11 Μαΐ 2016

48ωρη απεργία στη Πετρογκάζ ενάντια σε περικοπές και εργολαβίες

Τη Μεγάλη Τρίτη η εταιρεία «Πετρογκάζ» ανακοίνωσε, αιφνιδιαστικά στους εργαζομένους, οριζόντιες περικοπές μισθών, κατάργηση παροχών και απολύσεις εργαζομένων για να αναθέσει ολόκληρους τομείς σε εργολάβους.
Και αυτό μετά από μια 3ετία όπου οι εργαζόμενοι της «Πετρογκάζ» έχουν υποστεί μισθολογικό «πάγωμα» στις τριετίες τους, τα επιδόματά τους όλα έχουν ενσωματωθεί στην «οικειοθελή παροχή», ακόμα και το επίδομα γάμου, που η «Πετρογκάζ» ως μέλος του ΣΕΒ όφειλε, υποτίθεται, να καταβάλει κανονικά με βάση την ΕΓΣΣΕ.
Μετά από αυτό  οι εργαζόμενοι της «ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ» προχωρούν σε 48ωρη απεργία από την Πέμπτη 12 Μάη, αντιδρώντας στις αποφάσεις της εργοδοσίας.
Την απόφαση για την 48ωρη απεργία, την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Μάη, έλαβαν τα κλαδικά σωματεία «Θεσσαλονίκη», «Αναγέννηση», ΣΥΕΠΕ - ΑΛΠΕ, ενώ την απεργία καλύπτει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας. Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στην πύλη των εγκαταστάσεων της «ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ» στον Ασπρόπυργο στις 5 το πρωί της Πέμπτης 12 Μάη.
Η ανακοίνωση της ΠΟΕ:

Αθήνα
10/5/2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η λογική της απορρύθμισης των εργασιακών δικαιωμάτων στο όνομα της κρίσης συνεχίζεται.
Η Εταιρεία ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, η οποία κατέχει σημαντική θέση στο χώρο του Υγραερίου και που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημαντική αύξηση πωλήσεων και κερδών, εντελώς αδικαιολόγητα και αιφνιδιαστικά αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά μέτρων εις βάρος των εργαζομένων.
Τα μέτρα αυτά προβλέπουν περικοπές μισθών και επιδομάτων σε όλους τους εργαζόμενους, κατάργηση παροχών, ακόμα και απολύσεις εργαζομένων αντικαθιστώντας τους με εργολαβικό προσωπικό σε τομείς που εξυπηρετούν πάγιες και λειτουργικές ανάγκες της Εταιρείας .
Η Ομοσπονδία ανταποκρίθηκε άμεσα στις εξελίξεις και πραγματοποίησε σύσκεψη με τα σωματεία μέλη της (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΣΥΕΠΥ & ΑΛΠΕ) παρουσία και των Νομικών της Συμβούλων, σήμερα Τρίτη 10 Μάη 2016, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις και να αποφασιστεί η από κοινού στάση μας.
Καλούμε την Διοίκηση της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ανακαλέσει άμεσα αυτήν την απόφασή, διότι τέτοιου είδους πρακτικές βάζουν απέναντι τους εργαζόμενους που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια την επιχείρηση .
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και την απόφασή του Σωματείου για 48ωρη προειδοποιητική απεργία την Πέμπτη και Παρασκευή 12 & 13 Μαΐου 2016, και καλεί όλα τα Σωματεία μέλη της να συμπαρασταθούν στον αγώνα των συναδέλφων μας.
Στην περίπτωση που η Διοίκηση της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ δεν αποσύρει την αναίτια και καταχρηστική απόφασή της δεν αφήνει άλλο περιθώριο από την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: