...................

6 Μαΐ 2016

Κόκκινη Πρωτομαγιά - πρωτοπόρα εργατιά!

Με τους αγώνες, στην κατεύθυνση της αναμέτρησης
με το σύστημα των πολέμων και της εκμετάλλευσης


Σαββατοκύριακο, ανάμεσα στην επέτειο της Κόκκινης Πρωτομαγιάς και της επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να περάσει το νέο αντιλαϊκό, μνημονιακό πακέτο των βάρβαρων αντιασφαλιστικών και φοροληστρικών μέτρων. Ο σχεδιασμός της «κούμπωσε» μια χαρά με τη διαλυτική δουλειά των αστικών και ρεφορμιστικών συνδικάτων που -δήθεν- εδώ και τρεις μήνες «προετοιμάζουν» την περιβόητη 48ωρη απάντησή τους, «καίγοντας» την υπαρκτή δυναμική που έδειξε η γενική απεργία της 4ης Φλεβάρη.
Το νέο πακέτο μέτρων συντρίβει κύριες και επικουρικές συντάξεις, καταργεί σταδιακά το ΕΚΑΣ, πλήττει τις συντάξεις χηρείας και τις αναπηρικές, μειώνει κι άλλο τα εφάπαξ, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώνει το αφορολόγητο και προσθέτει έμμεσους φόρους σε είδη πλατιάς κατανάλωσης και προετοιμάζει με τον ψευδεπίγραφο χαρακτηρισμό του «προληπτικού» νέα πιο βαριά μέτρα.
Πρόκειται για την συνέχιση της επίθεσης απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα. Επίθεση που ενορχηστρώνει παγκόσμια το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα, επιδιώκοντας μια στρατηγική νίκη, μια συντριβή της εργατικής τάξης - όχι μόνο των κατακτημένων δικαιωμάτων της, αλλά και της ίδιας της συνειδητής ύπαρξης και συγκρότησής της ως τάξη για τον εαυτό της. Μια επίθεση που φτάνει πολλαπλασιασμένη, ακόμα πιο μανιασμένη, σε εξαρτημένες χώρες σαν την Ελλάδα, κάτω από τα μνημονιακά δεσμά.
Την ίδια στιγμή, κάτω από το βάρος της κρίσης και της έντασης των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, το ίδιο αυτό σύστημα ερημώνει χώρες, καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις (και πάνω από όλα την πιο σημαντική, την ίδια την εργατική τάξη) και δημιουργεί καραβιές προσφύγων που στις χώρες τους βομβαρδίζονται και στη δύση πνίγονται μαζικά στα πελάγη. Η καταστροφή είναι ο μόνος τρόπος του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος να συνεχίσει να υπάρχει. Συνολικά, το σκηνικό αντιδραστικοποιείται, οι πιο μαύρες δυνάμεις βγαίνουν στην επιφάνεια και καθορίζουν τις εξελίξεις.
Απέναντι στη συνεχιζόμενη και ραγδαία κλιμακούμενη επιδείνωση της κατάστασης, γίνεται φανερό ότι το σύστημα της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης δεν μεταρρυθμίζεται, δεν φτιασιδώνεται, δεν «διδάσκεται». Μόνη λύση και ανάγκη ζωής για τους εργάτες και τους λαούς όλου του κόσμου είναι να ξαναπιαστεί το νήμα της αντίστασης, να φουσκώσουν οι λαϊκοί αγώνες αλλά και να δυναμώσει η πολιτική κατεύθυνση της αναμέτρησης με το σάπιο αυτό σύστημα και την πολιτική που προωθεί, ενάντια σε αυταπάτες συνεργασίας με τον εχθρό, ταξικής ειρήνης και κοινοβουλευτικών αλλαγών που δήθεν θα ανοίξουν το δρόμο στη λαϊκή υπόθεση. Η ΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ!
Ταυτόχρονα, έχει γίνει φανερό, ότι τα αστικά και ρεφορμιστικά συνδικάτα, ποτισμένα με τη γραμμή της ήττας, της υποταγής και της διεκδίκησης ενός ρόλου από το σύστημα, δεν θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν στοιχειωδώς σοβαρούς αγώνες υπεράσπισης των λαϊκών κατακτήσεων. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι καλούνται από την κατάσταση να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα χέρια τους κόντρα σε όλους τους φανερούς και καμουφλαρισμένους υπαλλήλους του συστήματος.
Η 48ωρη απεργία 6 -7 ΜΑΗ και η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 8 ΜΑΗ πρέπει -παρά την υπονομευτική δουλειά των συνδικαλιστικών ηγεσιών- να αποτελέσουν ένα τριήμερο αγώνα ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα. Άλλωστε, πραγματική τιμή στη μεγάλη γιορτή της εργατικής τάξης, την Πρωτομαγιά, μπορεί να δοθεί μέσα στους σύγχρονους αγώνες.

ΟΛΟΙ στη 48ωρη απεργία 6 -7 ΜΑΗ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις
ΟΛΟΙ την ΚΥΡΙΑΚΗ 8/5, 10:30 πμ, ΟΜΟΝΟΙΑ,
στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της
ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΑΑΣ!

  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ τα νέα αντιλαϊκά μέτρα ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης! Κάτω τα μνημόνια, παλιά και νέα!
  • ΕΞΩ από ΕΕ και ΝΑΤΟ - ΕΞΩ το ΔΝΤ από τη χώρα ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ!
  • ΟΧΙ στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις! ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και διευκόλυνση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών!
  • ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ των ΛΑΩΝ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους λαούς και στους πρόσφυγες!
  • ΕΝΑΝΤΙΑ στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, το φασισμό και την καπιταλιστική εκμετάλλευση!
  • ΕΝΑΝΤΙΑ στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, η συγκρότηση των λαϊκών αγώνων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com