14 Μαΐ 2016

Εκδήλωση στήριξης των καθαριστριών του ΟΣΥ από την Ταξική Πορεία - 12:00 μ. στο Εκτός των Τειχών

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι καθαρίστριες στα λεωφορεία της ΟΣΥ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η νέα 48ωρη απεργία των καθαριστριών στις 9 και 10 Μάη, επεκτείνοντας μάλιστα την απεργιακή κινητοποίηση σε περισσότερα αμαξοστάσια. Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη 48ωρη απεργία στις 25 και 26/4 ήταν καθολική όπου έγινε. Παρ' όλα αυτά η εργολαβική Λινκ Απ, που έχει την πληρη ανοχή της διοίκησης της ΟΣΥ και της κυβέρνησης, συνέχισε την άκαμπτη στάση της και δεν ικανοποίησε τα αιτήματα των καθαριστριών για καταβολή των δεδουλευμένων, οδηγώντας τις σε νέα 5ήμερη απεργία από τις 11 Μάη με την κάλυψη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που είχε καλύψει και τις προηγούμενες κινητοποιήσεις. Ο εργολάβος απάντησε με μήνυση για να βγει παράνομη η απεργία. Την Πέμπτη 12/5 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια και ο εργολάβος αποφάσισε να αποσύρει την καταγγελία την οποία τελικά επανέφερε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής και η δίκη πραγματοποιήθηκε στις 3:30 μ.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Πολύ θετικό είναι το γεγονός της μεγάλης συμμετοχής των καθαριστριών που κατέκλυσαν την αίθουσα ακούγοντας τα αισχρά επιχειρήματα του εργολάβου εναντίον τους. Πολύ σημαντική είναι, επίσης, η παρουσία και συμμετοχή στη δίκη αλληλέγγυων αγωνιστών. Η απόφαση για τη δίκη θα ανακοινωνόταν αργά το βράδυ.
Ωστόσο, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου, οι καθαρίστριες αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους και τον αγώνα.
Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι η πλατιά συμπαράσταση στο δίκαιο αυτό αγώνα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των καθαριστριών. Για να σπάσει το κλίμα τρόμου και απογοήτευσης που έχει καταφέρει να δημιουργήσει ο εργασιακός μεσαίωνας και οι συνθήκες εργασίας γαλέρας. Να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης τα υπόλοιπα σωματεία εργαζομένων στο χώρο και να δημιουργηθεί ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης στον αγώνα των καθαριστριών.
Η Ταξική Πορεία από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στα αμαξοστάσια και στήριξε τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, στην πλειοψηφία τους μετανάστριες. Σε αυτή την κατεύθυνση και θέλοντας να αναδείξει τον αγώνα αυτό αλλά και ότι η πάλη των εργαζομένων μπορεί να έχει αποτέλεσμα, σε πείσμα των καιρών, διοργανώνει το

Σάββατο 14 Μάη στο 
βιβλιοπωλείο-καφέ «εκτός των τειχών» 
(Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια)
Εκδήλωση-συζήτηση στήριξης του αγώνα των καθαριστριών
στις 12:00 το μεσημέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια: