....................................................

16 Μαΐ 2016

Στις 17 Ιουνίου η μεγάλη δίκη της ΑΤΙΚ

Την Παρασκευή 13 Μαΐου ανακοινώθηκε ότι η ημερομηνία έναρξης του δικαστηρίου με κατηγορούμενα δέκα στελέχη της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη μετατέθηκε από τις 3 Ιουνίου στις 17 Ιουνίου 2016.
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για την συμμετοχή στην δίκη διεθνών αντιπροσωπειών και γνωστών οργανώσεων υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βουλευτών, συγγραφέων, συνδικαλιστών, προέδρων δικηγορικών συλλόγων και εκπροσώπων δημοκρατικών οργανώσεων. Επίσης έχει προγραμματιστεί μια μαζική συγκέντρωση μπροστά στο δικαστήριο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει η ΑΤΙΚ και η Διεθνής Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους (UPOTUDAK) από τους δικηγόρους των κρατουμένων ανακοινώθηκε ότι η μέρα έναρξης της δίκης είναι η 17η Ιουνίου. Έγινε πρόσκληση σ’ όλες τις αντιπροσωπείες να ξανά-προγραμματίσουν τις δράσεις τους για την Παρασκευή 17 Ιουνίου.
Η ΑΤΙΚ και οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους (UPOTUDAK) σημειώνουν ότι η συνεχιζόμενες αναβολές της δίκης έχουν στόχο να παρεμποδίσουν την μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Η επιτροπή συμπλήρωσε επίσης πως σε κάθε περίπτωση η δίκη θα ξεκινήσει στις 17 Ιουνίου και οι προετοιμασίες για τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης θα γίνουν κανονικά, θα παρακολουθείται στενά η εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας και δεν πρόκειται οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές να αφήσουν ανυπεράσπιστους τους πολιτικούς κρατούμενους.

Μετάφραση από: http://www.atik-online.net/blog/munihte-baslayacak-mahkeme-17-hazirana-ertelendi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com