...................

2 Απρ 2016

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες διακοπές νερού ξεκίνησε η ΕΥΑΘ

Δυο χιλιάδες υδρόμετρα νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα αποσυνδέουν κάθε μήνα τα συνεργεία της ΕΥΑΘ για τους επόμενους δεκαπέντε μήνες, ανακοίνωσε προχθές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ, Νίκος Παπαδάκης, με στόχο να φτάσουν στις τριάντα χιλιάδες διακοπές συνολικά! Χρησιμοποίησε μάλιστα τον όρο «κακοπληρωτές» λες και όσοι δεν πληρώνουν τον λογαριασμό του νερού, έχουν και δεν δίνουν. Δήλωσε επίσης με την ίδια θρασύτητα πως η ΕΥΑΘ έχει κοινωνικά τιμολόγια για 6000 έως 7000 νοικοκυριά, λες και σε όλη την Θεσσαλονίκη μόνο τόσες είναι οι οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα, έχουν ανέργους και αδυνατούν να βρουν χρήματα για τα στοιχειώδη. Την ίδια στιγμή ο Παπαδάκης ανακοίνωνε πως η ΕΥΑΘ για το 2015 έχει κέρδη, τα οποία μετά τους φόρους έφτασαν τα 13,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ με τις περικοπές έχουν μειωθεί οι εργαζόμενοι από 450 το 2009 σε 220 ( 90 από αυτούς με μπλοκάκι) με αποτέλεσμα πολλά προβλήματα!
Την ίδια ημέρα που τα έλεγε αυτά ο Παπαδάκης, συνεργείο της ΕΥΑΘ προχωρούσε σε διακοπές νερού και αφαίρεση υδρομέτρων στην Ηλιούπολη, στην δυτική Θεσσαλονίκη. Σε μια περίπτωση μάλιστα που ήρθε σε γνώση μας, οι λεγόμενοι κακοπληρωτές ήταν μια οικογένεια ανέργων, η οποία αδυνατεί εκτός των άλλων να πληρώσει το ενοίκιο και να εξυπηρετήσει βασικές ανάγκες. Οι τεχνικοί της ΕΥΑΘ, παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας να μην κόψουν το νερό, εκτέλεσαν την εντολή που είχαν!
Η προκλητική απόφαση της ΕΥΑΘ πρέπει να πάρει μαζική αγωνιστική απάντηση από τα κινήματα αντίστασης της πόλης. Γιατί αν περιμένουμε να συγκινηθούν οι οργανωτές του δημοψηφίσματος για το νερό, υποστηρικτές οι περισσότεροι της σημερινής κυβέρνησης, χιλιάδες φτωχές οικογένειες θα κορακιάσουν το επόμενο διάστημα.

π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com