27 Μαΐ 2016

Σύσκεψη αλληλεγγύης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ - Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στη σημερινή σύσκεψη που κάλεσε η "Επιτροπή Υποστήριξης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ και τους πολιτικούς πρόσφυγες από τη Τουρκία" παραβρέθηκαν το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ, το ΝΑΡ, η ΟΡΜΑ και αγωνιστές μέλη της ΑΤΙΚ. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου τη Παρασκευή 17 Ιουνίου - μέρα έναρξης της δίκης στη Γερμανία - στις 7:00 μ.μ. με προσυγκέντρωση στο σταθμό του Ευαγγελισμού και πορεία προς τη Γερμανική πρεσβεία. Θα βγει αφίσα, ηλεκτρικό και έντυπο υλικό και θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου.
Αξιοποιώντας την εμπειρία της Επιτροπής πέρυσι, όταν συνελήφθησαν 4 αγωνιστές στα πλαίσια των συλλήψεων μελών της ΑΤΙΚ πέρυσι τον Απρίλη κατ΄ εντολή των ομοσπονδιακών γερμανικών δικαστικών αρχών σε τέσσερις χώρες (Ελβετία, Γαλλία, Ελλάδα και Γερμανία). Η σύσκεψη κατέληξε στη πρόταση ψηφίσματος που δημοσιεύσαμε νωρίτερα σήμερα (εδώ) ώστε να διακινηθεί παντού, σε σωματεία, σε συλλόγους φοιτητών, σε τοπικές συλλογικότητες, σε οργανώσεις ώστε και από εδώ να συμβάλλουμε σημαντικά και αποφασιστικά στον αγώνα για την απελευθέρωση των αγωνιστών.
Να υπενθυμίσουμε ότι στην Ελλάδα είχαν συλληφθεί τέσσερις από τους οποίους οι τρεις τελικά, χάρη στο επίμονο και πλατύ πανελλαδικό κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε τότε, αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ ο ένας, ο Πεκτάς Ντενίζ, εκδόθηκε τελικά στη Γαλλία και από εκεί στη Γερμανία όπου και θα δικαστεί μαζί με τους συντρόφους του.
Ήδη σε όλη την Ευρώπη και με επίκεντρο τη Γερμανία πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και συναυλίες αλληλεγγύης στους Τούρκους αγωνιστές με στόχο να αφεθούν ελεύθεροι αλλά και, ιδιαίτερα στη Γερμανία, να καταργηθεί το άρθρο 129 a/b βάση του οποίου συνελήφθησαν τα μέλη της ΑΤΙΚ, με τη κατηγορία ότι είναι μέλη του TKP/M-L, το οποίο ναι μεν είναι παράνομο στη Τουρκία και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση αλλά δεν ισχύoυν τα ίδια ούτε σε όλη την Ε.Ε. ούτε στη Γερμανία.

Εκτός από τη κινητοποίηση στην Αθήνα έχει ήδη προγραμματισθεί κινητοποίηση στο γερμανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη για τη Παρασκευή 17 Ιούνη στις 6:30 μ.μ.

'Οποιοι και όσοι θέλουν να ενημερωθούν περισσότερο στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ μπορούν να επισκεφθούν το ιστολόγιο της Επιτροπής (http://epitropistirixis.blogspot.gr/) ή να στείλουν ψηφίσματα αλληλεγγύης στο e-mail: epitropistirixis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: