15 Απρ 2016

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συγκέντρωση και πορεία του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ

Περίπου 60 εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, ειδικότητες) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου για στάση εργασίας και συγκέντρωση στα γραφεία της Διεύθυνσης ΠΕ Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις αντιδραστικές ρυθμίσεις του Υπουργείου που αφορούν αναπληρωτές και νηπιαγωγεία και αγκαλιάζουν όλη τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές και μόνιμους.
Η συγκέντρωση κατέληξε σε πορεία στους δρόμους της πόλης και έκανε αίσθηση καθώς με ντουντούκα διαβαζόταν κείμενο διαμαρτυρίας τόσο για το επικείμενο κλείσιμο πολλών νηπιαγωγείων, όσο και για την καταδίκη πολλών συναδέλφων αναπληρωτών στην ανεργία .Στη διάρκεια της πορείας τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν:

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις μοίρασαν και τις δύο προκηρύξεις τους -για το ζήτημα των αναπληρωτών και των νηπιαγωγείων- στην συγκέντρωση και έθεσαν την ανάγκη άμεσα να γίνει συνέλευση για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα. Τα υλικά μας διακινήθηκαν τις προηγούμενες μέρες όπου με επισκέψεις στα σχολεία συζητήσαμε με τους συναδέλφους. Η αγωνία, η οργή και η αγανάκτηση ήταν έκδηλες και από την μεριά μας προσπαθήσαμε να αναδείξουμε αυτό που ενώνει όλους και πρέπει να παλευτεί , το αίτημα των ΜΑΖΙΚΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ.
Να σημειώσουμε ότι η κινητοποίηση ήταν ένα πρώτο θετικό βήμα στην κατεύθυνση να σπάσει το κλίμα απογοήτευσης και ηττοπάθειας. Αποσπάσαμε τη δέσμευση του ΔΣ για πραγματοποίηση συνέλευσης την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: