...................

1 Απρ 2016

Αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην Ξάνθη

Με κεντρικά συνθήματα "να σταματήσει ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις" και "αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες" έγινε την Πέμπτη 31 Μάρτη η προγραμματισμένη διαδήλωση, που διοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες, η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ και συμμετείχε και η ΚΕΕΡΦΑ.
Στη διαδήλωση, που ήταν δυναμική και με παλμό, συμμετείχαν περίπου 100 άτομα, αριθμός σίγουρα αναντίστοιχος των απαιτήσεων της περιόδου, αλλά αρκετά ικανοποιητικός αν πάρουμε υπόψη μας την κατάσταση του κινήματος. Από την πλευρά της Λαϊκής Αντίστασης, που συγκρότησε μαζικό και ζωντανό μπλοκ, η διαδήλωση αυτή ήταν ενταγμένη στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική καμπάνια αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες που πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο, με ποικίλες εκδηλώσεις και παρεμβάσεις. Για το θέμα αυτό άλλωστε είχε διοργανώσει σύσκεψη στις 9 Μάρτη, όπου συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ. Είχαμε χαρακτηρίσει τότε τη στάση αυτών των δυνάμεων σαν "κατώτερη των περιστάσεων", και πιστεύουμε ότι είχαμε δίκιο. Στην πορεία όμως, καθώς προχωρούσαμε από κοινού στη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας Αγώνα και Αλληλεγγύης, η συμμετοχή τους έγινε πιο ουσιαστική και αυτό εκφράστηκε (ίσως για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες) και στη διαδήλωση.
Καθώς ο ανταγωνισμός και οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών, αλλά και περιφερειακών δυνάμεων προχωρά αμείωτος στη Μ. Ανατολή, παράγοντας ακατάπαυστα τα κύματα των προσφύγων και μεταναστών και καθώς το δράμα αυτών των ανθρώπων δεν έχει τελειωμό, η αναγκαιότητα να αναπτυχθεί ένα μαζικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα είναι ζωτικού χαρακτήρα. Μ' αυτή την έννοια η δυναμική πορεία της Πέμπτης, αλλά και η συνεργασία διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων για την πραγματοποίησή της, ήταν ένα θετικό γεγονός που πρέπει και μπορεί να έχει συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com