...................

13 Μαΐ 2016

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ ΤΟΝ ΜΑΗ ΤΟΥ 1936

Στο βιβλίο - χρονικό, "Θεσσαλονίκη, 9-11 Μάη 1936 (οι αγώνες του λαού)", του Θέμου Κορνάρου (δείτε εδώ) περιλαμβάνονται οι φωτογραφίες των εργατών που σκοτώθηκαν εκείνες τις ημέρες. Αν και κακοτυπωμένες αξίζει να τις δημοσιεύσουμε, σαν φόρο τιμής στους νεκρούς ήρωες της εργατικής τάξης.

Τάσος Τούσης, σωφέρ, 27 χρονών. 
 Από τη κηδεία του Τάσου Τούση

Αναστασία Καρανικόλα, καπνεργάτρια, μητέρα ενός παιδιού, 28 χρόνων


Ίντο Σενόρ, επινικελωτής , 22 χρονών. Σαλβατόρ Μασαράνο, υπάλληλος , 19 χρονών


Δημήτρης Αγλαμίδης, σιδεράς , 25 χρονών

Ιωάννης Πανόπουλος, λαστιχάς, 23 χρονών.


Ευάγγγελος Χόλης, καπνεργάτης, 32 χρονών

Δημήτρης Λαϊνάς, τσαγκάρης, 17 χρονών

Ευθύμιος Αδαμαντίου, τσαγκάρης , 18 χρονών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com