύο τελευταίοι διαμέσου και της Πρωτοβουλίας Σωματείων. Ξεχωριστό κάλεσμα είχαν κάνει και ορισμένες αναρχικές και αντι-εξουσιαστικές ομάδες και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην ΒΙΟΜΕ. Όλοι από κοινού διαδήλωσαν μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης, διαμέσου της Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Βενιζέλου. Στο ύψος της Αγίας Σοφίας στην διαδήλωση ενσωματώθηκε και η ΟΚΔΕ που και αυτή είχε ξεχωριστό κάλεσμα στην συμβολή της Εγνατίας και Αγίας Σοφίας.
Στο Άγαλμα του Βενιζέλου συγκεντρώθηκε το ΠΑΜΕ που ακολούθησε και αυτό την ίδια διαδρομή λίγα λεπτά νωρίτερα. Για πρώτη φορά σε ημέρα απεργίας η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου αφού κλείδωσε τις πόρτες του κτιρίου αναχώρησε ...για πρώιμο γουηκέντ! Στην ανακοίνωση της για την κήρυξη της 48ωρης δεν έβαλε καμία συγκέντρωση και έδωσε ...αγωνιστικό ραντεβού για την Κυριακή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση! Μέλη της Ανταρσύα μετά την ολοκλήρωση της διαδήλωσης συγκεντρώθηκαν κάτω από τα γραφεία του Σύριζα στην Αριστοτέλους φωνάζοντας συνθήματα, όπου δέχτηκαν επίθεση με χημικά από την διμοιρία των ΜΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com