...................

19 Απρ 2016

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο

Με μικρή συμμετοχή για τις ανάγκες της περιόδου, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο και πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών και αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Την πρωτοβουλία την πήρε ο «Αντιπολεμικός Συντονισμός για τους Πρόσφυγες» που συγκροτήθηκε από συλλογικότητες από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Μετά από δυο συνεδριάσεις κατέληξε σε κείμενο και αφίσα με τα οποία απευθύνθηκε σε συλλόγους και σωματεία αλλά και πλατιά στον κόσμο. Η μικρή συμμετοχή όμως ανέδειξε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα πιο συχνής παρέμβασης στον κόσμο και ανάπτυξης μαζικού αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.
Στην πορεία με δικό της δυναμικό και μαζικό μπλοκ (για τα δεδομένα της πορείας) συμμετείχε και η ΛΑ -ΑΑΣ. Με το έντυπο υλικό της που μοιράστηκε πλατιά και τη συνθηματολογία, έβαλε το ζήτημα καταδίκης των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, του κοινού αγώνα Ελλήνων και προσφύγων ενάντια στον πόλεμο την φτώχεια και την εξαθλίωση, την αντίσταση στην πολιτική της κυβέρνησης που λειτουργεί ως θεματοφύλακας των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών. Για όλα αυτά όμως απαιτείται η συγκρότηση μαζικού αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που σε αυτό οφείλουμε να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com