...................

1 Απρ 2016

Με αφορμή τους ψευτοακτιβισμούς της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ

Ακόμη και οι αλυσίδες ψεύτικες είναι!
Αποφάσισε η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να βγει στους δρόμους! Έτσι κάθε περίπου δύο μήνες κάνει και μια κατάληψη στο υπουργείο Υγείας (απέναντι από τα γραφεία της δηλαδή) την παίρνουν τα κανάλια και, όπως άλλωστε κάθε εργατικός αγώνας, ο ..."αγώνας" τους γίνεται σημαντική είδηση στα δελτία ειδήσεων. Όπως γινόταν οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία επί χρόνια τώρα! Κινητοποιήσεις στις οποίες η ΠΟΕΔΗΝ δεν ήταν απλά απούσα αλλά σε αρκετές περιπτώσεις ήταν κόντρα και τις προβόκαρε χαρακτηρίζοντας σωματεία που δεν ήταν του γούστου της ως ...αριστερίστικα! Απολύσεις, μειώσεις προσωπικού και μισθών, αξιολόγηση, διαθεσιμότητες, κλεισίματα τμημάτων και νοσοκομείων έτρεχαν σε όλη την Ελλάδα και η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ βαριόταν ακόμη και να εμφανιστεί κάποιες φορές σε κινητοποιήσεις που αποφάσιζαν σε συντονισμό εργαζόμενοι νοσοκομείων, είτε με γενικές συνελεύσεις είτε με αποφάσεις Δ.Σ. (είπαμε που βρίσκονται τα γραφεία των εργατοπατέρων). Από μια άποψη βέβαια δεν είχε και άδικο να αποφεύγει τις κινητοποιήσεις! Φοβόταν τις αντιδράσεις των εργαζόμενων! Με τα χίλια ζόρια κάλυπτε απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζόμενων επαρχιακών νοσοκομείων που το ζήταγαν ώστε να μπορέσουν να κατέβουν στην Αθήνα.
Παρά την εχθρική στάση της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ, μπορεί να μην έγινε εφικτό να ανακοπεί η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων και των ασθενών, σε αρκετές περιπτώσεις όμως οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είχαν και νίκες. Νοσοκομεία που δε συγχωνεύτηκαν - δεν έκλεισαν τελικά, διαθεσιμότητες που δεν μετατράπηκαν σε απολύσεις, δεδουλευμένα που τους χρώσταγαν και ενώ θεωρούνταν χαμένα τελικά κερδήθηκαν και μια σειρά άλλες επιτυχίες κόντρα στις προηγούμενες κυβερνήσεις και στα τσιράκια τους της ΠΟΕΔΗΝ. Κι αυτό όπου κυριάρχησαν ή μπόρεσαν να παίξουν ρόλο δυνάμεις που ήταν κόντρα σε λογικές ανάθεσης και οποιασδήποτε συν(δι)αλλαγής με οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Η σημερινή κυβέρνηση και ηγεσία του υπουργείου Υγείας με κάποια φτιασιδώματα που δεν καλύπτουν σε τίποτα τις τεράστιες ελλείψεις που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια καμώνεται ότι προσπαθεί. Πράγματι. Προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια για να περάσει την συνέχιση της επίθεσης που δε σταμάτησε ποτέ!
Θυμήθηκε τώρα η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ που η κυβέρνηση δεν είναι του γούστου της, πως να το κάνουμε αλλιώς ήταν με τα δικά της αφεντικά, την επίθεση στα νοσοκομεία και παριστάνει ότι αγωνίζεται!
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ας μην έχουν αυταπάτες. Όπως και όλοι οι εργαζόμενοι αυτού του τόπου, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Μπορεί η επίθεση σε ότι απέμεινε να φαίνεται ότι ανακόπηκε προσωρινά, ανάμεσα σε άλλους λόγους και λόγω του φόβου των λαϊκών αντιδράσεων, αλλά και συνεχίζεται και θα αποκτήσει πιο εντατικά χαρακτηριστικά. Τον τρόπο ψάχνουν ώστε να αποφύγουν τις αντιδράσεις!
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν από που να πιαστούν. Έχουν την εμπειρία ώστε να αδειάσουν στους κάδους τα απορρίμματα που παριστάνουν την ηγεσία τους και να πάρουν την υπόθεση των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους. Το δρόμο τον έδειξαν και τον δείχνουν οι εργαζόμενοι στα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ (3ο, Παπαδημητρίου και ιδιαίτερα του 7ου που χαρακτηρίστηκαν ως ...αριστεριστές από ΠΑΣΚίτη της ΠΟΕΔΗΝ), οι συνάδελφοί τους στο Φλέμινγκ, στην Ικαρία, στο Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και αλλού, οι αγώνες τους ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις που δεν πέρασαν.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για κανένα εργαζόμενο πέρα από αυτόν του αγώνα που αποφασίζει ο ίδιος με τους συναδέλφους του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com