...................

16 Μαΐ 2016

Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απόψε στην πλατεία;

Ή μόνο η «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό»; Γιατί σε ανακοίνωση της δεύτερης βλέπουμε κάλεσμα για τη σημερινή κινητοποίηση, ενώ κάτι τέτοιο απουσιάζει από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ποιος είναι άραγε ο λόγος;
Διαφωνεί με το πολιτικό σκεπτικό του καλέσματος; Θα θέλαμε να δούμε μια συγκεκριμένη τοποθέτηση τότε, που να αναλύει τις ενστάσεις της (στις δικές μας έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο που αναρτήσαμε). Αλλά αυτό δεν εξηγεί γιατί υπάρχει κάλεσμα από την πλευρά της «Πρωτοβουλίας» στην οποία συμμετέχει και πρωτοστατεί. Εκτός και αν πρόκειται για «παραχώρηση» προς τη μεριά της ΛΑΕ, χάριν των αναγκών της εξελισσόμενης «ώσμωσης» ανάμεσα σε αυτούς τους χώρους και των διεργασιών που συντελούνται ενόψει του ενδεχομένου εκλογών.
Θέλει να δώσει έναν πιο «εργατικό χαρακτήρα» στην εν λόγω κινητοποίηση; Και πάλι αυτό δεν μας απαντάει γιατί επιλέγει να σιωπήσει σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Άλλωστε, να μας συμπαθάν, αλλά δεν έχουμε ακόμα καταλάβει ποια είναι αυτά τα σωματεία που κινητοποιούνται σήμερα. Εκτός και αν αρκεί μια περιφορά κάποιων «σφραγίδων» και η γραμμή του «κέντρου» (βλ. «συντονισμός»), για να χαρακτηριστεί μια κινητοποίηση εργατική.
Θυμήθηκε μήπως τον παλιό της εαυτό; Της έλειψε η «ακομμάτιστη» φορεσιά που έβαλε στις πλατείες του ’11, όταν από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ συνέπραξαν στην απαγόρευση κάθε οργανωμένης έκφρασης, είτε επρόκειτο για πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς, είτε για σωματεία και εργατικές συλλογικότητες; Τότε που σε κοινή γραμμή χάιδευαν τα πιο αντιδραστικά και συντηρητικά αντανακλαστικά ενός κόσμου που κατέβηκε, ανέχτηκαν έως και… πρωτοστάτησαν στις επιθέσεις που δεχόμασταν, με παράλληλη «υπόγεια» δουλειά στις διάφορες επιτροπές, όπου φοριόταν το «καπέλο» του μεταβατικού προγράμματος, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που ο κόσμος απουσίαζε. Και τώρα, άραγε, μυρίστηκε «νεκρανάσταση» των πλατειών και σπεύδει να βγάλει το αγαπημένο της κουστούμι από την γκαρνταρόμπα της;
Ένας οπορτουνισμός του «δεν τρέχει και τίποτα» και συνδυασμός όλων των παραπάνω; Αρκετά πιθανό. Σε κάθε περίπτωση, θα μας ενδιέφερε μια απάντηση.

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος16/5/16, 12:54 π.μ.

  Πάντως στη πλατεία δεν υπήρχε καν πανό της Πρωτοβουλίας.
  Για το πόσοι συγκεντρώθηκαν θα σας γελάσω. Ήταν δύσκολο να ξεχωρίσεις αν όσοι βρισκόταν εκεί ήταν για τη συγκέντρωση ή απλά περαστικοί που κοντοστεκόντουσαν.
  ΕΠΑΜ, Σχολείο Μεταναστών, καμιά 80ριά ΛΑΕ και κάμποσοι γραφικοί.
  Ήμουν εκεί, από περιέργεια μη με παρεξηγήσετε!!, από τις 6 παρά μέχρι περίπου τις 8. Μετά θα ακολουθούσε ...συνέλευση.

  GP

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος16/5/16, 1:01 π.μ.

  Ένα βίντεο από τη Ζούγκλα για τη συγκέντρωση ΛΑΕ - ΕΠΑΜ στο Σύνταγμα:

  http://www.zougla.gr/webtv/general/1974087/view?pn=1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος16/5/16, 1:24 π.μ.

  Σχετικο αρθρο της ιστοσελιδας iskra κανει λογο και για ανταρσυα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος16/5/16, 2:06 π.μ.

  δεν υπάρχουν διεργασίες ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι και ολόκληρο θέμα για κουβέντα το αν και πως πρέπει να υπάρχουν, που προφανώς πρέπει αλλά το πως είναι μεγάλο θέμα

  για την ακρίβεια δεν υπάρχει τίποτα σε όλη την πολιτική αριστερά που να κινήται, να είναι ζωντανό και ενδιαφέρον.

  αυτά που υπάρχουν είναι σε μοριακό επίπεδο. Πρωτοβουλίες επισφάλειας και ανεργίας, πρωτοβουλίες ενεργητικής αλληλεγγύης (Πέτρινο- City Plaza), βήματα για νέα σχήματα στα πανεπιστήμια (ΑΑΣ, δηλ ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-ΑΡΔΙΝ) ρήξεις μέσα στο ΜΕΤΑ με την γραφειοκρατία και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

  από αυτά λοιπόν θα ξεκινήσουμε, να καταλάβουμε βαθιά τους όρους της ήττας και να ορίζουμε ξανά τα βήματα της αντίστασης και της ανασυγκρότησης της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος16/5/16, 6:13 π.μ.

  Εκεί στην Iskra τι πίνουν και δεν μας το λένε και ΄μας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος16/5/16, 8:43 π.μ.

  Τι τι πίνουν; Αφού είναι υπέρ των μαλακών!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com