...................

31 Μαΐ 2016

Ξάνθη: συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες

Το Σάββατο 28 Μάη έγινε στην Ξάνθη συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Τη συγκέντρωση καλούσε η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ και συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΚΕΕΡΦΑ και η ΛΑΕ. Στην κεντρική πλατεία συγκεντρώθηκαν αρκετές δεκάδες εργαζόμενοι και φοιτητές, ενώ στην πορεία συμμετείχαν περίπου 50 άτομα. Σίγουρα η μαζικότητα δεν ήταν ικανοποιητική, η πρωτοβουλία όμως που ανέλαβε η Λαϊκή Αντίσταση, η οποία αποτελούσε και το βασικό κομμάτι της διαδήλωσης, ανέδειξε για μια ακόμη φορά τα προβλήματα των προσφύγων εντάσσοντας την πάλη για την αντιμετώπισή τους στο πλαίσιο της πάλης του λαού μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και την εκμετάλλευση.
Στις τοποθετήσεις της από τη μικροφωνική που στήθηκε στην πλατεία, η Λαϊκή Αντίσταση κατήγγειλε, εκτός των άλλων, τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο Χαλκερού, καθώς και την παραπομπή σε δίκη πέντε Σύριων προσφύγων με βαριές κατηγορίες, όπως αντίσταση κατά της αρχής κλπ.
Μετά το τέλος της διαδήλωσης ήταν προγραμματισμένη μετάβαση στο στρατόπεδο προσφύγων του Χαλκερού. Ωστόσο λόγω της απαράδεκτης ασυνέπειας του πρακτορείου να μη στείλει λεωφορείο όπως είχε συμφωνηθεί, αλλά και την αδυναμία να γίνει η μετάβαση με ΙΧ αυτοκίνητα, η παρέμβαση στο στρατόπεδο ακυρώθηκε. Γεγονός σίγουρα αρνητικό, δεδομένου ότι η πρόσφυγες στο Χαλκερό ήταν ενημερωμένοι, έτοιμοι και μας περίμεναν. Όπως άλλωστε μας περίμενε και μια μικρή δύναμη αστυνομικών από την Καβάλα, με τον διοικητή της ασφάλειας και τον διοικητή της υπηρεσίας μετανάστευσης.​Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com