...................

1 Απρ 2016

Γιάννενα: Καταγγελία της Ταξικής Πορείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της Ταξική Πορείας

Μάχη με τη ζωή από ηλεκτροπληξία δίνουν δυο εργαζόμενοι τοποθετώντας κολώνα της ΔΕΗ στους Αμπελόκηπους. (δούλευαν σε εργολάβο και δεν είχαν κόψει το ρεύμα!).
Ένα στυγνό έγκλημα!
Έγκλημα της εργοδοσίας.
Έγκλημα του κεφαλαίου
που επιβάλλει όρους σύγχρονης δουλείας και μεσαίωνα στο βωμό του κέρδους.
Χειρίζονται τους εργαζόμενους σαν αναλώσιμα υλικά για πάσα χρήση.
Έγκλημα των κυβερνήσεων - παλιών και νέων - που υπηρετούν την κεφαλαιοκρατία προωθώντας μέτρα και πολιτικές καταπάτησης εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Μέτρα επίθεσης στην εργατική τάξη που θέλουν τον εργάτη λάστιχο, απλήρωτο, χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς ασφάλιση, χωρίς σύνταξη.
Όλοι αυτοί έχουν τα χέρια τους βαμμένα στο αίμα. Όσο κι αν οι έρευνες και τα δικαστήρια αποδίδουν τις περισσότερες φορές το φταίξιμο… στην κακιά την ώρα!
Είναι μακρύς ο κατάλογος και μεγαλώνει συνεχώς σε μια περίοδο που το κεφάλαιο επιτίθεται στην εργατική τάξη και οι ιμπεριαλιστές χαράζουν νέα σύνορα με το αίμα των λαών. Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες η εργατική τάξη και ο λαός είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη να οργανώσουν την πάλη τους και να βάλλουν φρένο σ’αυτή την επίθεση. Να ανατρέψουν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Να διεκδικήσουν δουλειά μόνιμησταθερή με δικαιώματα.

http://taxpor.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com