16 Μαΐ 2016

Στις 17 Ιουνίου η μεγάλη δίκη της ΑΤΙΚ

Την Παρασκευή 13 Μαΐου ανακοινώθηκε ότι η ημερομηνία έναρξης του δικαστηρίου με κατηγορούμενα δέκα στελέχη της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη μετατέθηκε από τις 3 Ιουνίου στις 17 Ιουνίου 2016.
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για την συμμετοχή στην δίκη διεθνών αντιπροσωπειών και γνωστών οργανώσεων υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βουλευτών, συγγραφέων, συνδικαλιστών, προέδρων δικηγορικών συλλόγων και εκπροσώπων δημοκρατικών οργανώσεων. Επίσης έχει προγραμματιστεί μια μαζική συγκέντρωση μπροστά στο δικαστήριο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει η ΑΤΙΚ και η Διεθνής Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους (UPOTUDAK) από τους δικηγόρους των κρατουμένων ανακοινώθηκε ότι η μέρα έναρξης της δίκης είναι η 17η Ιουνίου. Έγινε πρόσκληση σ’ όλες τις αντιπροσωπείες να ξανά-προγραμματίσουν τις δράσεις τους για την Παρασκευή 17 Ιουνίου.
Η ΑΤΙΚ και οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους (UPOTUDAK) σημειώνουν ότι η συνεχιζόμενες αναβολές της δίκης έχουν στόχο να παρεμποδίσουν την μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Η επιτροπή συμπλήρωσε επίσης πως σε κάθε περίπτωση η δίκη θα ξεκινήσει στις 17 Ιουνίου και οι προετοιμασίες για τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης θα γίνουν κανονικά, θα παρακολουθείται στενά η εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας και δεν πρόκειται οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές να αφήσουν ανυπεράσπιστους τους πολιτικούς κρατούμενους.

Μετάφραση από: http://www.atik-online.net/blog/munihte-baslayacak-mahkeme-17-hazirana-ertelendi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: