...................

14 Απρ 2016

...ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ) ΞΕΝΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ….

Η εικόνα των αμερικάνικων πολεμικών αεροπλάνων να ίπτανται πάνω από την Ακρόπολη -«θέαμα» που προφανώς στέλνει μήνυμα σε πολλούς κατά τη διάρκεια νατοϊκής διακλαδικής άσκησης πολέμου- για να την φωτογραφίσουν και να φωτογραφηθούν, λέει, από τους έλληνες πιλότους πάνω από αυτή μόνο οργή, αηδία και… ανησυχία μπορεί να προκαλέσει. Κυρίαρχοι και επικυρίαρχοι της χώρας.
….
Πολύ περισσότερο όταν δημιουργεί και συνειρμούς ιστορικούς …


….
Αν μάλιστα παρακολουθήσει κανείς τα σχόλια, τις «τρολιές», και τις εκφράσεις των χρηστών στο διαδίκτυο που προέκυψαν αμέσως όταν έγινε αντιληπτή η φασαρία και οι ήχοι των πολεμικών μηχανών, θα διαπιστώσει ότι σπανίζουν οι αναφορές στον αντιαμερικανισμό. Δεν είναι βέβαια αντιπροσωπευτικό αυτό των πραγματικών συναισθημάτων και των πεποιθήσεων του λαού, ούτε τα διαδικτυακά σχόλια φημίζονται για την εξυπνάδα τους.
….
Είναι όμως δείγμα του τι κενό έχει δημιουργηθεί π.χ. από το 1999 την περίοδο των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία. Και τι χώρος πρέπει να διανυθεί από το αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα. Που βέβαια πρέπει να κάνει χρήση αυτής της διάχυτης ανησυχίας που προκαλούν οι μηχανές του πολέμου όταν ακούγονται τόσο κοντά και πάνω από τα κεφάλια μας…

ΔΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com