....................................................

23 Μαΐ 2016

ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΟΡΙΑ;

Κρατάτε βήμα σταθερό!
Κι έχουμε ακοίμητον εχθρό!

Αναισχυντία, ξετσιπωσιά, τουπέ, ξεδιαντροπιά, αναίδεια, κυνισμός, προπέτεια, αμετροέπεια, ανερυθρίαστος, αναιδής, προκλητικός, δεν έχει τσίπα.
Αυτά ξεδιάλεξε η στήλη σαν συνώνυμα του θράσους, του ανθρώπου που ενεργεί με θράσος και των επιθετικών προσδιορισμών του θρασύ ανθρώπου. Τα έβαλε όλα μαζί, όχι σαν εκείνον το μαθητή δημοτικού, που μην ξέροντας που να βάλει κόμματα και τελείες στην έκθεση, έβαλε μετά το τέλος του κειμένου πολλά κόμματα και τελείες, αράδα, με την προτροπή: «κυρ Δάσκαλε βάλτα όπου χρειάζονται», αλλά γιατί θα μας χρειαστούν κατωτέρω.
Έ! λοιπόν το θράσος του Τσιπροπρωθυπουργού, δεν έχει όρια. Ό,τι του έχουν ζητήσει, απότοκο της περίφημης συμφωνίας του Ιουλίου του 2015 με τους «εταίρους», αλλά και ό,τι καινούργιο του ζήτησαν μέχρι προχθές, το ΥΠΟΓΡΑΨΕ. Και μέχρι εκεί, τον αποκαλείς κότα και τελείωσε. Το να παριστάνει τον ιδιοφυή πολιτικό που έσωσε την πατρίδα και το λαό, είναι ξετσιπωσιά. Δε ματάγινε τέτοια μετατροπή του μαύρου σε άσπρο. ΔΕ ΜΑΤΑΓΙΝΕ. Το σαξές στόρι του Σαμαρά ωχριά μπροστά στις... νέες ιστορίες επιτυχίας του Τσίπρα.
Υπογράφει τον αγωγό πετρελαίου, τον ΤΑΠ, τρώγοντας ουρανομήκη σφαλιάρα από τους Αμερικανούς και θριαμβολογεί για: τη «μεγαλύτερη επένδυση στον κόσμο», «τις 8.000 νέες θέσεις εργασίας», τα τόσα πολλά χιλιόμετρα του αγωγού, την «αναβάθμιση γεωστρατηγικά της χώρας». Το ότι πέρσι τέτοιο καιρό, κουνιότανε με τον ρώσικο αγωγό (τον ITGI), ως απόδειξη της πολυπολικής ανεξάρτητης πολιτικής προς όφελος του λαού και σήμερα βγάζει το σκασμό κάτω από την αμερικάνικη μπότα, ανερυθρίαστος, είναι ξεδιαντροπιά.
Και τα μικρά παιδιά στην πατρίδα μας ξέρουν πως ο μισθός της μάνας και του πατέρα, η σύνταξη του παππού, θα κοπούν δραματικά, χάρις τις άοκνες, συντονισμένες, διαπραγματευτικές προσπάθειες του Τσίπρα και του «κομμουνιστή» υπουργού, Κατρούγκαλου. Αυτού ντε!, που «πρόδωσε» την... τάξη του. Όλοι ξέρουν; Λάθος! Ο Τσιπροπρωθυπουργός μάς ανακοινώνει με τουπέ, πως αυτό ονομάζεται «Επιστροφή στις αγορές το 2017». Ακούσατε, ακούσατε τι είπε ο στόμας του: «Μετά την αξιολόγηση, δημοσιονομικά μέτρα τέλος... Αν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε για το χρέος, στις 24 Μαΐου, το 2017 θα επιστρέψουμε στις αγορές και ίσως πολύ νωρίτερα από τη λήξη του προγράμματος (Αύγουστος του 2018), θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια». Αν πετύχουμε- Θα επιστρέψουμε- Θα βγούμε από τα μνημόνια. Αν, Θα, Αν, Θα. Με τα Θα της Θεσσαλονίκης, βγήκε πρωθυπουργός. Με τα Αν προσπαθεί να κρατηθεί. Ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια.
Αμετροέπεια, υπερβάλλοντος θράσους, όμως είναι ο χαρακτηρισμός του γνωστού «κόφτη» ως «εξαιρετικά ευφυούς κίνησης στη σκακιέρα της διαπραγμάτευσης». Αναριγούν οι ανά τον κόσμο σκακιέρες. Δε χρειάζεται, εξαιρετικά υψηλό IQ, ελληνιστί Άι κιου, δηλαδή, δείκτης ευφυίας, για να αντιληφθεί, ότι τον έχουν πάρει χαμπάρι. Άι κιου ραδικιού.
Το θεϊκό, το αξεπέραστο, το ανυπέρβλητο, το δεν υπάρχει, είναι η ακόλουθη ρήση Τσίπρα: «...Μέχρι το Μάιο του 2019, η Ελλάδα θα έχει αναπτύξει την οικονομία της κατά επτά (7), περίπου μονάδες». Για να το εμπεδώσετε, εφτά, δηλ. 6+1=7, 5+2=7, 4+3=7. Έτσι! Η Κίνα έχει ανάπτυξη 6,7 μονάδες. Αδέρφια τη φάγαμε την Κίνα!!! Ούυυυυιιιιι! Το 2019, θα αγοράσουμε το λιμάνι του Πεκίνου, (δεν έχει θάλασσα), την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κορυφής Ιμαλαΐων και το υδροηλεκτρικό φράγμα των Τριών Ποταμών. Κουράγιο αδέρφια! Σε τρία χρόνια από τώρα. Σε 36 μήνες, σε 13.140 μέρες, σε 315.000 ώρες, σε 18.921.600 λεπτά της ώρας. Πάμε: 1 λεπτό, 2 λεπτά, 3 λεπτά, 4 λεπτά, 5 λεπτά, 6 λεπτά...

Μετράτε κι ο Τσίπρας σάς δουλεύει.
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

http://www.m-lkke.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com