...................

22 Απρ 2016

Χαιρετισμός του ΚΚΕ(μ-λ) στη Συνδιάσκεψη του Μ-Λ ΚΚΕ

Με δημόσια συγκέντρωση στην αίθουσα της «ΠANHΠEIPΩTIKHΣ» ξεκίνησε σήμερα η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του M-Λ KKE. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε εκπρόσωπος του ΚΚΕ(μ-λ):

Αγαπητές συντρόφισσες, αγαπητοί σύντροφοι
Όπως λέτε και σεις, η πανελλαδική σας συνδιάσκεψη «συνέρχεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την εργατική τάξη και το λαό μας, για το αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα».
Το σύνολο των αντιθέσεων είναι σε τεντωμένο σχοινί, με τις πιο μαύρες και αντιδραστικές δυνάμεις να έχουν την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων. Για να επιβάλουν μια επανακατάκτηση – επαναποικιοποίηση του κόσμου, πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων που είχαν κατακτήσει οι λαοί και οι εργάτες το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα.
Το ιμπεριαλιστικό – καπιταλιστικό σύστημα ερημώνει χώρες, καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις (και πάνω από όλα την πιο σημαντική – την ίδια την εργατική τάξη) και δημιουργεί καραβιές προσφύγων, που στις χώρες τους βομβαρδίζονται και στη δύση πνίγονται μαζικά στα πελάγη.
Σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες το κεφάλαιο επιδιώκει μια στρατηγική νίκη, μια συντριβή της εργατικής τάξης – όχι μόνο των κατακτημένων δικαιωμάτων της, αλλά και της ίδιας της συνειδητής ύπαρξης και συγκρότησής της ως τάξη για τον εαυτό της. Αυτά που εκτιμούσαν πριν μερικά χρόνια οι κομμουνιστές ότι έρχονται, διαβλέποντας τη δραματική αλλαγή των συσχετισμών, έχουν γίνει πια καθημερινή πραγματικότητα. Τότε που αστοί και οπορτουνιστές έβλεπαν «παγκόσμια χωριά», δυνατότητα «αέναης ανάπτυξης του καπιταλισμού», μια δυνατότητα που επικυρωνόταν με προτάσεις συνδιαχείρισης και ταξικής συνεργασίας και άλλους μύθους που διέλυσαν τα μυαλά των λαϊκών μαζών, που δημιούργησαν απόλυτη σύγχυση γύρω από το υπόβαθρο των σημερινών εξελίξεων, που -με δυο λόγια- αφόπλισαν πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά την εργατική τάξη και τις λαϊκές μάζες.
Η παρατεταμένη και όλο και πιο έντονη κρίση του ιμπεριαλιστικού – καπιταλιστικού συστήματος δεν είναι στενά οικονομική κρίση. Αποτελεί συνολική κρίση όλων των όρων αναπαραγωγής του συστήματος αυτού και σχετίζεται με το όλο και μεγαλύτερο χάσμα ανάμεσα στις πραγματικές και εικονικές αξίες (με τον εντεινόμενο παρασιτισμό δηλαδή του κεφαλαίου στην περίοδο του ιμπεριαλισμού), με την αδυναμία διαμόρφωσης συστημικών πολιτικών προτάσεων που να «βάζουν μπρος τη μηχανή», με τη δυσκολία σύμπηξης πολιτικο-στρατηγικών συμμαχιών στην κατεύθυνση της «λύσης» που ξέρει αυτό το σύστημα να ενεργοποιεί όταν δε βρίσκει διέξοδο: της γενικευμένης στρατιωτικής σύγκρουσης και ξαναμοιράσματος του κόσμου (ή ό,τι μείνει από αυτόν).
Όσο αυτή η δραστική «λύση» δεν βρίσκει διέξοδο, τόσο οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί παροξύνονται, τόσο οι ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις πολλαπλασιάζουν τη ληστεία στις εξαρτημένες χώρες, τόσο οι αστικές τάξεις πολλαπλασιάζουν τη ληστεία από την εργατική τάξη.
Πάνω σε αυτό το έδαφος του γενικού αδιεξόδου του ιμπεριαλιστικού – καπιταλιστικού συστήματος, όλες οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις χαρακτηρίζονται από διλήμματα . Από συμμαχίες που μένουν μισές, από υποχωρήσεις που γεννάνε νέους πιο επιθετικούς και επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς. Από -όλο και πιο καθαρά- στόχευση του βασικού εχθρού ιμπεριαλιστή (για τους λαούς δε γίνεται λόγος, είναι ο «κοινός εχθρός» όλων τους).
Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους από την αναντιστοιχία «μέσων και σκοπών», όπως αυτή φάνηκε σε Ιράκ και Αφγανιστάν αλλά την ίδια στιγμή κατεβάζουν στόλο στο Αιγαίο, όχι βέβαια για να αντιμετωπίσουν τα φουσκωτά των προσφύγων. Οι Ρώσοι ιμπεριαλιστές βάζουν τα δικά τους όρια εκεί που νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση (το στρατιωτικό) ενώ όπως οι ίδιο παραδέχονται βρίσκονται σε όλο και δυσχερέστερη οικονομική θέση. Η ΕΕ απλώς επιβεβαιώνει τη λενινιστική εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Και η Κίνα όλο και πιο κοντά στο σπάσιμο της δικής της φούσκας και υπό την στρατιωτική πίεση των αμερικάνων (με ενδιάμεσους τους Ιάπωνες).
Σε αυτό το πλαίσιο ισοπεδώνονται Συρία Λιβύη και Ιράκ, κουρσεύονται (οικονομικά για την ώρα) οι λαοί των εξαρτημένων χωρών αλλά και των μητροπόλεων.
Στο ίδιο πλαίσιο, στη χώρα μας κάτι περισσότερο από ένα χρόνο από την «πρώτη φορά αριστερά» και μισό από τη «δεύτερη», η επίθεση στο λαό και την εργατική τάξη κλιμακώνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει τη μια μετά την άλλη τις εντολές των ιμπεριαλιστικών αφεντικών, υπηρετεί τις επιδιώξεις του κεφαλαίου. Οι αγιάτρευτες γελοιότητες του οπορτουνισμού που νομίζει ότι αξιοποιεί τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, γίνονται επικίνδυνοι τυχοδιωκτισμοί που πληρώνονται από το λαό όταν αυτός ο οπορτουνισμός παίρνει κυβερνητικές ευθύνες. Η παραχώρηση νέας νατοϊκής βάσης και η κυβερνητική «ανακούφιση» για το νατοϊκό στόλο στο Αιγαίο αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Ετσι, βλέπουμε τα γνωστά. «Κοινωνικά ευαίσθητη πολιτική» που σημαίνει συνέχιση της συντριβής των λαϊκών δικαιωμάτων, «ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική» που σημαίνει παρακάλια στον έναν ιμπεριαλιστή γιατί ο άλλος παραείναι βάρβαρος (με εναλλαγές), «κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων» που σημαίνει στρατόπεδα συγκέντρωσης, χειροπέδες και τρομοκρατία.
Και από την άλλη μια αντιπολίτευση που μαλώνει για το ποια είναι πιο δεξιά, πιο ωμά αντιλαϊκή, πιο κυνική. Με τα δικά της αδιέξοδα όπως φάνηκε καθαρά στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, στις αποχωρήσεις από το Ποτάμι, στη λεγόμενη κεντροαριστερά του ΠΑΣΟΚ που αναγκάζεται (στα όρια της φαιδρότητας) να καταγγείλει την «αντιλαϊκή πολιτική» του ΣΥΡΙΖΑ μήπως και συνεχίσει να υπάρχει.
Μια ρεφορμιστική αριστερά που μέσω του ΚΚΕ σαλπίζει αντεπιθέσεις όταν το κίνημα είναι διαλυμένο και κάνει προτάσεις νόμου και υποτιμάει τις μάζες όταν αυτές δείχνουν σημάδια αφύπνισης. Και μια άλλη ρεφορμιστική αριστερά ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ψάχνει τα όρια του ρεαλισμού στα μεταβατικά της προγράμματα και δυσκολεύεται να διαχωριστεί – χειραφετηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ του 2014.
Σε όλο αυτό το περιβάλλον, η επίσημη πολιτική του συστήματος αντιδραστικοποιείται και φασιστικοποιείται όλο και περισσότερο, πριμοδοτώντας de facto τις ανοιχτά φασιστικές τάσεις.
Απέναντι στην κατάσταση αυτή, οι λαοί και οι εργαζόμενοι σε όλον τον κόσμο προσπαθούν να βρουν το βηματισμό τους και να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους. Πολλά εκατομμύρια κινητοποιούνται όχι μόνο στις χώρες ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και επιβολής αλλά και στις ίδιες τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις. Και στη χώρα μας, κάθε μέρα που περνάει, δοκιμάζεται η αμηχανία και η απογοήτευση που νιώθει μεγάλο τμήμα του λαού με βάση τις προσδοκίες που είχε και συσσωρεύονται ξανά όροι μαζικής έκφρασης της οργής του.
Είναι, άλλωστε, τέτοια η επίθεση στους λαούς (και στον ελληνικό), που οι ρεφορμιστικές αυταπάτες συντρίβονται εκκωφαντικά σε όλον τον κόσμο. Αυτή η κατάρρευση των αυταπατών όμως, δεν είναι αρκετή. Γιατί το κίνημα έρχεται μπροστά στο πολιτικό πρόβλημα: Οι συνέπειες της ήττας του κομμουνιστικού κινήματος, οι συνέπειες της αποσυγκρότησης της εργατικής τάξης είναι ακόμα παρούσες . Στις κινήσεις μαζών των τελευταίων χρόνων, φάνηκε ότι το βάθος της ήττας αυτής είναι μεγάλο και ότι για να ξεπεραστεί, χρειάζεται όξυνση της ταξικής πάλης με πιο αποφασιστική επίδραση πάνω σε αυτήν των επαναστατικών – κομμουνιστικών απόψεων.
Τα συνδικάτα είναι παραλυμένα από την χρόνια κυριαρχία της αστικής – ρεφορμιστικής γραμμής. Δεν μπορούν να μπουν σε θέση μάχης, οι διαδικασίες τους είναι νεκρές και στην ουσία πρέπει να στηθούν σε άλλη ιδεολογικο-πολιτική βάση και ουσιαστικά «απ’ αρχής.
Η υπόθεση της συγκρότησης της εργατικής τάξης ως τάξη για τον εαυτό της και επανασυγκρότηση του κ.κ δε λύνεται με «φιλόδοξα» αλλά μη σοβαρά πολιτικά σχέδια όπου στρατηγοί χωρίς στρατό σχεδιάζουν στα γραφεία τους μεταβατικά προγράμματα νομίζοντας ότι από το μηδέν θα εκτοξευτούν στο άπειρο. Ούτε λύνεται από συνένωσης οργανώσεων (όπως οι δικές μας), που παρά τη συνεργασία, δυσκολεύονται να βρουν βηματισμό στην καθημερινή εκδήλωση της ταξικής πάλης – στους χώρους δουλειάς και σπουδών, συνεχίζουν να βιώνουν σοβαρές διαφορές σε καίρια ιδεολογικά πολιτικά ζητήματα. Η υπόθεση της συγκρότησης της εργατικής τάξης αποτελεί την αναγκαία βάση, στην οποία επάνω μπορούν χτιστούν πολιτικά σχέδια με σοβαρότητα και πραγματικά πόδια. Και είναι μια υπόθεση που θα λυθεί χωρίς έτοιμες λύσεις, δια πυρός και σιδήρου μέσα στους αγώνες που (μισοί, ανολοκλήρωτοι, αμήχανοι) θα ξεδιπλώνουν οι λαϊκές μάζες, στο βαθμό, βέβαια που οι κομμουνιστικές – επαναστατικές απόψεις τους μπολιάσουν (και μπολιαστούν από αυτούς) αποτελεσματικά.
Αγαπητές συντρόφισσες, αγαπητοί σύντροφοι
Η Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ μετράει ήδη δυόμιση χρόνια ζωής. Όπως γράφτηκε τότε, στην εισήγηση προς την ιδρυτική σύσκεψη, στόχο είχε να προχωρήσει «στο δρόμο της ανάπτυξης της λαϊκής αντίστασης ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την καπιταλιστική επίθεση και το φασισμό, κόντρα σε αυταπάτες και ψεύτικες ‘συνδιαχειριστικές λύσεις’.»
Όχι χωρίς προβλήματα, όχι χωρίς καχυποψίες, όχι χωρίς αγκυλώσεις, η Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ έχει μονιμοποιήσει μια παρέμβαση με ένα μόνιμο τρόπο –σε κεντρικό τουλάχιστον επίπεδο- σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν το λαό και τη νεολαία. Σε απεργίες και διαδηλώσεις, έχει μόνιμα μια διακριτή και υπαρκτή παρουσία ενώ πιο πρόσφατη θετική της πρωτοβουλία ήταν η πανελλαδική καμπάνια για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες αναδεικνύοντας την ανάγκη ενίσχυσης του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, επίσης έχει βοηθήσει στην θετικότερη αντιμετώπιση των σχέσεων των δυο οργανώσεων .
Ωστόσο, η Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα. Μπορεί να συμβάλει πολύ πιο ουσιαστικά στην υπόθεση της ανάπτυξης και στήριξης των λαϊκών αντιστάσεων. Μπορεί σε αυτές τις αντιστάσεις να βάλει πιο αποφασιστικά τη γραμμή της αναμέτρησης με το σύστημα και όχι της συνδιαλλαγής με αυτό.
Για να το κάνει αυτό από καλύτερες θέσεις, η Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ πρέπει να επιδιώκει πιο αποφασιστικά την λήψη πρωτοβουλιών σε κεντρικά και επιμέρους ζητήματα. Πρέπει τις πρωτοβουλίες αυτές να τις αξιοποιεί σαν καλέσματα για την κοινή δράση. Μια κοινή δράση που μπορεί να εξυπηρετήσει την κίνηση μαζών μέσα στην οποία γίνεται φανερή και κατανοητή η πάλη γραμμών. Δε ζούμε, βέβαια, σε άλλο κόσμο. Ξέρουμε ότι οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι πέριξ αυτής έχουν δημιουργήσει το δικό τους καβούκι λοξοκοιτώντας συνέχεια στις επόμενες εκλογές και ουσιαστικά σαμποτάροντας οποιαδήποτε ειλικρινή συνεννόηση. Είναι άλλο όμως η Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ κρατώντας τη δική της φυσιογνωμία να επιδιώκει την κοινή δράση και άλλο να αφήνει το πεδίο αυτό στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε άλλες εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις.
Με την ίδια ακριβώς λογική, η Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ πρέπει συνέχεια να έχει στο μυαλό της τη δυνατότητα διεύρυνσής της και με άλλες δυνάμεις και συλλογικότητες. Είναι επίσης διαφορετικό πράγμα ότι το πολιτικό τοπίο δεν κατακλύζεται από δυνάμεις που θέλουν να δουν από πιο κοντά την προσπάθεια μας και διαφορετικό πράγμα να θεωρούμε «βολική» αυτή την έλλειψη. Όσο μας αφορά, έχουμε συνέχεια την έννοια η Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ να προσεγγίζεται και από άλλες προσπάθειες που θέλουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη κινήματος ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την καπιταλιστική βαρβαρότητα και τις ρεφορμιστικές – συνδιαχειριστικές αυταπάτες που οδηγούν κατευθείαν στο συμβιβασμό και την υποταγή.
Ταυτόχρονα, τα προσκόμματα και οι δυσκολίες μόνιμης συνεργασίας σε χώρους που βρίσκονται σύντροφοι των δύο οργανώσεων αποτελεί ασφαλώς μια ασυνέπεια, μια αντίφαση την οποία πρέπει πολιτικά να αντιμετωπίσουμε.
Όλα αυτά, βέβαια, με δεδομένο για μας ότι ο απολογισμός των δυόμιση χρόνων ύπαρξης του σχήματος κοινής δράσης που λέγεται Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ είναι θετικός.
Αγαπητές συντρόφισσες, αγαπητοί σύντροφοι
Ευχόμαστε θερμά και ειλικρινά η συνδιάσκεψή σας να αποτελέσει ένα βήμα προς τα εμπρός στην επεξεργασία των θέσεών σας, στην ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική συγκρότηση της οργάνωσής σας. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, οι κομμουνιστές, οι μαρξιστές-λενινιστές, θα υπερνικήσουμε τα εμπόδια και θα συμβάλουμε στη λαϊκή υπόθεση.
Εκ μέρους του ΚΚΕ(μ-λ) σας ευχόμαστε συντροφικά κάθε επιτυχία στις διαδικασίες σας.

http://www.kkeml.gr/

26 σχόλια:

 1. Ανώνυμος25/4/16, 1:05 π.μ.

  Καλή ένωση παιδιά! Έχετε ξεχάσει τις αποψείς σας και ΄σερνεστε πίσω απο τους ΜΛ ΚΚΕ εδες. Ρεφορμιστές ειναι οι άνθρωποι και απο κίνημα ούτε που ξέρουν τι τους γίνεται. Τώρα εσείς τι γυρεύετε με δαυτους και έχετε χάσει την ταυτότητά σας ούτε που καταλαβαίνω. Ή μάλλον καταλαβαίνω αλλά προσπαθώ να μη δεχτώ ότι οργανώσεις σαν το ΚΚΕ(μ-λ) καταλήγουν έτσι.
  Φιλικά Χ.Χ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γαμω τα κινητα, επαναλαμβανω ακριβως οτι εγραψα πριν. Και για πες αφου"καταλαβαινεις"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος25/4/16, 1:23 π.μ.

  Τι καταλαβαίνω; Μα το είπα αγαπητε συντροφε. ΕΝΩΣΗ!!!! βρωμαει το πράμα! Το πρόβλημα είναι οτι έρχεται με μια οργάνωση η οπία ειναι απούσα απο το κίνημα και έχει απόψεις τις συνδιαλλαγης-συνδιαχείρησης και όχι ανατροπής και αντίστασης! για να μην πιάσουμε τη θεωρία των 3 κόσμο!
  Χ.Χ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όχι Χ.Χ.! Δεν θα έρχεσαι εδώ θα πετάς μια κουβέντα και θα φεύγεις. Για να μη χρησιμοποιήσω λοιπόν τη γλώσσα και το ύφος σου συγκεκριμένα πράγματα και όχι αερολογίες. Από που βγάζεις τα συμπεράσματά σου; Μπορείς να πεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος25/4/16, 7:23 π.μ.

  Συγκεκριμενα πραγματα δε θα πω,αλλά το σίγουρο ειναι οτι σύντομα θα δουμε.
  Απαντήστε πρώτα στους εαυτούς σας και πείστε τους γιατι περισσότερα βήματα έχετε κάνει προς την κατεύθυνση της ΕΝΩΣΗΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μαζί τους παρά βήματα πλησιάσματος με το ΛΑΟ. Αυτό θα έπρεπε να σας ανησυχει... Χάνεται την ταυότητα σας αν δεν την έχετε χάσει ήδη. Σε λίγο θα δουμε καμια συνεργασια με κανα μετωπικο σχήμα του ΜΛΚΚΕ, ναι ξέρεις αυτά που ξεπουλάνε τους αγώνες του λαού και συνεργάζονται με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ!
  Χ.Χ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος25/4/16, 9:45 π.μ.

  ΧΧ δε νομίζω ότι ένας άνθρωπος με το ύφος και το στυλ σου στα αλήθεια μπορεί να εκτιμούσε ποτέ την φυσιογνωμία μας. Η οποία δήθεν διαπιστώνεις ότι χάνεται. Εμείς ποτέ δεν μιλήσαμε έτσι όπως μιλάς εσύ για το Μ-Λ ΚΚΕ ακόμα και όταν υπήρχε ανοιχτή κόντρα μεταξύ μας για το ζήτημα της κοινής δράσης. Γιατί οι ισοπεδωτικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιείς και η ισοπέδωση του Μ-Λ ΚΚΕ δεν ήτανε ποτέ στην φυσιογνωμία μας. Μπορεί να χρησιμοποιήσαμε σκληρή κριτική, αλλά πάντα σε πλαίσια συντροφικά.

  Δεύτερον, την θέση που πετάς μπορείς να την τεκμηριώσεις κάπως; Εμείς συνηθίζουμε όταν έχουμε μια εκτίμηση να την αποδεικνύουμε πολιτικά. Ας πούμε για το ότι η συνεργασία μας είναι "μακριά από τον λαό". Η πρωτοβουλία της ΛΑ-ΑΑΣ για την αντιιμπεριαλιστική καμπάνια, και οι πρωτοβουλίες που πήρε σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Τρίκαλα, Λάρισα και μια σειρά άλλες περιοχές γιατί είναι μακριά από τον λαό; Δεν ήτανε κινήσεις για την κοινή δράση; Δεν είχανε αποτέλεσμα; Δεν συσπείρωσαν ή συμπορεύτηκαν με ευρύτερες δυνάμεις; Ίσως σε ενοχλεί όμως ότι η κοινή αυτή δράση έγινε από καλύτερους όρους και συσχετισμούς, και όχι από ένα ΚΚΕ(μ-λ) απομονωμένο, όπως πολλοί θα ήθελαν!

  Τρίτον, η οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ) σε ποιο σημείο και σε ποια πολιτική θέση και ανάλυση άλλαξε την τοποθέτηση της και "αλλοιώθηκε"; Πώς φαίνεται αυτό στις εκτιμήσεις μας για την περίοδο; Κάποιοι στο όνομα της δήθεν "καθαρότητας" ίσως φοβούνται τις συνεργασίες και την κοινή δράση γιατί φοβούνται μήπως "αλλοιωθούν". Εμείς, που έχουμε εμπιστοσύνη στις θέσεις μας, δεν το φοβόμαστε και το έχουμε αποδείξει προς όλες τις κατευθύνσεις.

  Τέταρτον, ΧΧ, θα μπορούσες αν ήθελες να απαντήσεις επί του προκειμένου, επί της τοποθέτησης του ΚΚΕ(μ-λ) στην συνδιάσκεψη του Μ-Λ ΚΚΕ:
  "Η υπόθεση της συγκρότησης της εργατικής τάξης ως τάξη για τον εαυτό της και επανασυγκρότηση του κ.κ δε λύνεται με «φιλόδοξα» αλλά μη σοβαρά πολιτικά σχέδια όπου στρατηγοί χωρίς στρατό σχεδιάζουν στα γραφεία τους μεταβατικά προγράμματα νομίζοντας ότι από το μηδέν θα εκτοξευτούν στο άπειρο. Ούτε λύνεται από συνένωσης οργανώσεων (όπως οι δικές μας), που παρά τη συνεργασία, δυσκολεύονται να βρουν βηματισμό στην καθημερινή εκδήλωση της ταξικής πάλης – στους χώρους δουλειάς και σπουδών, συνεχίζουν να βιώνουν σοβαρές διαφορές σε καίρια ιδεολογικά πολιτικά ζητήματα. Η υπόθεση της συγκρότησης της εργατικής τάξης αποτελεί την αναγκαία βάση, στην οποία επάνω μπορούν χτιστούν πολιτικά σχέδια με σοβαρότητα και πραγματικά πόδια. Και είναι μια υπόθεση που θα λυθεί χωρίς έτοιμες λύσεις, δια πυρός και σιδήρου μέσα στους αγώνες που (μισοί, ανολοκλήρωτοι, αμήχανοι) θα ξεδιπλώνουν οι λαϊκές μάζες, στο βαθμό, βέβαια που οι κομμουνιστικές – επαναστατικές απόψεις τους μπολιάσουν (και μπολιαστούν από αυτούς) αποτελεσματικά."

  Αν μπορείς να το κάνεις φυσικά, γιατί αυτό που βρωμάει ΧΧ, είναι ότι δεν ήρθες εδώ για κουβέντα αλλά για δημιουργία εντυπώσεων. Δεν είναι λοιπόν στην φυσιογνωμία και την ταυτότητα μας ΧΧ, ούτε κάνουμε πολιτική εντυπώσεων, ούτε να επηρεαζόμαστε από αυτήν.

  ΑΛΕΠΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Προφανως κ δε θα κατσω να πω την αποψη μ απο αυτο το πληκτρολογιο,απλα να πω οτι πιο πριν δεν υπεγραψα επειδη ειχα στο νου μ ν καταφερω ν το στειλω,οτι ο χ.χ. δεν καταθετει απιψη αλλα μια κροτου λαμψης κ οτι αλεπου οκ σε κροτου λαμψης αρκουνε οι διακυρηξεις αλλα κ αυτες ειναι λιγο κροτου Λ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κ κατι ακομα προς τον χ.χ. να ανακαλεσεις αμεσα τον χαρακτηρισμο προς εμενα, δεν δινω το δικαιωμα αυτο ευκολα ποσο μαλπον σε καποιον π αφενος δεν ξερω κ αφετερου προβοκαρει ταυτοχρονα προς πολλες κατευθυνσεις μαλιστα Λ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Οπότε Λ.Σ. τι απομένει;
  Άλλη μια κρότου λάψης αφού ούτε και εσύ καταδέχεσαι να πεις τη γνώμη σου. Κριτική όμως κάνεις στην ΑΛΕΠΟΥ. Ποια η διαφορά νοοτροπίας από το Χ.Χ.;

  Όσο για τον ΧαΧα, στα μέρη τα δικά μου όταν κάποιος προκαλεί - πετάει κουβέντες για να δημιουργήσει εντυπώσεις και από πάνω δε νοιώθει καν την ανάγκη να τις στοιχειθετήσει τον λέμε προβοκάτορα κι ας φείδεται το ΚΚΕ(μ-λ) στη χρήση του όρου. Εγώ δεν δυσκολεύομαι!

  Προσέξατε το κόλπο σύντροφοι του ΚΚΕ(μ-λ); "Σε λίγο θα δουμε καμια συνεργασια με κανα μετωπικο σχήμα του ΜΛΚΚΕ" σας λέει ο τύπος! Κάτι που προφανώς δεν αποκλείεται, κάτι που ήδη σε κάποιους χώρους έχει γίνει και κάτι που εσείς επιδιώκεται από το ξεκίνημα της συνεργασίας σας με το Μ-Λ ΚΚΕ. Οπότε αν υπάρξει ιδού και η απόδειξη! Τρομερή πρόβλεψη, τύπου Λίτσας Πατέρα!

  Αλλά μάλλον για τον εν λόγω τύπο είναι ρεφορμιστές οι του Μ-Λ ΚΚΕ ενώ οι μεγάλοι επαναστάτες βρίσκονται μεταξύ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ και διαφόρων τροτσκιστών. Ίσως και στον ΣΥΡΙΖΑ!

  Με συναγωνιστική εκτίμηση, δυστυχώς από πολύ μακριά.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 1 δεν απαξιωνω απλα δεν εχω το καταλληλο πληκτρολογιο 2. Διαφορετικο μια κριτικη π λεει οτι σε χειροβομβιδες απαντηθηκαν χειροβομδιδες κ οτι τετοιες μπορουν να απαντανε μονο τετοιες απο εναν αστειχειωτο μηδενισμο, πως ταυτιζεις δυο τοσο διαφορετικα πραγματα, ποσο καλη νοοτροπια δειχνει συτο;. 3. Εχω πει την γνωμη μ αλλα επειδη δεν ηταν χειροβομβιδα δεν αρεσε κ ετσι ο απασφαλισμος πολλων χειροβομβιδων την καλυψε 4. Ο χ.χ. ενω ευστοχα δεν φειδεσε τον ορθο ψαρακτηρισμο εναντια του, αστοχα κ αχρειαστα του προσαπτεις υποστηριξη σε χωρους π δεν ξερουμε αν υποστηριζει, 2ρο δειγμα κακης νοοτροπιας..... Λ.Σ.

   Διαγραφή
 10. 1. Για να πετάς σπόντες πάντως αρκεί το πληκρολόγιο.
  2. ??????
  3. Δεν μας τη δημοσιοποιείς οπότε δεν μας λες τίποτα! Το μόνο που μπορεί να βγει από εδώ είναι ότι μάλλον έχεις μεγάλη ιδέα για την άποψή σου.
  4. Ανέφερα ένα μάλλον αραδιάζοντας τους πάντες, πλην ΚΚΕ, για ποια υποστήριξη που του προσάπτω μιλάς; Εκτός κι αν είναι ένας χώρος όλοι αυτοί, οπότε πάω πάσο! Λες;

  Εκ της Μεγάλης Αλβιώνος ορμώμενος ξανά συναγωνιστικούς χαιρετισμούς αποσυρώμενος εκ του πληκτρολογίου για κάμποσες ώρες. Αν λοιπόν χρειαστεί κι άλλη απάντηση αργά πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Συγγνώμη "Μεγάλη" είναι η Βρετανία, η Αλβιώνα είναι "Γηραιά"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Εγραψα ενα σχολιο κ παλι δε καταφερα να το στειλω. Οποτε 1 το σχολιο αυτο ειναι το τελευταιο π κανω, με την ελλειψη πληκτρολογιου να ειναι ενας απο τους λογους 2. Ναι εχω σε εκτιμηση την αποψη μου, καλο το θεωρω αυτο δε με θιγεις, το υφος σου σε θιγει. 3. Αν καιγεσαι να την μαθεις αναλυτικα κ οντως δεν την ξερεις υπαρχει τροπος κ οχι εδω κ οχι απαραιτητα απο εμενα μιας κ δεν νιωθω ιδιαιτερη υποχρεωση ν καλυψω τα κενα σου,, μια χαρα σαφες ειναι οσα ειπα, δεν ειμαι υποχρεωμενος να απολογηθω η να προσδιορισω κατι αλλο μιας κ δεν εθυξα προσωπικα κανεναν αλλοι το εκαναν. 4 το αραδιαμα δεν ειναι καλη συνειθια παροτι φοριεται πολυ, κ μαλιστα φοριεται επιλεκτικα οπως κ το δικο σου αλλωστε, κατι που κατα ενα τροπο αποδεχεσαι στον προσδιορισμο σου... Αντιο.σας.. Λ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος25/4/16, 6:57 μ.μ.

  Πόσο δύσκολο είναι τελικά να διακρίνει κάποιος μερικά ΧαΧανίσματα από μια απάντηση ουσίας όπως της Αλεπούς;Πολύ εάν δεν επιβεβαιώνουν τις ιδεοληψίες σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Εφόσον ο ΛΣ είπε ότι σκοπεύει να μην συνεχίσει την συζήτηση, γιατί κάποιος να το παρατείνει, ακόμα και αν θεωρεί ότι έχει δίκιο; Δεν το βρίσκω σωστό. Γενικά η όλα κουβέντα δεν με καλύπτει όπως γίνεται(?) και θα αποσυρθώ και εγώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Το θέμα "Κοινή Δράση- Πολιτικές Συνεργασίες" είναι πράγματι σημαντικό πολιτικό ζήτημα για την υπόθεση του κινήματος. Συνδέεται με την εκτίμηση της κάθε Οργάνωσης για τη σημερινή κατάσταση αλλά και με τις κατευθύνσεις και τους προσανατολισμούς που αυτή έχει. Και στον χαιρετισμό στη συνδιάσκεψη του ΜΛ-ΚΚΕ [που συντάχθηκε με ευθύνη του ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ)] και στην απόφαση του ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ) που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο φύλλο της Προλεταριακής Σημαίας, υπάρχουν αρκετά στοιχεία σχετικά με αυτό το ζήτημα.
  Νομίζω ότι υπάρχει πάντα η δυνατότητα -αν κάποιος θέλει- να στείλει σε αυτό το μπλογκ (ή και στην Π.Σ.) μια τοποθέτηση-άποψη για τα ζητήματα αυτά. Άποψη τοποθέτηση και όχι γκρίνιες, μπηχτές, "προειδοποιήσεις" κοκ.Το σίγουρο είναι ότι αυτοί οι διάλογοι -"δεν έχω πληκτρολόγιο", "είμαι μακριά" κλπ- δεν βοηθούν σε τίποτα και μάλλον υποτιμούν και όσους παρεμβαίνουν, αν πράγματι κάτι έχουν να πουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος26/4/16, 1:19 μ.μ.

  ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ; ΑΠΟΨΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ"Τα συνδικάτα είναι παραλυμένα από την χρόνια κυριαρχία της αστικής – ρεφορμιστικής γραμμής. Δεν μπορούν να μπουν σε θέση μάχης, οι διαδικασίες τους είναι νεκρές και στην ουσία πρέπει να στηθούν σε άλλη ιδεολογικο-πολιτική βάση και ουσιαστικά «απ’ αρχής."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος26/4/16, 1:55 μ.μ.

  Κάποτε - όχι πολύ παλιά - κάποιοι μας νουθετούσαν να τα βρούμε με το ΚΚΕ αφού - κατά την εκτίμησή τους - δεν μας χωρίζουν και πολλά, πλέον.
  Κάποιοι άλλοι δεν μπορούσαν να κατανοήσουν την αντιπαράθεση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την μη συμμετοχή μας σε αυτήν.
  Από καιρό σε καιρό κάποιος-κάποιοι μας "ενώνουν" με το ΜΛ-ΚΚΕ.

  Γενικά υπάρχει μία τάση σε έναν κόσμο της Αριστεράς, μία ευκολία, να ορίσει την κατεύθυνση μίας οργάνωσης , ενός κόμματος, μίας συλλογικότητας, όπως αυτός νομίζει ή θέλει ή ελπίζει, ανεξάρτητα από θέσεις και πραχτικές του συγκεκριμένου χώρου για τον οποίο αναφέρεται.

  Δεν φταίει όμως αυτός ο κόσμος που σχηματίζει διάφορες "ιδέες" στο κεφάλι του.
  Ο οππορτουνισμός που κυκλοφορεί στην Αριστερά τον έχει διαπαιδαγωγήσει με την λογική ότι δεν έχουν σημασία οι θέσεις και η πραχτική αλλά τα "κόλπα" και οι "τρίπλες", ο ταχτικισμός και οι κωλοτούμπες.Και ενώ υποτίθεται ότι αυτά τα σιχαίνεται και τα απορρίπτει, τελικά λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.

  Το ΚΚΕ(μ-λ) εδώ και δεκαετίες είχε πολλές "ευκαιρίες" να ακολουθήσει δρόμους και κατευθύνσεις είτε "ευκολίας" ,είτε "καθαρότητας" και να βγεί "επιτέλους" από το δύσκολο δικό του μονοπάτι που μάλιστα έχει και την φιλοδοξία να τον μετατρέψει σε "δρόμο". Η μη αποδοχή από την μεριά μας των "ευκολιών" και της "καθαρότητας" δεν συγχωρείται εύκολα.

  Τέλος όσο αφορά την κοινη δράση. Αυτή η οργάνωση είναι ο εμπνευστής της κοινής δράσης ακόμα και πρίν το '80, πολύ περισσότερο μετά την ανασυγκρότηση του 1982. Λίγος σεβασμός δεν θα έβλαπτε.

  ΓΑ


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος26/4/16, 9:43 μ.μ.

  Εύχομαι το καλύτερο και για τις δύο οργανώσεις - κόμματα. Ειδικά τώρα που όχι μόνο ο κόσμος αλλά και διάφοροι αριστεροί, ακόμα και οργανωμένοι νιώθουν απογοητευμένοι, και δεν κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις, η ΛΑ-ΑΑΣ, ενίοτε είναι ως και το μεγαλύτερο μπλοκ. Είμαι βέβαιος πως αργά ή γρήγορα θα στραφεί εκεί όποιος θέλει να αγωνιστεί με αρχή-μέση και τέλος.
  Να ρωτήσω κάτι, όμως. Με βάση και την απόφαση του ΚΟ που μόλις ανεβάσατε. Από όσο κατάλαβα,με βάση την τοποθέτηση, η ΛΑ-ΑΑΣ δεν έχει και δεν σκοπεύει να έχει επιτροπές π.χ. σε επίπεδο γειτονιάς ανοιχτές σε ανένταχτους;

  π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Δεν ξέρω π. από που έβγαλες το συμπέρασμα και θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις. Μήπως και γράψαμε κάτι λάθος και γίνεται παρανόηση!
  Γιατί κάθε άλλο παρά αυτό που λες ισχύει. Και τοπικά σχήματα της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. υπάρχουν σε περιοχές της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας, αλλού με τη παρουσία και των δύο οργανώσεων αλλού με μια από τις δύο, ανάλογα από το αν έχουν δυνάμεις ή όχι, και ανένταχτοι υπάρχουν όπως και η επιδίωξη να μπουν κι άλλοι αγωνιστές ή ακόμη κι άλλα τοπικά σχήματα που μπορεί να έχουν παράλληλη πορεία με τη Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ. και κοινότητα απόψεων σε αρκετά ζητήματα.
  Είναι εκφρασμένο αυτό και από τις δύο οργανώσεις αλλά και από την ιδρυτική της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος27/4/16, 7:20 μ.μ.

  Για να τελειώνει μια και καλη αυτο το παραμύθι και απο τον ΛΣ αλα και απο τον ΧΧ. Το ΚΚΕ(μ-λ) από την αρχή της ύπαρξης του δεν επεδίωξε ουδέποτε του ένωση τόσο με το ΜΛ κκε όσο και με οποιοδήποτε άλλο κόμμα ή οργάνωση και αυτό αποτεέι βασική θέση του. Και δε βλέπει όχι τώρα αλλά ούτε και στο μακρινό μέλλον ΄τετοιες ενώσεις.
  Εχει ως κύριο και βασικό στόχο την αναπτυξη αντιστάσεων σε χωρους δουλειάς και όπου αλλόυ ενάντια στους ντοπιους και ξένους.
  Σε ότι αφορά την ΛΑΑΣ που λέγεται αποτεέι εργαλείο δουλείας ουτε συσπειρωση ουτε μέτωπο ουτε όχημα για ένωση οπότε ας σταματήουν κάποιοι να λένε ανυπόστατα. Το ΚΚΕ(μ-λ) ειναι και θα παραμείνει ως έχει με την μοναδική "ταυτότητα που δεν έχει κανεις λοιπον
  φιλικα Κ.Ε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος27/4/16, 9:05 μ.μ.

  "και άλλο να αφήνει το πεδίο αυτό στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε άλλες εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις."
  "η Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ πρέπει συνέχεια να έχει στο μυαλό της τη δυνατότητα διεύρυνσής της και με άλλες δυνάμεις και συλλογικότητες."
  "διαφορετικό πράγμα να θεωρούμε «βολική» αυτή την έλλειψη."
  "έχουμε συνέχεια την έννοια η Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ να προσεγγίζεται και από άλλες προσπάθειες"
  Από τα παραπάνω βγαίνει ότι "στο πεδίο αυτό" (δηλαδή, της πιο ανοιχτής στάσης σε μεμονωμένους αγωνιστές και οργανωμένες δυνάμεις) δεν έχει προχωρήσει όσο θα ήταν εφικτό. Ακόμα, ότι καποιοι (προφανώς το ΜΛΚΚΕ) θεωρούν βολική "αυτή την έλλειψη".
  Τέλος πάντων, αφού ξεκαθάρισες ότι μπορούν να συμμετέχουν και ανένταχτοι, αρκεί. Μπορεί και εγώ να παρεξήγησα καποια πράγματα αναφορικά με το πόσο τοπικές είναι οι επιτροπές της ΛΑΑΣ στην Αθήνα.
  Μια παρατήρηση μόνο για το ύφος της απάντησης. Αυτό.Ειδικά αυτή την εποχή που ένας κόσμος ψάχνεται.Καλή συνέχεια.
  π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. π.

  Έχουμε φτάσει στο σημείο ούτε ένα ερώτημα να διατυπώσουμε χωρίς να παρεξηγηθούμε! Δεν υπονοούσα τίποτ' άλλο πέρα από αυτό που ρωτάω.

  Η άποψή μας για το πως πρέπει να στηθεί και να λειτουργεί η Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ. είναι γνωστή και πολλές φορές διατυπωμένη. Δεν είναι η πρώτη φορά που τη διατυπώνουμε. Διαφορές υπάρχουν και με το Μ-Λ ΚΚΕ και με άλλους αγωνιστές αλλά δεν είναι τόσο καθοριστικές για τη συνέχιση του εγχειρήματος και θεωρούμε ότι έχουν σημαντικά θετικά βήματα. Οι όποιες επισημάνσεις δεν είναι απαραίτητο να αφορούν μόνο το Μ-Λ ΚΚΕ αλλά θα μπορούσαν να αφορούν όλους μας. Ευθύνη για το προχώρημα ή μη της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. έχουμε όλοι μας και οι όποιες κριτικές επισημάνσεις έχουν στόχο να ξεπεραστούν συνήθειες που μπορεί να έχουμε και εμείς και όλοι όσοι συμμετέχουν. Καλούμε λοιπόν όσους ενδιαφέρονται για αυτή τη συνεργασία, συφωνούν με τους στόχους και τις αναλύσεις της και θεωρούν ότι χωρούν σε αυτή να συμμετάσχουν. Είτε είναι ενταγμένοι κάπου είτε όχι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Θα συμφωνησω με τον ν.π. στο κομματι οου μιλα για το τι δυνατοτητες υπαρχουν και που μπορει κ πρεπει ν εκφραστει αποψη,κ θα τον ακολουθησω οταν μπορεσω με μια υποσημειωση,οντως δεν εχω πληκτρολογιο κατι που ο αλεπου ξερει ποσο μ δυσκολευει κ ανεξαρτητως αλλων τον συγχαιρω διοτι αντιληφθηκε οτι δεν μπορω ν συνεχισω ετσι "κουβεντα", Αρα κακως την ξεκινησα, αλλα γιατι αραγε το εκανα; γιατι το στυλ του χ.χ. ηταν ενα στυλ ακρατης ευκολιας που το μονο π κανει ειναι ν δινει πατημα δικαιωλογησης καθε τι εκ των ποολων στραβων αυτης της ιστοριας, ειναι εντυπωσιακο λοιπον το πως ταυτιζομαι απο ορισμενους μαζι του και το τι αυτο εκφραζει ως νοοτροπια κ περιεχομενο, ειδικα π.χ. απο τον κ.ε. του οποιου την βασιλικου τυπου διαταγη την αποστελει ισοτιμα, ας προσεχει λοιπον για οσα δεσμευεται και καταθετει να μην δικαιωνουν προβοκατορες κ "προβοκατορες" για το μελλον κυριως το παρον η ακομα πιο κυριως για το προσφατο παρελθον, υ.γ. εξληπαρω κ νομιζω βολευει κ τα δικα σας ματια, "αστο βρε αδερφε για κανα μηνα ευκαιριες αλλωστε θα υπαρξουν για συζητηση"... Λ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος28/4/16, 9:51 π.μ.

  ΛΣ πρόσεξε, για μια φορά θα μιλήσω με το στυλ σου, εφόσον κατά δήλωση σου το δικό μου δεν σου αρέσει (ανεξαρτήτως περιεχομένου και... άλλων), και φυσικά γνωρίζοντας εγώ το πόσο σημαντικό είναι το θέμα του πληκτρολογίου -όχι για σένα, για μένα που με εκνευρίζει η ανορθογραφία σου... Όπως θα συμφωνήσεις ΛΣ, υπάρχει το μέσο και ο σκοπός, υπάρχει το αναγκαίο και το ικανό, το πληκτρολόγιο είναι λοιπόν όντως αναγκαίο δεν είναι όμως και ικανό για μια κουβέντα εκτός εισαγωγικών, και σίγουρα δεν είναι από μόνο του ικανό ώστε να προσανατολίσεις εσύ μια "κουβέντα" που αποπροσανατολίζει ο ΧΧ.
  Για να μιλήσουμε λοιπόν για ταυτίσεις με τον ΧΧ, όπως γραφείς πιο πάνω "ειναι εντυπωσιακο λοιπον το πως ταυτιζομαι απο ορισμενους μαζι του (ΧΧ) και το τι αυτο εκφραζει ως νοοτροπια κ περιεχομενο", εκείνος που ξεκίνησε τις ταυτίσεις με τον ΧΧ, ήσουν εσύ που είπες "χειροβομβίδες ο ΧΧ χειροβομβίδες και η αλεπού". Αυτό αναρωτιέμαι δεν δίνει και από την ανάποδη πλευρά, και με δική σου ευθύνη, την δυνατότητα να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, να δικαιωθούν χειροβομβίδες και "χειροβομβίδες", "για το μελλον κυριως το παρον η ακομα πιο κυριως για το προσφατο παρελθον", όπως λες; Αναρωτιέμαι, τελικά, αν τα τανκς είναι όντως πιο σημαντικά από τα αχλάδια, και αν τα πληκτρολόγια είναι πιο σημαντικά από τις χειροβομβίδες.

  "η ΑΛΕΠΟΥ που καταχρηστικά θέλησε να πει την τελευταία ατάκα για μια φορά -και με στυλ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Κ εκει που ειπα τελος, κ εκει που μετα ειπα εξυπνο σχολιο κ σχεδον σωστο, ακουλοθησε το συνηθισμενο. Δεν ειπα ποτε για μια κατευθυνση πολτικη που στηριξα πως μια τη λεγανε γιωτα κ μια μαρια, "ουτε στο προσφατο παρελθον", δεν φταιω εγω για τον κσθενα που αντιδρα διαφορετικα με μενα και για το πως αντιδρα στα ιδια γνωρισματα,επειδη απλα τα εχω και εγω διακρινει,και οσο κ αν ειναι βολικο για καποιους δεν ταυτιζομαι με οποιον θελουν, φταιει η δημιοργια των γνωρισματων και οσοι σε αυτη συμβαλλουν η την αποδεχονται. Δεν θα ξαναπροκληθω λοιπον κ δε θα ξανα"γραψω" "κ η μανα μ να βριστει" /δεν εννοω φυσικα οτι εχει γινει κατι αναλογο/, θα κανω τη δουλεια μ κ θα ακολουθησω την προτροπη του ν.π. που βεβαια αναγνωρισα ως τετοια. Οσο για τα αχλαδια, τα πληκτρολογια, τα τανκς κ τις χειροβομβιδες, νομιζω οτι εχω φαει απο τα πρωτα κ ευτυχως οχι απο τα τελευταια νομιζω επισης οτι πρεπει να θυμισω πως αυτο δεν ισχυει μονο για μενα,εκτος και αν δεχτουμε τη "λογικη" που ειχε καταθεσει καποιος "ανωνυμος" καποτε εδω οτι "σημερα ειναι πιο δυσκολο να μοιρασεις μια προκυρηξη απο το να γινοσουν καποτε ανταρτης" υ.γ. προστατεψε τα ματια σου κ τα δικα μου και ολων εγω θα το κανω. Λ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com